Brugerdiskussion:Philaweb/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Philaweb/Arkiv 1!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 31. dec 2006 kl. 14:57 (CET)


Hejsa :) Måske skulle man i stedet sammenflette Letlands distrikter med Administrativ inddeling af Letland. Hejsa 2. jun 2007, 13:15 (CEST)

Sjovt du nævner det, det har jeg allerede gjort ved at tilføje Skabelon:Letlands distrikter. Selve artiklen synes jeg vi skal lade stå lidt endnu. Philaweb 2. jun 2007, 13:19 (CEST)
Nå okay, det havde du så gjort mens jeg havde skrevet :) Hejsa 2. jun 2007, 13:22 (CEST)
Nemlig, og tak for hjælpen. Philaweb 2. jun 2007, 13:23 (CEST)


Byskabelon[rediger kildetekst]

Hej Philaweb
Nu er der udviklet en ny infoboks til byer, Skabelon:Infoboks by. Kan den uden videre indsættes på de lettiske byer? --Hockeyindustrien 16. jun 2007, 12:49 (CEST)

Det kan den sikkert godt selvom jeg synes den ser noget uoverskuelig ud. Der ser ikke ud til at være plads til både byvåben og flag. Den mangler desuden et pædagogisk eksempel samt en ren cut'n'paste text. Philaweb 16. jun 2007, 12:57 (CEST)
Fandt ud af det med byvåben og flag. Philaweb 16. jun 2007, 13:04 (CEST)
Jeg kan godt lave et eksempel, på et tidspunkt. Vi mangler bare et locator map. Som en lappeløsning kunne man have det kort, der bliver brugt nu, i billedefeltet. --Hockeyindustrien 16. jun 2007, 13:06 (CEST)
Jeg har tilføjet et pædagogisk eksempel til skabelonen. Locator map finder du her ~ Skabelon:Kortpositioner. Philaweb 16. jun 2007, 13:27 (CEST)


Hej Philaweb

Angående Riga har jeg tilføjet dig som omskrivningsagent på Wikipedia:AA-Taskforce/Værksted. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal oprette store nye stykke på artiklen (selvom du selvfølgelig er meget velkommen dertil). Hvis du planlægger større bidrag er det nok en god idé at rette en lille henvendelse til Bruger:Sabbe eller evt. bare inde på værkstedsdiskussionen, så der ikke bliver lavet dobbeltarbejde. Jeg har desuden sat dig som "aktiv TF-agent" (du stod under inaktiv), hvis dette ikke er korrekt må du gerne flytte dig igen. Hertil kommer at du gerne må skrive mere generelt, hvad du vil lave som TF-agent i stedet for at specificere, hvad du laver på et givent tidspunkt - dette er forbeholdt værkstedet. Jeg er meget begejstret for, at du vil hjælpe til med Riga! Det er en stor hjælp. --CarinaT 17. dec 2007, 09:54 (CET)


Omdirigering[rediger kildetekst]

Hej Philaweb. Når du tilføjer en lettisk betegnelse der f.eks. hedder Skonto stadions for Skonto Stadion, som du gjorde i går. Er det en god idé at oprette en omdririgeringsside der hedder Skonto stadions, som jeg netop har gjort. Bare er godt råd. (; --Man-U 6. feb 2009, 15:01 (CET)

Hej Philaweb! Please husk at sende mig en mail med kontaktdetaljer, som aftalt på gårdsdagens møde :-) /Victor

VicVal 15. mar 2009, 22:27 (CET)


Hej Philaweb! Hvis du skal have lavet mange ens ting, så kan botter måske hjælpe dig. --MGA73 5. jul 2009, 22:10 (CEST)

Ja, måske... Men, jeg er ved at opbygge WikiProjekt Letland fra bunden, og der er kun omkring 100 til 150 artikler, så... langtfra det jeg er vant til fra en.wiki. Men, tak for tilbuddet. Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 5. jul 2009, 22:13 (CEST)
Velbekomme. Men du siger bare til hvis du får brug for en "hånd". --MGA73 5. jul 2009, 22:17 (CEST)
Når jeg er færdig med at tagge alle stub-artikler, vil jeg oprette en generisk {{LV-stub}} skabelon. Måske du derefter vil klaske en sådan på alle stub-artikler, som ikke allerede har en WikiProjekt Letland stub-skabelon? Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 5. jul 2009, 22:24 (CEST)
Ja bare der er en rimelig beskrivelse af hvilke artikler de skal på så skulle det være muligt. Enten en kategori eller en liste. Hvis du har mange stub-artikler tilbage kan botten jo også fixe det. --MGA73 5. jul 2009, 22:26 (CEST)
Hvis du følger de tre links i mit forrige indlæg, så tror jeg du forstår hvad jeg mener. Ellers må du lige sige til. Iøvrigt, den sidste artikel jeg tagger bliver Wilhelm Ostwald .Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 5. jul 2009, 22:34 (CEST)
Tja. Det skulle man tro, men jeg må være træt. Kan ikke lige se systematikken der leder frem til at hr. Ostwald er den sidste. Mht. stubbe så kommer jeg i øvrigt til at tænke på, at artikler over en vis længde normalt ikke betegnes som stubbe. --MGA73 5. jul 2009, 22:49 (CEST)
Korrekt med længden på stubbe, det tager jeg højde for. Vedr. Hr. Ostwald, så mente jeg, at når han står øverst på denne side - så er jeg færdig med at tagge stub-artikler (og start-artikler, FA-artikler osv.). Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 5. jul 2009, 22:54 (CEST)


Hej Philaweb!

Artikler med et indhold, der bare er "Rūjiena er en by i Letland." eller tilsvarende, vil med stor sikkerhed blive slettet hurtigt. Vær venlig at skrive noget mere substantielt - det er lidt spild at du opretter den slags reelt indholdsløse artikler, som andre bare skal slette. Hvis din liste med lettiske byer er bare lidt avanceret, kan du udmærket lave en masse artikler med samme struktur - det er bare ikke holdbart med så lidt indhold som i den stribe, du netop har oprettet. --Palnatoke 6. jul 2009, 20:58 (CEST)

Når man tager i betragtning, hvor få brugere da.wiki har, så er det interessant hvor mange af dem der hellere vil slette end udvide artikler. Hvis man brugte noget af den ildhu folk bruger på at gøre ukonstruktive ting til at oprette og skrive artikler... ja, så kunne vi snildt give svenskerne baghjul når det kommer til antal. Desuden, så er det svært at udvide artikler som ikke eksisterer fordi nogle individer finder tiden bedst brugt på at slette stubbe - og stubbe er små korte artikler, hvilket ethvert kvalitets assessment skema på WikiPedia også fortæller. I stedet for at slette artiklerne skulle folk hellere udvide dem, men det kræver naturligvis at man gør en indsats. Jeg vil gerne oprette, udvide og skrive artikler... men, det kræver at folk holder sig i skindet, og ikke sletter stubbe for et godt ord. Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:08 (CEST)
PS. Og ja, jeg har tænkt mig at skrive mere i de artikler... Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:10 (CEST)

[redigeringskonflikt

Har du tænkt dig at oprette en artikel om alle byer i Letland?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 6. jul 2009, 21:12 (CEST)
Nej, den opgave er der vidst ikke nogen endnu der har skuldret - heller ikke på en.wiki. De artikler jeg har oprettet er om byer i Letland med byrettigheder (på dansk bedre kendt som købstæder). Det er egentlig ganske enkelt at oprette artikler over en læst. Jeg har lagt bunden nu i 77 artikler, og bygger så de mere individuelle ting på med tiden - men det bliver ikke i nat ;o) Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:17 (CEST)
Det er jo fint nok at ville skrive nye artikler og udbygge de eksisterende. Vi har bare ikke de bedste erfaringer med så små artikler. Så mange af os ser helst at man gør en artikel færdig før man starter på den næste. Men hvis du venter med at oprette flere til du har fået udbygget de 77 så skulle det jo også være overkommeligt. --MGA73 6. jul 2009, 21:19 (CEST)
Letlands distrikter er også mit værk, og det var der ikke nogen som brokkede sig over. ;o) Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:21 (CEST)
Det beklager vi skam meget... Kan det ikke gå hvis vi brokker os lidt ekstra nu? Nå men lavede du ikke infobokse med det samme dengang? --MGA73 6. jul 2009, 21:24 (CEST)

[redigeringskonflikt

Nope, hvilket artiklernes historie også afslører. Iøvrigt, der eksisterede allerede nogle artikler om lettiske byer, og dem var jeg gået i gang med at udvide. [glimt i øjet] Jeg finder det faktisk belastende, at man skal "overfaldes" fordi man gider lave noget, hvilket er grunden til jeg har brugt rigtig meget energi på en.wiki. (*host*) Men øh, tak for opmærksomheden. Det må være sjældent der rigtig sker noget her? [/glimt i øjet] Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:31 (CEST)

[redigeringskonflikt

Nu er der altså også forskel på at skrive de lettiske distriker og så skrive seks ord om 77 byer.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 6. jul 2009, 21:25 (CEST)
Ja, de lettiske distrikter havde en anelse flere ord da jeg begyndte. ;o) Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:34 (CEST)
Du burde måske overveje at oprette en sandkasse, hvor du kan pusle om artiklerne i fred, for de kan puttes "flyvefærdige" ud i artikelnavnerummet?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 6. jul 2009, 21:37 (CEST)
Det er ikke den store kunst at klippe klistre næsten enslydende fraser over 77 artikler, og man kan komme rigtig langt på den måde. Det vigtigste er at komme i gang - og kunne fortsætte uden nogen sletter ens artikler mens man er i gang. F.eks. kunne jeg være kommet rigtig langt på den næsten én time jeg har måttet snakke hér på siden. Det tog mig kun 36 minutter at oprette de lettiske byer. Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:44 (CEST)
OK, jeg lader være med at brokke mig den næste times tid - eller endda helt til i morgen, så du kan få ro til at skrive. :-) --Palnatoke 6. jul 2009, 21:52 (CEST)
Lad os sige 24 timer, det er sent og jeg skal tidligt op i morgen. Heldigvis er det agurketid på arbejdet, så jeg giver den en skalle derfra. Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:54 (CEST)
Er de så kommet over stubstadiet til den tid :-)?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 6. jul 2009, 21:56 (CEST)
Nej, men de kommer til at ligne artikler. Jeg laver lige en prøve på Ainaži, så jeg har en matrix til i morgen. Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 6. jul 2009, 21:58 (CEST)
Sarrus: Næppe hvis vi forstyrrer hele tiden. Men hvis vi alle tager en stub så kan det jo være :-) --MGA73 6. jul 2009, 22:00 (CEST)

(startet til venstre)

Nu har jeg i alt fald tilføjet lidt her: Aizkraukle --MGA73 6. jul 2009, 22:10 (CEST)

Forsøgte mig også med Aizpute men er vist ikke så god til tysk som jeg har været... :-o --MGA73 6. jul 2009, 22:36 (CEST)
Det var så det. Det er vidst kun Pāvilosta som undgik min opmærksomhed, men den fikser jeg i morgen. Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 7. jul 2009, 23:26 (CEST)


Om Alfred Cohn[rediger kildetekst]

Bare en kommentar til en detalje: Det er altså ikke så ualmindeligt, at barnet blev døbt før forældrene, se fx Ernst Trier (skolemand). Mvh.--KLN 7. apr 2011, 10:36 (CEST)

Hvilket er årsagen til at jeg løsner på påstanden om at forældrene er jødiske - det har vi nemlig ikke noget belæg for, måske de allerede var døbte i Folkekirken? Vi kan kun være sikre på, at forældrene er af jødisk oprindelse, ergo min formulering. Philaweb 7. apr 2011, 11:01 (CEST)
PS: Desuden, man lader ikke sit spædbarn døbe i en anden tro om man ikke selv i det mindste sympatiserer med troen. Jeg har svært ved at forestille mig at hans forældre var jøder af tro (måske på papiret). Philaweb 7. apr 2011, 11:06 (CEST)
Jeg er helt enig i din ændrede formulering; det var bare en oplysning for at sætte det i perspektiv. Jeg har ikke kunnet finde flere kilder online, så foreløbig må vi lade det blive ved det. --KLN 7. apr 2011, 12:07 (CEST)
Okay, og tak for interessen. Philaweb 7. apr 2011, 12:08 (CEST)


Hedder det under eller ved?[rediger kildetekst]

Hej philaweb jeg så din artikel om spydkasteren Ainārs Kovals i linket ved din medaljetabel Atletik ved Sommer-OL 2008 (ligesom ved mens jeg ser i Boksning under Sommer-OL 2008 af hockeyindustrien at det staves under ang. artikler om discipliner under bestemte OL. Skal den artikel og mine artikler om lande under sommer-ol 1928 så flyttes fra fx. Portugal under Sommer-OL 1928 til Portugal under Sommer-OL 1928?også et sidste spøgsmål:Er sommer-OL og De Olympiske lege det samme?

Mvh.Trade 11. apr 2011, 20:46 (CEST)

Du skal være velkommen til at rette det jeg har skrevet i medaljeoversigterne (har lavet to indtil videre). Det var mere fordi jeg skulle linke til artikler som ikke eksisterede, at jeg skrev som jeg gjorde. Det sidste spørgsmål kender du vel forhåbentlig svaret på selv, men here goes: De Olympiske lege er opdelt i Sommer-OL og Vinter-OL – det står der mere om i artiklen Olympiske lege. Philaweb 11. apr 2011, 20:54 (CEST)

Tak for svaret men der er desværre stadig et problem med navngivningen: fx. artiklen Danmark ved sommer-OL 1896 er der en skabelon på der skulle linke til andre artikler om danmark under sommer-ol fx. Danmark under Sommer-OL 1928 men det gører den ikke på grund af de bruger forskellige stavemåder. synes du at vi skal lave en afstemning om hvad den korrekte navneform er så man kan få løst problemet? og samtidig i fx. afsnittet Fægtning bliver der linket til den uddybende artikel OL i fægtning 1896 skulle den så ikke ændres til Fægtning under Sommer-OL 1896 ligesom artiklen Boksning under Sommer-OL 2008? Trade 21. apr 2011, 15:08 (CEST)

@Trade: Du kan evt. starte med at oprette en diskussion. Enten på brønden eller på Wikipedia-diskussion:Navngivning. Afstemninger bruges her på dansk Wikipedia normalt kun som sidste udvej, hvis der ikke kan etableres konsensus via en diskussion.
- Sarrus (db) d. 21. apr 2011, 15:37 (CEST)
Det kan strengt taget hedde begge dele, så det er et spørgsmål om smag og behag. Jeg synes også du bør tage det op på Landsbybrønden, selvom det jo ikke lader til nogen har brudt sig om det indtil nu; men det er op til dig selv at bedømme. Philaweb 21. apr 2011, 17:54 (CEST)


Foreslag ?[rediger kildetekst]

Har du nogle ideer, hvordan artiklen Forfølgelse af Jehovas Vidner kan forbedres? Jeg forstår godt at artikelen, som jeg har oversat fra den engelske langt fra er ideal. Men jeg vil gerne gøre den bedre. Mr.Dee har bare diskuteret løs, og så kommer jeg ikke videre. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 19. jul 2011, 01:13 (CEST)

Sveiks, hvordan kan det være du interessere dig for Latvija:)

Vai jums ir radi Latvijā?

-Åge

Hej Philaweb! Også til dig mange, mange tak for omformuleringerne og redigeringer ved Kiosken i regeringskvarteret. Undskyld mig pga. mit dårligt dansk men jeg hadde bare lyst til at skrive noget sjovt om Tyskland pa daWP. Mvh. --Nordmensch 31. aug 2011, 21:34 (CEST)

Helt fint, det var da hyggeligt. Hold dig ikke tilbage, så længe du kan holde det nede i stub-størrelse vil jeg gerne kigge dem igennem. Chüss. Philaweb 31. aug 2011, 21:37 (CEST)
Den Specielle Barnstar
For dit fantastiske og utrættelig arbejde på WikiProjekt 365. Med venlig hilsen Pelle Hansen 7. sep 2011, 17:22 (CEST)


Mange tak for min første ladestjerne på da.wiki. Philaweb 7. sep 2011, 21:14 (CEST)

Jeg går ud fra at det er dig der har rettet Skabelon:Infoboks by som bruger Lettonica (her). Efter rettelsen ser den ret smadret ud :(. Se fx Esbjerg, Frederiksberg og Žemaičių Kalvarija. De tomme felter om fx areal, befolkningstæthed, indbygtype2, indbyg2, byenhed2, indbyg2areal, indbyg2tæthed, indbygtype3, indbyg3, indbyg3areal, indbyg3tæthed vises alle, ligesom postnr. og m.o.h vises selvom de ikke er udfyldt :(. Det ser faktisk ret dumt ud!

Har du mulighed for at rette det?

mvh Per (PerV) 6. okt 2011, 12:47 (CEST)

Om du sammenligner den nuværende udgave med den fra før mine ændringer - hér - så vil du se at jeg i mine samlede redigeringer, hverken har tilført eller frataget skabelonen noget. Og ja, skabelonen ser ret smadret ud, det var derfor jeg forsøgte at lave den, uden held desværre. Philaweb 6. okt 2011, 18:59 (CEST)
Synes alle skabelonerne tér sig i dag se Liberal Alliance for eksempel. --Rasmusbyg 6. okt 2011, 19:09 (CEST)
Så vidt jeg forstår, så er det når man tilfører noget nyt til skabelonen, så vil de artikler som allerede har skabelonen vise blankt eller rå syntaks der hvor det nye felt er sat ind. Jeg tror det beror på en fejl i meta-skabelonen – at den simpelthen ikke bare ignorerer tomme felter. Philaweb 6. okt 2011, 19:12 (CEST)

Letlands historie[rediger kildetekst]

Hej Philaweb,

Lad mig indledningsvis sige, at jeg er imponeret af dit arbejde med at oprette artikler om Letland og lettiske forhold. Jeg kan se, at du har et godt kendskab til lettisk. Letlands historie er efter min opfattelse en af de artikler, der kunne fortjene en grundig udvidelse, gerne på grundlag af lettiske forskeres resultater. Har du mulighed for eventuelt at give artiklen en grundig udvidelse? (eventuelt ved at oversætte den lettiske wikiartikel). Jeg ved godt, at det er et stort projekt, men jeg håber alligevel på din positive interesse. venlig hilsen --Rmir2 16. okt 2011, 20:22 (CEST)

Hej Rmir2, og tak for dine ord og interesse i mit virke her på Wikipedia. Det er bestemt ikke fordi lysten mangler, jeg ville hellere end gerne kun beskæftige mig med at oprette artikler på Wikipedia, men, desværre er min tid p.t. ikke til større udfoldelser end at oprette tre stub-artikler dagligt. Det er ikke fordi jeg mangler kilder, eftersom mit eget private bibliotek omfatter adskillige bøger på både lettisk og engelsk om Letlands historie siden oprindelsen; men, desværre er min tid ikke til det større fordybende arbejde lige for tiden. Måske det kommer i disse tider med masseopsigelser, hvad ved jeg, men indtil da kan jeg ikke love noget som helst når det kommer til lange og dybdegående artikler. Philaweb 16. okt 2011, 21:36 (CEST)
Det er naturligvis helt i orden, hvis det kniber med tiden. Jeg stillede kun forslaget fordi du formentlig er den (eller en af dem), der har de bedste forudsætninger for at skrive om Letlands historie. Jeg håber, at når dit tre stubartikler-projekt er afsluttet, vi du måske overveje at gå over til en stor artikel i stedet for mange korte. hilsen --Rmir2 17. okt 2011, 06:11 (CEST)

