Brugerdiskussion:Zoizit/Arkiv 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Husk[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at det ikke er dit job at bestemme hvad det vil sige at tale pænt. Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 20:55 (CEST)
Helt ærligt Maunus, så synes jeg du skulle blive voksen --Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 20:57 (CEST)
Det kan han ikke finde ud af ligesom han ikke kan finde ud af nogensomhelst andet. Han kommer udelukkende her for at stive sin manglende selvbevidsthed af. Og ikke engang det kan han klare. Rmir2 (diskussion) 26. mar 2017, 21:33 (CEST)
Rolig nu Rmir2 --Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 21:35 (CEST)
Jeg er skam helt rolig. Maunus er en type, jeg kender alt for godt. Han blæser sig op med nedladende kommentarer, fordi han i virkeligheden intet har at byde på. Rmir2 (diskussion) 26. mar 2017, 21:40 (CEST)
Rmir2 to forkerte gør ikke en rigtig ---Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 21:42 (CEST)
Skal du ikke lægge nogle "huskere" over på rmirs side, Zoizit? Det er nogle ret direkte personangreb han kommer med her.Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 22:15 (CEST)

Maunus, Rmir2, Zoizit: Så er det nok. Hvis I ikke kan interagere uden at komme op at skændes, så lad være med at snakke sammen. Den næste, der går over stregen, får en pause. --Cgt (diskussion) 26. mar 2017, 21:50 (CEST)

