A.C. Meyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
A.C. Meyer

Adolph Frederik Charles Meyer (11. juni 1858 i København7. august 1938 i Skodsborg) var en dansk stukkatør, socialdemokrat, journalist, forfatter og politiker.

A.C. Meyer var uddannet som maskinarbejder og stukkatør, var sekretær for Smedenes og Maskinarbejdernes Fagforening 1876-78, medstifter af Socialdemokratisk Forbund og medlem af dets hovedbestyrelse. I 1878 var han tillige kortvarigt forretningsfører for samme, og regnes for den 6. partiformand. Fra 1884 var han medarbejder ved Social-Demokraten og han var medlem af Folketinget 1895-1932 for Københavns 13. kreds. Han var også stifter af Oplysningsklubben Karl Marx, grundlægger af Børnenes Kontor, i bestyrelsen for Dansk Cyklist-Forbund. Han stiftede i 1889 den første danske atletklub og nogle år senere Arbejdernes Idrætsklub; æresmedlem af Atletunionen.

Ydermere stiftede A.C. Meyer sammen Louis Florin organisationen D.U.I (De Unges Idræt), i dag DUI-LEG og VIRKE, d. 10. november 1905 i Folkets Hus på Rømersgade, som i dag huser Arbejdermuseet.

Meyer var forfatter til flere skuespil, der blev opført på Arbejdernes Teater Han udgav et par digtsamlinger, romaner og talrige sange. Til den internationale socialistkongres i København i 1910 skrev han "Flyv højt vor sang på stærke vinger"melodien til Internationale.

A.C. Meyers Vænge i Københavns Sydhavnskvarter er navngivet til minde om ham.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker