Basshunter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 31. mar 2015, 00:40 af Kaare (diskussion | bidrag) Kaare (diskussion | bidrag) (Gendannelse til seneste version ved 2.109.59.25, fjerner ændringer fra 77.215.63.131 (diskussion | bidrag))
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Basshunter
Basshunter, 20 april 2008 in Halmstad.jpg
Basshunter i Halmstad, april 2008.
Information
Pseudonym Basshunter
Født Jonas Erik Altberg
22. december 1984 (34 år)
HalmstadRediger på Wikidata
Oprindelse Halmstad, Sverige
Beskæftigelse musiker og dj
Aktive år 1998-
Eksterne henvisninger
BassHunter.se

Jonas Erik Altberg eller Basshunter (født 22. december 1984 i Halmstad, Sverige) er en svensk musiker og dj. I hans unge dage, gik han på Sturegymnasiet i Halmstad. Ifølge ham selv klassificeres hans musik bedst som eurodance, hård dance eller melodisk trance. Jonas producerer sin musik med computerprogrammet FL Studio (også kendt som Fruity Loops). Han begyndte med at lave musik i 2002 og udgav sit første album – The Old Shit og The Bassmachine– på sin egen hjemmeside i 2004. Jonas har Tourettes syndrom, hvilket han længe har kæmpet med, men efterhånden lært at leve med[1].

Musik

Basshunter er primært kendt for sangen "Boten Anna", der i sommeren 2006 blev et stort hit i flere europæiske lande. En anden sang af Basshunter, der har fået en vis udbredelse, er "DotA". Denne handler om Basshunter og hans venner, der er til LAN og sidder og spiller Warcraft III-banen DotA, mens de snakker sammen over kommunikationsprogrammet Ventrilo. I 2008 kom albummet Now You're Gone - The Album, som inkluderede de engelske versioner af "Boten Anna" og "Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA" kaldet "Now You're Gone" og "All I Ever Wanted". Albummet hittet også stort i Europa.

BassHunters tredje studiealbum Bass Generation udkom 28. september 2009, en uge efter singlen fra albummet "Every Morning".

I Maj 2010 da singlen "Saturday" blev udgivet, blev det annonceret at BassHunter ville udgive hans 4. studio album. Herefter er udgivelsesmåneden blevet rykket utallige gange. Singlerne "Northern Light" og "Dream on the Dancefloor" blev udgivet i 2012, og nu er det rimelig sikkert at det er albummet der står for tur. Der ligger et hav af previews og demos på Basshunters nye sange på Youtube. Hans album er endnu ikke udgivet.

Kunst

Basshunters musik er ikke videre blevet accepteret som rigtig musik, eller som nogle vil kalde det, kunst. Altberg besluttede sig dog for at gøre noget ved dette. Gennem en længere periode har han kreeret satiriske tegninger og "sketches" af forskellige personer. Tegningerne kendetegnes ved at personen/personerne altid har en skallet isse.

Basshunter vandt ved grammyawards 2008 6 grammys blandt andet for hans mesterværker Boten Anna og DOta


Diskografi

Kilder

  1. ^ ”Hitmakaren Jonas: De ville göra narr av mig”, interview i den svenske avis Expressen

Eksterne henvisninger


MusikStub
Denne musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi