Angela Davis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Angela Davis

Angela Yvonne Davis (født 26. januar 1944 i Birmingham, Alabama) er en amerikansk politisk aktivist og professor. Angela Davis har særlig markeret sig med et langt forfatterskab, og som forkæmper for rettigheder for farvede, kvinder, homoseksuelle og fængselsfanger. Hun har endvidere været tilknyttet De Sorte Pantere og var en fremtrædende deltager i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse. Hun har været prominent medlem af det amerikanske kommunistparti, som hun dog har forladt i 1991.

Angela Davis blev involveret i den i USA meget omtalte kriminalsag om drabet på dommeren Harold Haley i 1970, da retstekniske undersøgelser slog fast, at Haley var blevet dræbt af skud fra et skydevåben, der tilhørte Angela Davis. Angela Davis blev anholdt og fængslet efter en større eftersøgning, men blev efterfølgende frikendt for medvirken til drabet.

Davis var indtil 2008 professor ved University of California. Hun er en flittig debattør og taler, særlig ved græsrodsarrangementer og tilsvarende fora. Hun har været særlig aktiv i kampagner for politiske fanger og omkring fængselsforhold i USA.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]


ForfatterSpire
Denne amerikanske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: