Brugerdiskussion:EileenSanda/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Om brug af flere brugerkonti på Wikipedia[rediger kildetekst]

Det ser ud til, at du bruger flere brugerkonti her på Wikipedia - nemlig Bruger:EileenSanda samt Bruger:Eileen.sanda. Kan jeg få dig til at vælge, hvilken konto, du ønsker at benytte? Man skal nemlig helst kun benytte én konto her på Wikipedia.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 15. nov 2009, 18:13 (CET)

Ups!!! Det har jeg ikke lagt mærke til. Jeg loggede på en anden pc i dag. Jeg må have oprettet to forskellige konti uden at vide det. Ja, jeg skal forsøge kun at bruge den ene. Tak fordi du gjorde opmærksom på det. Jeg kunne heller ikke forstå hvorfor jeg ikke havde nogen brugerside lige pludselig, men nu forstår jeg det bedre. EileenSanda 15. nov 2009, 19:01 (CET)

Det er helt i orden, men jeg kan hjælpe dig til at bruge den rigtige konto ved at blokere den, du ikke vil bruge. Hvilket nok vil sige Bruger:Eileen.sanda. Hvad siger du til det? Hvis du skulle fortryde, kan du anmode om af få ophævet blokeringen igen på Anmodning om administrayoradgang. Og det er ikke en trussel, men et tilbud :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 15. nov 2009, 19:25 (CET)

Hej igen. Ja, gør bare det, så sker det ikke igen. Og tak for hjælpen :-) EileenSanda 15. nov 2009, 21:05 (CET)

Som du kan se på denne side har jeg nu blokeret Bruger:Eileen.sanda med uendeligt som udløbstid. Hvis du fortryder, eller gerne vil bytte konti, kan du følge den vejledning, jeg tidligere har givet dig :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 15. nov 2009, 21:11 (CET)

Hej igen. Det er helt i orden :-). EileenSanda 19. nov 2009, 20:53 (CET)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Hejsa. Kan jeg få dig til at kigge på nedstående. :-) God aften fra --Pusleogpixi 21. nov 2009, 20:58 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pusleogpixi 21. nov 2009, 20:58 (CET)

Hej. Tak for tippet, det vil jeg gøre fremover.

Lotte Friis' guldmedalje ved HM.[rediger kildetekst]

Hej EileenSanda, jeg undrede mig bare over hvad HM var [1]. God fornøjelse --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. jul 2011, 17:13 (CEST)

Ups, hvor pinligt... HM er den færøske forkortelse for VM (HM=Heims Meistar ...) Undskyld, jeg skal rette det, hvis det ikke allerede er blevet korrigeret.EileenSanda 26. jul 2011, 17:46 (CEST)

Et projekt..[rediger kildetekst]

Hej!

Du kunne måske være interesseret i WikiProjekt Færøerne? --Palnatoke (diskussion) 17. apr 2012, 22:43 (CEST)

Hej, ja, det er jeg interesseret i. Jeg har skrevet mit brugernavn på siden. Hvad indebærer det at være en del af projektet? Hvad mener du mangler mest indenfor Projekt Færøerne? EileenSanda (diskussion) 18. apr 2012, 11:50 (CEST)
Et forsinket svar: Projektet bliver jo, hvad vi selv gør det til - og jeg ved cirka ingenting om Færøerne, men jeg kan på Flickr se, at du har været i Fámjin. Hvis du kommer forbi igen og har kamera med, ville det være dejligt med et billede af Fámjinstenen. --Palnatoke (diskussion) 11. aug 2012, 22:13 (CEST)
Ok, tak for svaret. Jeg har faktisk taget et billede af stenen, den står inde i kirken. Jeg skal se om jeg kan finde det. Jeg vidste ikke, at den kaldes Fámjinsstenen. Vh. EileenSanda (diskussion) 11. aug 2012, 23:56 (CEST)

Betydningsfulde færinger[rediger kildetekst]

Hej EileenSandra

Ovenstående artikel har fået kritik af at være listeform (Wikipedia:Lister, denne opfattelse deler jeg, fordi det giver ingen mening med sådan en 'telebog'. Hvad siger du til, at vi flytter de respektive personer til de tilhørende artikler, fx personer som har gjort sig bemærket inden for sport, bliver placeret under sport, etc.?Venlig hilsen Kontoreg . 22. dec 2012, 00:12 (CET)

