Christoph von Krogh

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gerhard Christoph von Krogh

Gerhard Christoph von Krogh (10. oktober 1785 Aastrup ved Haderslev12. april 1860) Dansk officer. Søn af kammerherre, hofjægermester Friderich Ferdinand von Krogh og Rosina Elizabeth von Frankenberg und Proschlitz. Gift 6. februar 1813 med Siegfriede Victorine Knuth.

Grave sten

Ved krigsudbruddet i 1848 (Treårskrigen) overtog han kommandoen over en brigade.

Under våbenstilstanden 1848-49 var han kommanderende general i Jylland og forestod bl.a. forbedringen af fæstningen Fredericia.

Overgeneral i 1849 med Frederik Læssøe som stabschef. Udmærkede sig i angrebet på Sundeved i 1849, men fik senere skylden for flådens nederlag i Eckernförde, hvilket medførte at han blev afsat. Senere blev han frikendt af en undersøgelseskommission og genansat, nu som overgeneral for hele landhæren i 1850. Ledede som overgeneral Slaget på Isted Hede som han gik sejrrigt ud af.

Kommanderende general i Slesvig fra 1851 og i Holsten og Lauenburg med hovedkvarter i Kiel.

Fritaget for kommando i 1856 på grund af sygdom. Han flyttede herefter til København og fik en bolig i det daværende Frederik VI's Palæ (Schacks Palæ; senere kaldet Christian IX's Palæ – det sydøstlige af Amalienborg-palæerne) og fra 1858 en hædersgave fra staten på 15.000 rigsdaler.

Kroghsgade i Århus opkaldt efter ham.


Kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]