Lars Knutzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lars Knutzon
Lars Knutzon (skuespiller).jpg
Lars Knutzon i 1990.
Personlig information
Født 1. oktober 1941 (79 år)
Nationalitet Danmark Dansker
Forældre Per Knutzon og Lulu Ziegler
Børn Line Knutzon
Beskæftigelse Skuespiller og instruktør
Aktive år 1964-nu
Bodilpriser
For bedste mandlige birolle (1996) som I.A. Hansen i Kun en pige[1]
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Lars Knutzon (født 1. oktober 1941) er en dansk skuespiller og instruktør.

Han er søn af skuespilleren, sceneinstruktøren og teaterlederen Per Knutzon og kabaretsangerinden Lulu Ziegler og blev uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1967 og blev herefter ansat på teatret i nogen år.

Lars Knutzon har bevist sin alsidighed ved i mange år at arbejde som instruktør og skuespiller på en lang række danske teatre og har herudover spillet en række roller i tv, på radio og i film.

På scenen har han bl.a. spillet med i En skærsommernatsdrøm, Som Man Behager, Don Quixote, Koks i Kulissen, Mens vi venter på Godot, Woyzeck, Slutspil og Hamlet.

På tv-skærmen har man bl.a. set ham i serierne John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner, Een stor familie, Ludo, Kald mig Liva, Bryggeren, Borgen samt julekalendrene Nissebanden, Alletiders Nisse, Jul på Kronborg, og Tidsrejsen.

I 1993-1995 var han direktør for ABC Teatret.

Lars Knutzon er far til dramatikeren Line Knutzon.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "År for år - 1996". bodilprisen.dk, Danske Filmkritikere. Arkiveret fra originalen 8. marts 2012. Hentet 3. december 2014. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Lars Knutzon kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.