Hej Kontoreg. Ja, jeg er enig med dig, vi kan prøve at dele personerner op sådan som du foreslår, f.eks. sportspersoner for sig, forfattere for sig, politikere for sig osv. med overskifter. Jeg ved ikke om det hjælper på problematikken med liste / artikel. Hvis den efter av vi har delt op i afsnit fortsat bliver set so en liste, så kan man vel ændre siden til en liste i stedet for en artikel? Jeg skal se på det, når jeg får tid. Det gør vel heller ikke noget, om personer bliver nævt der, selv om der ikke findes artikler om vedkommende på den danske Wikipedia endnu, eller hvad? Venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 22. dec 2012, 00:46 (CET)
Hej EileenSanda
Det bliver et stort arbejde...Det bekymre mig, at man har valgt titlen 'betydningsfulde færinger', fordi hvornår er man betydningsfuld? Dine forlædre er i hvert fald betydningsfulde for dig, ligesom mine forældre er det, men i Wiki-sammenhæng er de måske ikke betydningsfulde, fordi der kommer andre kriterier ind over dette begreb. Tilbage står man med en liste med en masse navne, hvor der oven i købet mangler kildehenvisninger, der kan dokumentere relevansen i forhold til Wikipedias politik. Hvem skal vurdere og være dommer overfor det 'betydningsfulde'?... det bliver i hvert fald ikke mig...Jeg mener, at dette må være en opgave for administratorerne. Vi risikerer at bruge en masse tid på dette oprydningsarbejde med opsporing af kilder og så videre, hvorefter artiklerne alligevel kan blive slettet på grund af manglende 'betydningsfuldhed' i forhold til Wikipedias politik...Ved nærmere eftertanke så trækker jeg 'følehornene' lidt til mig igen. Venlig hilsen Kontoreg . 22. dec 2012, 01:33 (CET)
Hehe, ja, det forstår jeg godt, jeg har også tænkt at det er en ret stor opgave. Ja, du har fulstændig ret, det er en ret uheldig titel, for hvornår er en person betydningsful nok til at blive nævnt der? Der mangler så mange artikler om personer som har haft betydnging på den ene eller anden måde, så jeg kunne måske hellere tænke mig at skrive om de personer som der ikke er skrevet om endnu eller prøve at forbedre artikler, som allerede er skrevet, men som ikke har nok tekst eller kildehenvisninger. Den liste er svær at redigere i, personerne står listet op efter hvornår de er født. Jeg tror nok at jeg venter med at gøre noget ved den, indtil jeg har en klar ide om, hvad det er som forventes af sådan en artikel. Ja, vit venter med den! Jeg skrev lidt om sport på siden om Færøerne, der var enkelte sportsgrene som næsten ikke var beskrevet. Der er forresten ikke nogen artikel her om Færøernes bedste skakspiller, den unge Helgi Dam Ziska, som har været til tre skakolympiader allerede, han er kun 22 år. Der er heller ikke nogen artikel om ham på den engelske Wikipedia, kun på den færøske, den polske, tyske og ungarske. Venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 22. dec 2012, 02:33 (CET)
Jeg kan se at du har flyttet sangerne som jeg havde slettet ind under kategorien musik. Det er udmærket, jeg kom selv på tanken her til morgen og skulle faktisk til at gøre det samme :) Venlig hilsen Kontoreg . 22. dec 2012, 12:19 (CET)
Jamen så er vi enige om det :) God jul! Venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 22. dec 2012, 12:50 (CET)
Hej EileenSanda, tak i lige måde :) Venlig hilsen Kontoreg . 26. dec 2012, 13:16 (CET)

M.A. Jacobsens Heiðursløn (Færøernes litteraturpris)[rediger kildetekst]

Hej EileenSanda

Har du kendskab til et officielt register, hvor man kan se hvilke forfattere, som har modtaget Færøerne litteraturpris? Venlig hilsen Kontoreg . 22. dec 2012, 02:20 (CET)