Hjælp med infoboks[rediger kildetekst]

Hej Philaweb, jeg har forsøgt at lave en infoboks til nationale ishockey-forbund ({{Skabelon:Infoboks nationalt ishockeyforbund}}) taget ud fra den tilsvarende infoboks om fodboldforbund, men skabelonen gider ikke rigtig at virke (Bruger:trade:Huskeliste udner afsnittet infoboksforsøg). Vil du hjælpe mig emd den? Mvh. --Trade 28. okt 2011, 18:57 (CEST)

Hej, Måske du ikke skal prøve at opfinde hjulet påny? Der findes en skabelon på en.wiki, som er mere anvendbar, også til andre organisationer: Infobox organization. Hvis du synes kan jeg oversætte den til dansk i morgen? Philaweb 28. okt 2011, 19:22 (CEST)
Okay, tak. Mvh. --Trade 28. okt 2011, 19:32 (CEST)
Hmm... efter lidt snusen rundt fandt jeg ud af, at den allerede eksisterer: Skabelon:Infoboks organisation. Philaweb 29. okt 2011, 16:47 (CEST)

Letlands årlige sportspris[rediger kildetekst]

Hi! Please, take a look: Diskussion:Letlands årlige sportspris.--Edgars2007 23. dec 2011, 09:55 (CET)

Sveicināti, "Gada uzlecošā zvaigzne" would be "Årets stigende stjerne". I will correct it accordingly, thanks for the heads up! Philaweb 23. dec 2011, 19:17 (CET)

Kildehenvisninger[rediger kildetekst]

Så vidt jeg ved har vi ikke noget i stilmanualen der hedder "Kildehenvisninger" der imod noget der hedder "Kilder" og noget der hedder "Eksterne henvisninger". Det er i hvert fald de betegnelser, der benyttes i alle andre end dine artikler. Hvordan du så vil fordele dine links mellem disse to overskrifter er lige meget for mig. Men normalt er kilder det du kalder "inline kilder", og eksterne henvisninger det du kalder "kilder". I hvert fald eksisterer Kildehenvisninger ikke i stilmanualen!

Iøvrigt finder jeg det "naturligt" at placere dine såkaldte "inline kilder" over "Eksterne henvisningere". Det er vel naturligt at vi først kildebelægger vores tekst og derefter henviser til andre eksterne informationer. mvh Per (PerV) 28. jan 2012, 22:24 (CET)

Ifølge det farvelagte skema under artiklens opbygning benyttes hhv. "noter" og "kildehenvisninger". Desuden siger teksten også: "Men der er ved diskussion opnået konsensus om opbygningen angivet til højre, idet den højest er en overordnet retningslinje og der altid skal være så meget fleksibilitet indbygget, at folk ikke lader sig begrænse af den. Det vil sige, at såfremt det du skriver om, virker meget bedre på en anden måde, så skriv det på den måde." Det tolker jeg som om der ikke er en nagelfast opskrift på en rigtig (eller forkert) måde at gøre ting på.
Desuden, så synes jeg det er noget af en påstand, at jeg er den eneste der benytter nogle betegnelser, der adskiller sig fra "alle andre". Det ved jeg ved selvsyn jeg ikke er. Og, nu skal jeg vel ikke lade mig begrænse af hvad du finder "naturligt"? Philaweb 28. jan 2012, 22:44 (CET)
Sikkert er det noget af en"påstand", men uanset hvad du siger er der i følge dig selv opnået "konsensus" om følgende rækkefølge:
  1. Artiklens introduktion
  2. Hovedteksten
  3. Forfatterskab, Galleri
  4. Noter, Konkrete kildehenvisninger og noter (d.v.s. {{reflist}} el. <references />)
OG først derefter:
5. Eksterne henvisninger, Officiel(le) hjemmeside(r), generelle kilder og henvisninger
Altså det jeg omtalte som "naturligt", at belægge artiklen med kilder før "Eksterne henvisninger" er hvad der er opnået konsensus om.
Du kan helt sikkert selv vælge om din overskrift over reflisten skal være "Noter", "Konkrete kildehenvisninger og noter" eller sikkert endda bare "Kilder", men der er ingen tvivl om at refslisten skal stå før det du kalder "Kilder", men som stilmanualen kalder "Eksterne henvisninger". mvh Per (PerV) 28. jan 2012, 23:10 (CET)
"uanset hvad du siger er der i følge dig selv opnået "konsensus" om følgende rækkefølge". Nej Per, ifølge hvad jeg siger, er der opstået konsensus om en langt mere nuanceret holdning end den det lader til du ønsker at repræsentere. Men lad nu det ligge.
Havde du rent faktisk undersøgt mine snart 1.400 artikler, så ville du vide, at jeg har ændret praksis fra de første jeg oprettede til dem jeg opretter nu. Nu lader jeg altid eksterne henvisninger komme sidst inden jeg begynder på skabeloner og kategorier. Og ja, jeg synes også det virker mere "naturligt" at placere kilder (med underrubrikkerne noter og kildehenvisninger) før eksterne henvisninger.
Jeg vil desuden tilføje, at når jeg opretter en artikel fra scratch, dvs. fra bunden (hvilket jeg angiver i artiklens historik), og der ikke findes en artikel i forvejen på andre sprog, så angiver jeg altid mit materiale som kilder - ikke som eksterne henvisninger. Det er grunden til jeg har tilbageført nogle af dine ændringer i Skegrie mölla. Eksterne henvisninger benytter jeg til materiale der (endnu) ikke er blevet behandlet, for jeg opretter kun stubber for tiden. Philaweb 28. jan 2012, 23:46 (CET)

