Jacob Ludvigsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jacob Ludvigsen

Jacob Ludvigsen (født 13. december 1947) er en dansk journalist og forfatter, der har arbejdet på Folkebladet for Gladsaxe Kommune, Skive Folkeblad, Ekstra Bladet, Information og Danmarks Radio. Han stiftede Hovedbladet, der kun levede fra 1970 til 1972. Han blev senere reklamemand og er idémanden til squashreklamerne med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Kampagnen har dannet skole.

Jacob Ludvigsen blev kendt på grund af sin optræden med Jesper Klein i tv-ungdomsmagasinet Peberkværnen,[Kilde mangler] der blev stoppet efter politisk pres, fordi sagfører Carl Madsen havde været på skærmen.

Jacob Ludvigsen var en af idégeneratorerne i ungdomsoprøret, og var med til at skabe ideen om Thylejren og Christiania. I 1971 anførte Jacob Ludvigsen marchen ind på den forladte Bådsmandsstrædes Kaserne og udråbte fristaden Christiania.

Senere er Ludvigsen i højere grad kendt som klummeskribent og debattør med indlæg om bl.a. fordelene ved sort arbejde og lavere skat, klimadebattens forkerte præmisser, indvandringens problemer, rygelovens diktatur m.m.

Jacob Ludvigsen har i mange år boet på Bornholm, hvor hans kone, Elizabeth Løvegal, har en anerkendt urtegård i Østermarie. Hun producerer en række helseprodukter.

Ludvigsen har i årenes løb stået for mange spøjse indslag i den bornholmske medieverden, der blandt andet indebar et forsøg på at oprette en sporvognslinje på Nordbornholm og gennemførelsen af afprøvning af ekkoet i Ekkodalen. Han var tilknyttet Lokalavisen Bornholm i hele avisens levetid.

Ludvigsen har skrevet om venskabet og bofællesskabet med Dan Turèll. Ludvigsen blev inspireret af købmandsbutikken i til de bemærkelsesværdige reklamefilm for Tuborg Squash i 1997. Han er bl.a. forfatter til bøger om Bornholms fremtid, Margarinekrigen og Danskernes egen historie. Forlaget Gyldendal udsendte den 12. september 2013 Ludvigsens 400 sider erindringer Hobbit i habit[1]. Ekstra Bladets anmelder mente, at bogen sprængte rammerne for avisens stjernesystem, og tildelte den på udgivelsesdagen en supernova. Bogen Den fulde sandhed om spiritus - Mixet af Jacob Ludvigsen udkom december 2014.

Han har modtaget KulturBornholms Honoré de Balzac-pris.[2]

Ludvigsen og Lise Nørgaard redigerer Korsbæk Tidende[Kilde mangler].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]