Skjold Burne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Skjold Burne i Ballerup
Denne artikel omhandler butikskæden. For personen, se Willy Skjold Burne.

Skjold Burne er en landsdækkende vinsælgerkæde i Danmark, grundlagt i 1928.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den 1. maj 1928 åbnede vinhandleren Willy Skjold Burne sin første vinforretning i Stormgade i København. I 1937-1938 blev forretningen udvidet med en kælder og et større butiksareal. I starten af halvtredserne blev aktieselskabet SKJOLD BURNE etableret.

Selskabet blev hjemmehørende på H.C. Andersens Boulevard og var en ren engrosvirksomhed, som både leverede vin og spiritus til forretningen i Stormgade og andre vin- og købmandsforretninger.

Hos Skjold Burne havde man en ambition om at markedsføre en vin til meningmand. Skjold Burne lancerede derfor i 1953 vinen Monopol – Den med Tyren.

Grundet succesen ønskede flere vinhandlere efterhånden at sælge vin under navnet Skjold Burne. Ønsket blev efterkommet af indehaveren, og grundlaget for en landsdækkende kæde var hermed lagt.

Butikkerne er selvstændige og har et lidt uensartet niveau - lige fra en klassisk vinhandel til de mere kioskpræget butikker. Kædenavne er ejet af Taster Wine, som bl.a. er kendt for deres store tapperi, som tapper billige vine på flaske samt bag in box.

I 2009 omfattede kæden Skjold Burne Vinhandel over 80 forretninger. I marts 2024 var der 23 butikker ifølge kædens egen website.

Butikker[redigér | rediger kildetekst]

Pr. 5. marts 2019:[1]

Region Antal Butikker
Hovedstaden 15 København K (Østergade), Frederiksberg (Falkoner Allé, Godthåbsvej), København S (Amager Centret), København NV (Frederiksborgvej), Hedehusene, Vanløse, Ballerup, Gentofte, Søborg, Helsingør, Frederiksværk, Allerød, Stenløse, Rønne
Sjælland 7 Solrød Strand, Roskilde (Algade), Ringsted, Sorø, Slagelse, Køge, Vordingborg
Syddanmark 2 Odense (Hjallesevej), Vamdrup
Midtjylland 2 Hadsten, Randers (Kirketorvet)
Nordjylland 10 Thisted, Aalborg (Hadsundvej, Boulevarden), Dronninglund, Aars, Farsø, Fjerritslev, Hjørring, Læsø, Skagen

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Find din nærmeste Skjold Burne butik, skjold-burne.dk. Hentet 5. marts 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.