Brugerdiskussion:Dysp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Dysp! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Cgtdk (diskussionbidrag) 16. okt 2012, 17:18 (CEST)

Selv hej[redigér wikikode]

Jeg er nu gået i gang med at kigge lidt på dine artikler, som du bad om. Umiddelbart ser det ud til, at du er på rette spor - fortsæt endelig. Hvis du vil forbedre dine artikler lidt, har jeg nogle forslag. For eksempel kan du med fordel kigge på skabeloner som {{cite book}} - hvis du udfylder så mange parametre som muligt bliver dine kildeangivelser mere præcise, og dermed meget mere anvendelige. Hyggelige hilsener, --Medic (Lindblad) (diskussion) 12. nov 2012, 06:25 (CET)

Skabelon:Infoboks muskel[redigér wikikode]

Hej. Din infoboks skal her hedde Skabelon:Infoboks muskel og knyttes til wikidata:Q5828621 hvor de andre sprogversioner er. Det er et større arbejde at få det til at virke − og med en god vejledning. Du kommer nok til at lede efter en medicinkyndig så I kan få korrekte danske fagtermer i infoboksen. -- Mvh PHansen (diskussion) 29. nov 2014, 17:58 (CET)

Jeg har lavet et oplæg fra den nynorske infoboks nn:Skabelon:Infoboks muskel til videre kontrol af de danske betegnelser. Den nynorske er fra den svenske, som igen fra den engelske. I kan gennemgå betegnelserne, og rette som I nu mener det skal være på dansk. Så må vi håbe det kan komme til at virke. Har indsat en test på Biceps.
-- Mvh PHansen (diskussion) 11. dec 2014, 12:45 (CET)

Okay, fedt. Jeg har prøvet at rette i selve skabelonen, men det gik ikke så godt. Jeg har dog oversat terminologien inde på biceps-siden. Det eneste der irriterer mig lidt, er, at "fæste" i stedet bør være "insertion". Så er spørgsmålet jo blot; såfremt jeg vil lave en side til triceps, hvordan indsætter jeg mon skabelonen og ændrer parametrene? :D Dysp (diskussion) 16. dec 2014, 01:09 (CET)

Jeg har rettet 'Fæste'. Da 'Insertion' ikke sådan er lige til at forstå for lægfolk, skulle du overveje at lave en Insertion (anatomi), se evt den engelske en:Insertion (anatomy). Eller måske blot påbegynde en Liste over ben i menneskeskelettet med en forklaring på både 'Insertion' og 'Udspring', som jo begge er røde på skabelonen. − Bevægelse (fysiologi) og Medical Subject Headings i skabelonen måtte også gerne blive blå.
Til en skabelon på Triceps indsætter du det tomme forlæg og udfylder. Den engelske en:Triceps har jo allerede noget.
-- Mvh PHansen (diskussion) 16. dec 2014, 10:28 (CET)

Samarbejde om det medicinske[redigér wikikode]

Hej Dysp. Som PHansen foreslår stiller jeg mig naturligvis gerne til rådighed i forhold til artikler af medicinsk eller generelt sundhedsfaglig karakter. Du er meget velkommen til at lægge en besked på min diskussionsside, hvis noget volder dig kvaler. Denne besked er undtagelsesvist en gentagelse af det svar jeg gav dig på PHansens brugerside; normalt fortsættes en samtale hvor den er startet, så fremover tænker jeg det vil være mest naturligt at vi kommunikerer her på siden. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 9. dec 2014, 20:52 (CET)

Er det sådan her man svarer? Tusind tak. Jeg vil helt sikkert forsøge. Jeg har egentlig overvejet at lave en lille "serie" med muskler, hvor en infoboks kunne være praktisk ligesom på den engelske wikipedia. Se fx https://en.wikipedia.org/wiki/Biceps

Er det noget du kan finde ud af?

Dysp (diskussion) 9. dec 2014, 23:01 (CET)

Jeps, dit svar er helt korrekt :-) I forhold til at skabe infoboksen fra bunden, eller at fejlfinde på samme, er jeg mindre dygtig, men når vi får indkredset problemer kan jeg ganske givet være behjælpelig med at få stillet spørgsmål de rigtige steder, så du får størst chance for at andre med de rigtige kompetencer kan bidrage til en løsning (jeg har dog fiflet med lidt af hvert på Wikipedia efterhånden, så det er muligt, jeg selv kan være dig behjælpelig på det tekniske). Jeg vil primært kunne hjælpe dig i forhold til Wikipedias politikker og normer, redigering i artiklerne, samt problemer mere direkte relateret til artikelskrivningen - altså mindre teknisk komplekst end infobokse. Derudover arbejder jeg i sundhedsvæsenet i det daglige, og kan tilbyde assistance eller sparring i forhold til det faglige aspekt af skrivningen. Hvis noget af ovenstående kan hjælpe dig i dit arbejde, så sig endelig til!
Men alt bliver lettere at forholde sig til, hvis vi har noget konkret at diskutere ud fra. Jeg kan se, at du har lavet en del redigeringer i eksisterende artikler allerede, og har oprettet et par nye fra bunden. Det virker således til, at du har fanget en god del af basis for redigeringer allerede. Er der noget særligt, du føler vi kan kigge på først - forudsat, selvfølgelig, at du har lyst til at vi skal samarbejde? --Medic (Lindblad) (diskussion) 10. dec 2014, 19:40 (CET)

Nomenklatur[redigér wikikode]

Hej Dysp. Det er fantastisk at se at du bidrager til da.wiki, især omkring anatomi-delen. Jeg vil dog blot gøre dig opmærksom på, at de regler der er for nomenklatur inden for den danske medicinske verden, ikke nødvendigvis gør sig gældende på da.wiki også. Det vil sige, er der et dansk navn for en anatomisk struktur, skal denne bruges. Årsagen til dette er at det ikke er en fagbog, men en encyklopædi der skal kunne læses af alle. Dermed ikke sagt at du ikke må bruge fagudtryk, for selvfølgelig må du det, men kan du finde det danske navn i stedet, så brug endelig det. Håber det gav mening? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 5. nov 2016, 08:22 (CET)

Community Insights Survey[redigér wikikode]

RMaung (WMF) 9. sep 2019, 18:15 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[redigér wikikode]

RMaung (WMF) 20. sep 2019, 21:44 (CEST)