Cgt jeg skændes ikke, jeg prøver at få Rmir2 til at tale pænt, Husk-skabelonen er en hilsen fra Maunus, fordi jeg lå en {{Husk|Husk at tale pænt}} på hans brugerdiskussion, og han har jeg ikke skrevet til siden 26. mar 2017, 20:57, og som sagt så skændes jeg ikke med Rmir2. Og må jeg spørge om det er at gå over stregen at skrive et ordsprog som to forkerte gør ikke en rigtig ?? --Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 21:56 (CEST)
@Cgt: Zoizit skal ikke have en pause - hun har intet forkert gjort her. Maunus kunne bestemt godt have håndteret dette bedre. Rmir2 går efter min mening langt over grænsen, så her ville en pause være mere passende. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. mar 2017, 22:01 (CEST)
Jo, hun har gjort noget forkert, hun har udråbt sig selv til politibetjent der skal rende rundt og fortælle andre hvordan de skal tale. Og hendes kommentarer er mindst ligeså nedladende og fornærmende som dem hun påtaler hos andre. "Jeg skal for eksempel "blive voksen" - det må man åbenbart gerne sige. Ligesom Zoizit gerne må sige til andre at de skal klappe i og drikke en koppe kaffe, mens andre der siger det samme til hende er "dybt nedladende". Helt ærligt så er det et absurd teater i har gang i her, og hvis ikke man kan andet kan man jo udstille hvor absurd det faktisk er.Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 22:15 (CEST)
@Tøndemageren: Du har ret. Den besked skulle ikke have været adresseret til Zoizit. --Cgt (diskussion) 26. mar 2017, 22:05 (CEST)
@Maunus: Zoizit er både før og siden blev gjort opmærksom på at hendes valg af ord kan være uhensigtsmæssige. Det skrevne ord er meget nemt at misforstå, så man skal være påpasselig med hvad man skriver. Du kan derfor ikke antage at Zoizits sprogbrug ikke har fået kommentarer med på vejen. Du virker til gengæld til meget nemt at blive oprevet (skal lige siges, at jeg i langt størstedelen af tilfældene er enig med dig), men hvis det ikke er tilfældet, så er det svært at gennemskue ud fra den måde du skrive på. Den måde Rmir2 kom ind i denne debat på, er til gengæld under alt kritik, og sker det én gang til, så rammer en længere blokering formentlig brugeren. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. mar 2017, 08:10 (CEST)
Der skal meget til for at gøre mig "oprevet", men jeg siger hvad jeg mener og hvad jeg mener er nødvendigt at sige for at forbedre encyklopædien. Og så bliver jeg stædig når man udsætter mig for urimelig brug af autoritet eller når jeg konfronteres med hykleri.Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 10:23 (CEST)
Jeg har nu aldrig bedt nogle om at klappe i, mener den værste jeg har skrevet er Helt ærligt Maunus, så synes jeg du skulle blive voksen --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 11:17 (CEST)
Og så var der lige den med konsekvent at skrive "Hav en god dag" i stedet for at svare. --Madglad (diskussion) 27. mar 2017, 12:31 (CEST)
Madglad jeg skrev jeg har set din besked, må du få en skøn aften, og jeg har kun brugt dette svar på min brugerdiskussion, og da jeg fik opfordring fra Tøndemageren, skrev jeg Jeg undskylder hvis der er nogen som er blevet støt over det jeg har skrevet, må i alle have en skøn aften og jeg mener rent faktisk at jeg håber personen får en dejlig aften/eftermiddag med mere, ligesom jeg også mener det når jeg siger det til bageren, slagter med mere når jeg er ude at handle, så jeg er da ked af at folk tager det negativt når det bliver skrevet her på Wikipedia på dansk ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 13:10 (CEST)
Bruger du det også som svar når bageren spørger hvad du gerne vil købe, og bliver ved at gentage det?Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 13:27 (CEST)
Maunus vil du være sød og holde dig af min brugerdiskussion, hvis ikke du har noget at skrive til mig om i forbindelse med de artikler, projekter, portaler, skabeloner som jeg har arbejdet på, dine personlige meninger om min person, må du skrive et andet sted, da jeg ikke ønsker at modtage dem her på min brugerdiskussion, og jeg håber inderligt at du får dig en skøn eftermiddag, nu vil jeg tage mig en kop frisk brygget stempelkaffe og nyde solen ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 13:33 (CEST)
Ja, det er jo en meget fin og høflig måde at sige "klap i" på, men resultatet er det samme. Jeg har ikke skrevet nogen meninger om din person hverken her eller andetsteds. Grunden til at folk bliver irriteret over dine høflige og venlige bemærkninger er netop at du bruger dem som en indirekte måde at fortælle folk at du ikke gider høre mere på dem - ligesom du gør her. Jeg håber også hjerteligt at du får en skøn og dejlig dag. Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 13:40 (CEST)
jeg bedre dig igen om at være sød ikke at kontakte mig via min brugerdiskussion, med mindre det omhandler arbejde med artikler, skabeloner, portaler, projekter som jeg har arbejdet på eller arbejder på, da jeg ikke ønsker din personlige meninger om min person og min måde at være på/skrive på min brugerdiskussion, hvis du ønsker at skrive om mig og min måde at være på må du finde et andet sted, på forhånd tak (og så er min stempelkaffe færdig) ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 13:51 (CEST)
Hvis du vil være så utroligt venlig at gøre mig den samme tjeneste og undlade at skrive noget om min person eller skrivestil på min brugerdiskussionsside, så skal det være mig en udsøgt glæde at tilstå dig dit ønske.Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 13:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Og det var det - kom videre begge to. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. mar 2017, 14:01 (CEST)
Kære Zoizit, kan du ikke selv se, at du farer rundt om smider besked på snart den ene snart den anden brugers diskussionsside eller i almene diskussioner af typen "Ha en god dag, drik en kop kaffe" og "Ta nu og bliv voksen" den slags kommentarer adskiller sig ikke meget fra Rodejongs kommentar til Kartebolle (Dipsacus fullonum) "Er du gal". Og du fortsætter med dit "gadesprog" på trods af, og selv efter at Vrenak har karakteriseret det sprog som "vanskeligt opfattes som andet end dybt nedladende", ihvertfald, hvis det er mig der bruger det. Jeg tror, hvis jeg skrev "Helt ærligt Zoizit, så synes jeg du skulle blive voksen", ville du sikkert kunne få ekstra støtte til din og Rodejongs forsøg på at få mig blokeret. På et eller andet tidspunkt må du vel lære at feje for egen dør. Det glæder jeg mig. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:03 (CEST)
Og så vil jeg gerne vide hvorfor:
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at tale pænt hilsen Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 20:52 (CEST)
er mere passende end:
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at det ikke er dit job at bestemme hvad det vil sige at tale pænt. Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 20:55 (CEST)
mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:10 (CEST)
Du startede med at smide skabeloner på en brugers diskussionsside. Det er svært at klage over at andre smider med sten, hvis man selv er startet! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:10 (CEST)
for ikke at være uhøflig vil jeg bare sige jeg har set din besked, du er velkommen til dine meninger og holdninger, ligesom jeg har lov til at have mine --- Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 18:11 (CEST)
PerV jeg har som sagt set din besked -- Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 18:14 (CEST)
PS: jeg har ikke klaget over at der er blevet lagt en skabelon på min brugerdiskussion, på ingen måde --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 18:16 (CEST)