Jeg kan ikke huske om jeg har set en fuldstændig oversigt eller ej - altså udover på Wikipedia. Jeg mener at jeg selv har udfyldt nogle "huller" som jeg fandt frem til ved at søge på Google, eller måske husker jeg forkert. Ja, jeg tror at jeg blander med Barnamentanarheiðursløn Tórshavnar býráðs, der manglede flere år og jeg fandt fremt til det meg meget besvær. Men en oversigt over prismodtagere af børnelitteraturprisen kan du finde hos Býarbókasavnið's hjemmeside (Tórshavns Bybibliotek).[2]. Hos Mentamálaráðið's (Kulturministeriets) hjemmeside, kan du finde en oversigt over dem der har vundet Mentanarheiðursløn Landsins.[3]. Nej, jeg har forsøgt, men jeg kan ikke finde nogen komplet oversigt over hvilke forfattere, som har modtaget Færøernes Litteraturpris (udover Wikipedia, som jeg har nævnt).EileenSanda (diskussion) 22. dec 2012, 02:55 (CET)
Dine henvisninger lyder fornuftige (undtagen Wiki, det duer ikke at henvise til 'sig selv'). Det er interessant med børnelitteraturprisen, fordi dette område har min interesse. Jeg vil kigge nærmere på dine kilder :) Venlig hilsen Kontoreg . 22. dec 2012, 03:27 (CET)
Jeg har kigget på dine henvisninger, de er rigtig gode! Disse kilder dækker dog ikke, som du skriver, Færøernes Litteraturpris. Jeg vil skrive til Tórshavns Bybibliotek, så vi en gang for alle kan få en officiel oversigt over forfattere, som har modtaget denne litteraturpris. I så fald vil jeg gerne påtage mig opgaven, at indsætte denne reference i de artikler, hvor der er beskrevet, at forfatterne har modtaget denne pris. Venlig hilsen Kontoreg . 22. dec 2012, 12:19 (CET)
Det lyder udmærket :) Det er Tórshavns byråd, som uddeler M.A. Jacobsen's Virðisløn, så man burde også kunne finde en oversigt der. Landsbiblioteket (Landsbókasavnið) burde også have sådan en oversigt. Måske skriver jeg til dem og foreslår det. EileenSanda (diskussion) 22. dec 2012, 12:49 (CET)
Hej EileenSanda, Jeg har skrevet til Føroya Landsbókasavn, om jeg kan få tilsendt en oversigt over de personer, som har modtaget denne pris. Venlig hilsen Kontoreg . 26. dec 2012, 13:16 (CET)
Ok, det lyder godt, men endnu bedre, hvis de også lægger listen på deres hjemmeside, således at du kan bruge den til reference :) Vh. EileenSanda (diskussion) 26. dec 2012, 13:47 (CET)
Hej EileenSanda! Jeg har fået svar fra Føroya landsbókasavn vedrørende M.A. Jacobsens prisen. De oplyser at på hjemmesiden, som tilhører Býarbókasavnið, der er folkebiblioteket i Torshavn, findes en liste over alle de forfattere, som har modtaget M.A. Jacobsens prisen: http://www.bbs.fo/content/view/565/58/
Denne liste er en strålende reference, der kan anvendes til artiklerne vedrørende de færøske forfattere, -vi kan vist ikke forlange mere :) Med venlig hilsen --Kontoreg 9. jan 2013, 14:33 (CET)

Hej Kontoreg, ja, jeg har fundet listen og har også brugt den til reference de seneste par uger, den må næsten være ny, jeg har i hvert fald ikke fundet nogen komplet liste før. Måske er har de lagt den der efter din henvendelse, uanset hvad, så er det fint at den er der, så har man en pålidelig kilde. Nej, vi kan ikke forlange mere :) Med venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 9. jan 2013, 15:08 (CET)

Sámal Johansen, Martin Joensen & Jacob Olsen[rediger kildetekst]

Hej EileenSanda, jeg har skrevet mere på artiklen om forfatteren Sámal Johansen, således at denne nu fremstår mere 'fyldigstgørende'. I nærmeste fremtid vil jeg skrive på artiklen Martin Joensen, således at trekløveret Jacob Olsen, Sámal Johansen og Martin Joensen i fællesskab vil fremstå beskrivende i forhold til deres stiftende virksomhed samt forfatterskab i forbindelse med børnebladet, Barnablaðið. Desuden har jeg skrevet til SNAR med henblik på at få tilsendt yderligere oplysninger omkring stiftelsen af Færøernes ældste børneblad, Barnablaðið, i 1928. Venlig hilsen Kontoreg . 26. dec 2012, 13:16 (CET)

Hej Kontoreg - super! Jeg skal se på det senere. Jeg ville egentlig have skrevet om færøske forfattere her på den danske Wikipedia nu, men endte i stedet med at oprette nye artikler om danske legater både her og på den engelske Wikipedia. Nå, men jeg skal nok komme tilbage til de færøske forfattere, jeg var overrasket over, at der ikke var artikler på den engelske wiki om flere af de kendte danske forfattere. Venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 26. dec 2012, 13:51 (CET)
Hej EileenSanda, Martin Joensen, forfatter, blev hylet i 1962, jævnfør Færøernes litteraturpris. Kan du hjælpe med en reference til dette opklaringsarbejde? PS! Jeg har indsat et afsnit i artiklen Martin Joensen om pristildeling af Færøernes litteraturpris, men dette er åbenbart forkert, fordi Færøernes litteraturpris var endnu ikke indført på dette tidspunkt. Jeg vil selvfølgelig rette dette med oplysning om hans 'udmærkelse' i 1962, men jeg mangler lidt flere informationer. Mvh. --Kontoreg 28. feb 2013, 12:32 (CET)
Hej Kontoreg. Jo, prisen var oprettet i 1962, den blev første gang uddelt i 1958, men dengang var der kun en kategori, siden kom der en kategori til i 1969 (skønlitteratur og faglitteratur) og til sidst en tredie kategori (Andre kulturelle værker). Den referance som vi før har brugt virker ikke mere, det er nok fordi Byrådsbiblioteket i Tórshavn har fået ny hjemmeside, og så har de åbenbart ikke flyttet alt indhold fra den gamle, jeg har prøvet at søge efter en oversigt over prismodtagerne, men det er ikke lykkedes at finde nogen pålidelig kilde. Mvh. EileenSanda (diskussion) 28. feb 2013, 14:20 (CET)
Tak fordi du har indsat foto af Sámal Johansen! Mvh. --Kontoreg 17. apr 2013, 18:41 (CEST)
Det var så lidt :) Jeg så, at Niceley havde uploadet det til commons. EileenSanda (diskussion) 17. apr 2013, 20:55 (CEST)

Kategori-valg[rediger kildetekst]

Hej Eileen. Jeg kan se at du er i gang med at tilføje Kategori:Olympiske roere fra Danmark og en række varianter af disse til en lang række idrætsfolk. Det er fint nok, men er det ikke dermed overflødigt med Kategori:Roere fra Danmark, der jo er overkategori for den, du sætter på? Mit forslag er, at du erstatter frem for at tilføje kategorierne. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. feb 2013, 20:54 (CET)

Hej Arne. Jo, det har du ret i. Jeg skal erstatte dem. Vh. EileenSanda (diskussion) 17. feb 2013, 00:26 (CET)
Nu har jeg set efter kategorierne på den engelske Wikipedia. Der har de ikke erstattet Danish swimmers med Olympic swimmers of Denmark, men beholdt begge kategorier. Det samme gælder roere, f.eks. Mads Rasmussen, der finder man både Danish rowers og Olympic rowers of Denmark. EileenSanda (diskussion) 17. feb 2013, 01:18 (CET)
Du har ret i, at en-wiki benytter en noget mere omfattende kategoriseringsstruktur, end vi gør. Men på Hjælp:Kategorier kan du se den officielle politik (se lacrosse-eksemplet). Det er diskuteret flere gange, men altid endt i denne praksis. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. feb 2013, 01:24 (CET)
Tak for linket, jeg blev lidt klogere :) mvh. EileenSanda (diskussion) 17. feb 2013, 02:04 (CET)

Færøsk Wikipedia[rediger kildetekst]

Hej Eileen, vi mangler en artikel om Færøsk Wikipedia, du har i modsætning til mig sprogkundskaberne og kendskabet til færøsk Wikipedia. Så jeg håber, at du vil oprette den i stil med Dansk Wikipedia, så retter jeg den gerne til efterfølgende. --Patchfinder (diskussion) 15. mar 2013, 21:25 (CET)

Hej Patchfinder. Ok, jeg skal prøve. Men ved du, hvor jeg kan finde statistik over "milepæle" i den færøske Wikipedias historie? Jeg var ikke med til at starte den (blev først tilmeldt i 2009), så vidt jeg kan se, blev den startet den 20. juni 2004 af bruger: Quackor. Han er meget lidt aktiv nu, ingen redigering i år, en redigering i 2012, men han/hun har gjort et stort arbejde de første år. Hvad vil det sige, når der står: "10.000 artikler juni 2003 ved en ny opgørelsesmetode" på siden om den danske Wikipedia? Hvornår kalder man en side for en artikel? Er der en minimum grænse for antal ord eller lignende? Og er der mon samme regler gældende for den færøske Wikipedia som for den danske? Vi er meget få som er aktive på den færøske. Det er mest mig og bruger:Niceley, som er aktive der, mange synes det er morsomt at lave hærværk, men der blokerer vi dem lige med det samme, da der er for få patruljanter til at man orker at komme med advarsler først. Jeg skal oprette siden i morgen og skrive lidt. Mvh. EileenSanda (diskussion) 16. mar 2013, 00:46 (CET)

