Brugerdiskussion:JurijFedorov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, JurijFedorov! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen SorenRK (diskussion) 2. nov 2017, 23:17 (CET)

Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter et nyt afsnit på en diskussionside, så husk at sætte overskrift på afsnittet. Også selv om det er første afsnit i en ny artikel.

Diskussionssider vokser med tiden, og derfor skal alle afsnit fremgå af indholdsfortegnelsen, og alle afsnit skal kunne autoarkiveres.

Overskrift kan du få ved at klikke på fanebladet "Nyt emne" eller ved at skrive overskriften mellem dobbelte lighedstegn, altså == [OVERSKRIFTEN] == på en linje for sig.

Fx Diskussion:Folketingsvalget 1872 m.fl. --Madglad (diskussion) 4. nov 2017, 21:36 (CET)

Fejl i mandattal[rediger kildetekst]

Hej Jurij. Jeg kan se, at du har rettet mandattallet i Folketingsvalget 1869 for De Nationalliberale fra 27 til 7 med henvisning til, at der er en trykfejl i bogen, der står som kilde. Men problemet er nu, at det ikke matcher det forrige valg Folketingsvalget 12. oktober 1866, hvor dette parti stod til 20 mandater. Hvis de derfor vandt 7 mandater, må de 27 jo være korrekt. Alternativt var det forkert i 1866-valget. Uanset hvad, så er problemet med, at det samlede mandattal i 1869 fortsat ikke giver de 104, som skulle være det samlede antal. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. maj 2019, 11:49 (CEST)[svar]

Der skal være 101 eller 102 mandatter hvert valg, ikke 104. Den kilde i bruger har en trykfejl. Her er hvad forfatteren til selve kilden, Kaare Skou, skrev til mig: "I 1869 er der en banal trykfejl. Der skulle ikke have stået 27 ved De Nationalliberale, men kun 7." Nu er det vist kun valget i 1866 oktober, som har de gamle 104 mandatter, hvilket er forkert? Men jeg prøver at finde de rigtige tal. Her er hvad han sagde om antallet af medlemmer: "Det giver 102 medlemmer, fordi Folketinget på det tidspunkt gav plads for en færing. Det var lidt op og ned om han kom, og om han tilsluttede sig en gruppe." JurijFedorov (diskussion) 24. maj 2019, 14:03 (CEST)[svar]