<udryk>Det kan være du ikke har klaget, men din aktivitet er efter min mening klart på grænsen til det aceptable, og udtalelser som "Helt ærligt Maunus, så synes jeg du skulle blive voksen" er klart over grænsen! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:24 (CEST)

Kommentar: Hele diskussionsklimaet her er efterhånden uudholdeligt, se f-eks. hvad en administrator skriver på Wikipedia:Landsbybrønden/Forslag til ændringer af politik om kilder om et initiativ, samme administrator støttede i slutningen af januar. Det er ikke underligt, at mange af de aktive brugere, der ikke er blevet blokeret, vælger at forlade projektet, som efterhånden er udartet til en lind strøm af ubehagelige diskussioner.--Ramloser (diskussion) 27. mar 2017, 19:16 (CEST)
Jeg er desværre enig med dig Ramloser, men der er en anden og langt værre tendens, nemlig at visse administratorer mere eller mindre udtalt truer med at blokere almindelige brugere, der måtte udtale sig kritisk. Dermed er der skabt en giftig atmosfære, hvor truslen om meningscensur hænger som en tyk sky i luften. Det gør, at fx jeg ikke kan føle mig sikker på, om jeg overhovedet har lov til at sige min mening, fordi jeg er blevet truet med blokade flere gange. Samtidig kan vi konstatere, at andre brugere på det nærmeste kan slippe afsted med at skrive hvad som helst. Derfor har jeg ikke udtalt mig i den konkrete diskussion, skønt jeg mener, at forslagene er overflødige, endda farlige for selve grundprincippet for dansk wikipedia, nemlig at alle skal kunne bidrage efter evne. Så jeg har valgt helt at droppe diskussioner. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. mar 2017, 20:44 (CEST)
er ked af at hører du ikke tør sige din mening eller deltage i diskussioner Rmir2 --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 20:55 (CEST)

[redigeringskonflikt

Skal lige siges, at den administrator der henvises til (undertegnet), blev misforstået, hvorfor dele af Ramlosers indlæg måske skulle redigeres, sådan at der ikke sker flere misforståelser. Dernæst skal det siges, at det har sin årsag, at du har fået advarsler Rmir2 - senest med dit angreb mod Maunus, og tidligere blandt andet grundet direkte fejlciteringer der er brugt for at understøtte din pointe i en diskussion. Andre brugere har også fået advarsler (eller er blevet blokeret), blandt andre Maunus. Men det betyder ikke at man ikke må sige sin mening og at man skal føle sig bange for at sige sin mening - men man skal være reel hele vejen igennem... og vigtigst af alt, så skal man huske på man nemt misforstår det skrevne, så ens ordvalg skal virkelig vægtes med omhu (hvilket jeg jo personligt ikke havde gjort godt nok i ovenstående eksempel, og som jeg har undskyldt for). mvh Tøndemageren (diskussion) 27. mar 2017, 21:02 (CEST)
Uden at ville forstyrre diskussionen skal det tilføjes, at misforståelsen er afklaret og jeg har fuldt ud forstået og accepteret Tøndemagerens forklaring - heldigvis, da det er en af dem, jeg selv mener at kunne samarbejde godt med. Men det viser blot, hvor lidt der skal til, før misforståelser opstår.--Ramloser (diskussion) 28. mar 2017, 17:37 (CEST)
Men det er i orden at skrive "Rmir2 systematisk har indført racistisk, uvidenskabeligt, og ufaktuelt indhold i encyklopædien" således som Maunus har gjort det, ikke? Jeg genkender stilen og metoden, og jeg ved udmærket også, hvad der ligger bag. Sålænge den slags tilsvining er tilladt uden indgreb, kan du roligt spare dig. Der er ikke noget at diskutere. Linjen er lagt for, hvad vi åbenbart skal finde os i. Det tager jeg til efterretning. Det er så lavt, at jeg ikke værdiger mig til at diskutere det yderligere. Rmir2 (diskussion) 27. mar 2017, 22:55 (CEST)
Jeg er enig i at det er en hård anklage, men det er også en anklage som jeg kan underbygge med bevis fra din egen redigeringshistorik hvis nogen skulle ønske det. Og læg mærke til at jeg ikke kalder dig for racist, jeg kender ikke dine holdninger, men uanset om det er tilsigtet eller ej så er det faktuelt at du har indført racistisk (og ukorrekt og uvidenskabeligt) materiale i encyklopædien og det står jeg ved.Maunus (diskussion) 28. mar 2017, 18:24 (CEST)