Hej Eileen, jeg kan se at du har klaret opgaven meget flot :-) Jeg vil blot gerne vide hvad "Hin frælsu alfrøðin" betyder. Ellers kan jeg se, at du også har fundet statistik-linket, præcis hvordan antallet af artikler beregnes det ved jeg ikke, men det er det antal artikler, som står på de forskellige sprogversioners forsider, der er interessant og kan sammenlignes, hvilket også er dem, der er med i statistik-linket. --Patchfinder (diskussion) 18. mar 2013, 01:50 (CET)

Hej igen. "Hin" betyder "den eller det" og "frælsa" betyder "frie", "alfrøði" betyder "encyklopædi", altså: Den frie encyklopædi. Alfrøði er et af de nye ord, som ikke alle folk her bruger, de fleste vil nok bruge et ord som "leksikon". Ok, ja, det er godt at siden med statistik regner antal artikler på samme måde som der gøres med hensyn til antal artikler som står angivet på forsiden for de forskellige sprog. Jeg har næstflest antal redigering på den færøske, det var jeg ikke klar over før jeg så den der side med statistik :) EileenSanda (diskussion) 18. mar 2013, 11:21 (CET)
Godt arbejde - ellers kunne være en ide at kontakte Bruger:Arne List - han skriver lidt på den tyske. Det kunne være han ville supplere. --Steen Th (diskussion) 18. mar 2013, 10:04 (CET)
Hej Steen, ja, det ville faktisk være en rigtig god ide, men måske burde vi så oprette en side om "Den færøske Wikipedias historie", så kunne han skrive lidt om, hvordan det hele begyndte. EileenSanda (diskussion) 18. mar 2013, 11:21 (CET)

Ja, folk kalder også tit Wikipedia for et leksikon i Danmark. Antallet af artikler er kun et enkelt parameter, sammenligninger bør gøres med baggrund i flere parametre, men sammenligningen er nu alligevel interessant. Især hvis hvis man vurderer det i forhold til, hvor mange der mestrer sprogene. Der ligger færøsk Wikipedia på ca. 9 artikler på indbygger, hvilket er ca. det samme som det større sprog islandsk og en hel del mere mere end grønlandsk Wikipedia, som desværre ikke har nogle aktive skribenter pt. På dansk Wikipedia har vi ca. 15 artikler pr. indbygger, men det er også et sprog der tales af mange flere, hvilket giver nogle synergier. Norsk Wikipedia er dog væsentligt længere foran. Flot at du er den med flest redigeringer :-). --Patchfinder (diskussion) 19. mar 2013, 00:36 (CET)

Ikke flest, næstflest redigeringer, Nicolai (bruger:Niceley) som er norsk/amerikaner, har flest redigeringer. Tak for tallene, det var interessant! Jeg ville ønske at der var flere som var aktive på den færøske, men det kommer måske med tiden. Den norske har rigtig mange artikler om færøsk politik, det føles en lille smule pinligt, at jeg som færing må oversætte fra norsk til færøsk, dansk, engelsk og ikke fra færøsk til andre sprog, men der har Erik Fløen (Efloean) været utrolig flittig til at finde materiale frem, sætte sig ind i tingene og skrive om færøsk politik. EileenSanda (diskussion) 19. mar 2013, 00:54 (CET)
Ja næstflest, held og lykke med arbejdet :-) --Patchfinder (diskussion) 19. mar 2013, 18:20 (CET)
Tak :) EileenSanda (diskussion) 19. mar 2013, 18:46 (CET)

Hej Eileen. Det kunne være du skulle aktivere hotcat. Den lettere kategori arbejdet meget. Du finder den i indstillinger under Gadgets. --Steen Th (diskussion) 15. sep 2013, 12:37 (CEST)

Hej Steen. Ok, det har jeg ikke prøvet før, jeg skal se om jeg kan finde ud af det, tak for tippet! EileenSanda (diskussion) 15. sep 2013, 13:02 (CEST)