FEDT! - Du skal have en barnstar![rediger kildetekst]

Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Philaweb, jeg kigger jævnligt forbi dit projekt 365 og nyder at læse de små informative artikler om dit og dat. Jeg er imponeret og du skal have en barnstar :-) VicVal 25. feb 2012, 12:21 (CET)


Mange tak! Det er rart at vide, at det ikke har været helt forgæves. ;o) Philaweb 25. feb 2012, 22:39 (CET)

Projekt 365 Barnstar
Du får lige en mere. Wow! --Palnatoke 29. feb 2012, 11:25 (CET)


Mange tak! :o) Philaweb 29. feb 2012, 21:44 (CET)

Vedr. lettiske administrative enheder[rediger kildetekst]

Hej Philaweb, jeg kom vist til at svare det forkerte sted!!!

Din henvendelse: Hej Åge, Jeg har lagt mærke til at du har oprettet Malta (Maltas landkommune). Indrømmet, det er mig som har skrevet artiklen om Rēzeknes distrikt tilbage i 2007, hvor jeg selv benytter begrebet landkommune, men jeg har på det sidste lagt mærke til, at langt de fleste artikler på da.wikipedia om administrative enheder får opkaldt artiklens titel efter enhedens navn på det oprindelige sprog (lige på nær artikler om Litauen). Det var min hensigt at kalde lettiske administrative enheder for pagasts, novads o.lign. fremover, men vil da gerne lige høre hvad du synes om det? Philaweb 18. maj 2011, 23:32 (CEST)[svar]

Mit svar: Hej Philaweb, Jeg er helt enig i, at det vil være nemmere bare at kalde enhederne for pagasts, novads osv. men for folk, som ikke er bekendte med de lettiske betegnelser, tror jeg, det vil skade mere end det vil gavne. Hvis man fx skal benytte pagasts, skal der være en tydelig forklaring af betydningen. Det er min mening. Åge 19. maj 2011, 00:57 (CEST)[svar]

Medaljefordelingstabel[rediger kildetekst]

Jeg, synes at selve billedet af medaljerne, måske fylder lidt rigeligt når man ser i artiklen. Kunne, man ikke nedjustere størrelsen eller evt. finde et andet bilelde? --Trade (diskussion) 12. aug 2012, 22:05 (CEST)

Jeg har sat filernes størrelse ned med 10px, hvilket hjælper noget på indtrykket. Philaweb 13. aug 2012, 20:30 (CEST)