@Rmir2: Det er absolut ikke tilsvining, det er fakta. Jeg har måttet pille adskillige racistiske formuleringen ud af folkeslagsartikler du har været enebidragsyder til. Typisk var udtryk som "negroide træk" tilhørende "asiatisk race", krydret med ren folklore. Det var simpelthen en gru at læse de artikler indtil Maunus og jeg fik slettet de værste racistiske udskejelser. Og din indsats i Diskussion:Dannebrog virker alt andet end videnskabeligt baseret! Hvis du ophører med den praksis, vil du sikkert kunne slippe af med dit omdømme. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 23:36 (CEST)

  • Vil i være søde og tage denne diskussion et andet sted? på forhånd tak ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 23:45 (CEST)
  • PerV, Rmir2, Maunus igen vil i være søde og tage denne diskussion et andet sted?? på forhånd tak --Zoizit (diskussion) 28. mar 2017, 18:28 (CEST)

Nyheder for april 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 4 - udgivet 1. april 2017

Infoboks musiker |wikidata=alle |ingen_wikidata[redigér wikikode]

Værs'go. {{Infoboks musiker}}  •   Rodejong   💬 ✉️ 9. apr 2017, 21:56 (CEST)

Tak Rodejong du er en skat ---Zoizit (diskussion) 9. apr 2017, 22:12 (CEST)

+1[redigér wikikode]

Hej Zoizit. Som du kan se, har jeg støttet dig i den diskussion, du gjorde mig opmærksom på. Desværre kan jeg ikke bidrage yderligere. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 13. apr 2017, 22:35 (CEST)

Rmir2 tak fordi du kiggede forbi, synes det er dejligt med flere synspunkter og holdninger ---Zoizit (diskussion) 13. apr 2017, 22:40 (CEST)


Wikidata person infoboks[redigér wikikode]

Af en eller anden grund tager infoboksen wikidatas "birthname" og sætter ind som "fulde navn". I tilfælde hvor personen er en kvinde der har taget sin mands navn, er det dog forkert - deres fødselsnavn og deres fuldenavn er jo forskellige. (e.g. Una Canger (født Rasmussen) og Ruth Benedict (født Fulton))Maunus (diskussion) 14. apr 2017, 11:53 (CEST)

jeg synes du skal tage problemet op på Skabelondiskussion:Infoboks Wikidata person Maunus, det der med koder og mig dur ikke altid sammen --Zoizit (diskussion) 14. apr 2017, 12:05 (CEST)
Det er hermed gjort. Men er du ikke også interesseret i at informationen i de infobokse du indsætter faktisk er korrekt? Jeg kan personligt ikke rigtig se pointen med boksene, og slet ikke når den informatoin de indeholder er forkert.Maunus (diskussion) 14. apr 2017, 12:09 (CEST)
Det er da ikke forkerte oplysninger, det er da hendes navn (fødenavn) og jeg synes godt om infoboksen, de oplysninger infoboksen henter, passer mig fint. ---Zoizit (diskussion) 14. apr 2017, 13:38 (CEST)
"Ruth Fulton" er ikke hendes fulde navn, og det var slet ikke hendes navn i det meste af hendes levetid, så jo, det er en forkert oplysning. Infoboksen henter oplysninger fra wikidata, og der er ingen garanti for at oplysningerne dér er korrekte, ukorrekte oplysninger passer ikke mig fint. Nu har Rodejong heldigvis ordnet problemet. Men jeg synes det er fint at når man bruger infoboksen så tager man også lige ansvar for at se om de oplysninger den henter faktisk er korrekte.Maunus (diskussion) 14. apr 2017, 13:45 (CEST)
Jeg forstår godt hvad Maunus mener, men Wikidata har ikke et decideret "property" for Fulde Navn. De er blevet sat sammen der.
Der er dog den "property" der hedder: "Navn" - Jeg har tilladt mig at inddrage den til at erstatte fulde navn, mens fødselsnavn forbliver selvstændig. Dermed burde problemet være løst.
Man kan nu altså vælge mellem ("navn"/"fulde navn") Navn og ("fnavn"/"fødselsnavn") Fødselsnavn.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. apr 2017, 14:38 (CEST)
Nah, vi er vist færdige - med begge dele.Maunus (diskussion) 14. apr 2017, 17:37 (CEST)

