AVK (virksomhed)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se AVK. (Se også artikler, som begynder med AVK)
AVK
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Grundlagt 1941; 83 år siden (1941)
Hovedsæde Galten, Danmark Rediger på Wikidata
Organisation
Ejer Niels Aage Kjær
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 57693517 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/57693517 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

AVK International A/S er en producent af ventiler, hydranter, fittings og tilbehør til vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.

AVK International A/S er en del af AVK Gruppen, en dansk familieejet koncern med over 100 produktions- og salgsselskaber verden over. AVK leverer produkter til mere end 80 lande via salgsselskaber, agenter og distributører i Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika, Australien, Asien og Afrika.

AVK Gruppen beskæftiger omkring 4300 medarbejdere på verdensplan.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

AVK blev grundlagt i 1941 i Galten i et beskedent maskinværksted med otte ansatte. Grundlæggeren, Aage Valdemar Kjær (deraf navnet AVK) og hans ansatte udførte almindeligt rørarbejde i Galtenområdet. Derudover havde værkstedet også en lille produktionsenhed, der fremstillede kompressorer hovedsageligt til køleanlæg.

I 1970 overtog AVK’s nuværende ejer Niels Aage Kjær sin fars værksted og begyndte at udvikle ventiler til vandforsyningen. Den første ventil - en muffeventil til PVC rør – dannede grundlaget for det AVK, vi kender i dag.

Det første selskab i AVK gruppen var Aage V. Kjærs Maskinfabrik A/S. I 1985 blev hovedaktiviteten udskilt i et nyt produktionsselskab, AVK Maskinfabrik A/S. En fusion i 1996 med salgsselskabet AVK Scan Wass Group A/S førte til stiftelsen af AVK International A/S. Aage V. Kjærs Maskinfabrik A/S hedder i dag også AVK Holding A/S og er moderselskabet i AVK gruppen.

AVK Holding A/S og AVK International A/S er begge placeret i Galten – mellem Aarhus og Silkeborg.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.