Ørnens øje

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Ørnens øje er en dansk film fra 1997, instrueret af Peter Flinth. Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Scherfig efter en historie af Bjarne O. Henriksen.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Filmen foregår i 1200-tallets i Danmark, og handler om kongesønnen Valdemar på 12 år (den senere Valdemar Sejr). Hans far, Valdemar den Store, lærer ham at kæmpe, men ud over at lære at kæmpe med kroppen, må han også lære at bruge hovedet, så derfor bliver han sendt til Ravnsborg, da kongen drager i krig.

På Ravnsborg bor biskoppen Eskil, der ikke bryder sig om at være lærer for Valdemar, og Valdemar bryder sig heller ikke om at være på Ravnsborg, så han flygter, og får hjælp af en køkkendreng ved navn Aske.

De to bliver venner, og en dag ude i skoven ser de nogle af stormændene på egnen mødes for at planlægge et oprør mod kongen. Mellem dem er der en enøjet mand med sin ørn, men da de flygter, taber Valdemar et kors, som han har fået af sin far, så nu ved mændene at Valdemar har hørt dem. Han tager af sted for at advare sin far, og Aske tager med.

Pludselig kommer kongen uventet tilbage til Ravnsborg, men Eskil når at få kongens mænd i baghold, og tager kongen til fange, men det lykkes Valdemar og Aske at befri kongen og få straffen biskop Eskil.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film