Bath

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bath (Storbritannien)
Bath
Bath
Bath

Koordinater: 51°22′45″N 2°22′1″V / 51.37917°N 2.36694°V / 51.37917; -2.36694

Bath er en engelsk by med ca. 90.000 indbyggere.[1] Byen er berømt for sine romerske bade og velbevaret georgiansk arkitektur med bl.a. rækkehusbebyggelsen Royal Crescent.

Byen har to universiteter: University of Bath og Bath Spa University. Derudover findes Bath College

Kommuneby[redigér | redigér wikikode]

Bath er administrationsby for den selvstyrende kommune Bath and North East Somerset i det ceremonielle grevskab Somerset.

Verdensarv[redigér | redigér wikikode]

Byen har siden 1987 været UNESCO's verdensarvsområde.

Pulteney Bridge, Bath.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Byen, der gennemstrømmes af floden Avon, er mest kendt for sine romerske termer, som får vand fra tre varme kilder, som har givet byen sit navn.

Byen blev grundlagt af romerne som en badeby under navnet Aquae Sulis. Bath blev et vigtigt center for uldindustrien i middelalderen. Romerne byggede en bymur omkring Bath for at kunne beskytte byen.

I det 18. århundrede udviklede byen sig til en elegant by med neoklassiske bygninger som passer godt til de romerske bade.

I 1978 blev det forbudt at bade i de varme kilder i byen, da en infektiøs organisme blev fundet i et lag af grundvandsmagasinet. Badning i de varme kilder er dog igen blevet muligt med færdiggørelsen af Thermea Bath Spa bygningerne i 2006 [2].

Kultur[redigér | redigér wikikode]

Byen rummer en lang række museer som Museum of Bath Architecture, Victoria Art Gallery, Museum of East Asian Art, Herschel Museum of Astronomy, Fashion Museum og Holburne Museum.

Sportsklubber i byen: Bath Rugby, Bath Badminton Club og Bath City F.C..

Venskabsbyer[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]