Ugens artikel[redigér wikikode]

Hej Zoizit. Det er dejligt, at du har taget dig af håndteringen af ugens artikel, noget jeg ellers næsten har været ene om i en lang periode. I den forbindelse vil jeg lige gøre dig opmærksom på Wikipedia:Ugens artikel/Nomineringer/UA-duks, hvor de forskellige opgaver, der skal gøres i den forbindelse, er opremset. Specielt vil jeg gerne nævne punkt 2, hvoraf det fremgår, at kun det nederste resultat overføres til arkiv (du tog hele baduljen i sidste uge), samt punkt 6, hvoraf det fremgår, at Skabelon:Ugens artikel/Titel uge 1 (ugenummeret udskiftes med det aktuelle) opdateres.

Måske var du allerede bekendt med det (jf. den tak, jeg lige har observeret), men bare havde overset det. I hvert fald er det helt fint, at vi er flere, der gider tage sig af dette lille job. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. apr 2017, 21:31 (CEST)

Hej Arne, det var så lidt og jeg var ikke klar over UA-duks. og er også i tvivl om der er nogle af artiklerne som skulle være udgået Face-smile.svg --Zoizit (diskussion) 17. apr 2017, 13:45 (CEST)
Linket til duks-siden står i den lidt lange smøre på nomineringssiden. I øvrigt er der er der ikke nogle forslag, der står lige over for at udgå - det er jo det, udløbsdatoen bruges til, og som du kan se, er næste dato, et forslag udløber, 30. april. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. apr 2017, 13:49 (CEST)
Tak Arne ---Zoizit (diskussion) 17. apr 2017, 14:05 (CEST)

Ålborg: Husk nye brugere[redigér wikikode]

Der er en workshop med nye brugere (historiestuderende vist) i gang i Ålborg under vejledning af Bruger:Villy Fink Isaksen. Som altid gælder der:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Vis forståelse for nye brugere.
  1. Når nye brugere opretter artikler er det en god ide, ikke straks at begynde at lægge skabeloner på artiklerne (og rette til, lægge kategorier på osv.), muligvis før artiklen er skrevet færdig. Mange nye brugere gemmer hele tiden, og hvis de så pludselig får en redigeringskonflikt, kan det være at de opgiver artiklen/Wikipedia, fordi det er for svært.
  2. Når nye brugere opretter artikler er det en god ide, ikke straks at begynde at lægge skabeloner på artiklerne, muligvis før artiklen er skrevet færdig. Det kan være at den nye bruger bliver skræmt væk af en negativ skabelon, der skyldtes at brugeren ikke havde skrevet artiklen færdig og ikke kender Wikipedia.
  3. Når nye brugere begynder at redigere i artikler på Wikipedia, er det en god ide at lægge en {{velkommen}}-hilsen på deres diskussionsside.
Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 26. apr 2017, 10:52 (CEST)
synes at Madglad skulle huske den skabelons indhod selv ---Zoizit (diskussion) 26. apr 2017, 11:08 (CEST)
Det gør jeg skam også når der ikke laves hærværk eller oprettes reklamer og andet nonsens. --Madglad (diskussion) 26. apr 2017, 11:12 (CEST)

Nyheder for maj 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 5 - udgivet 1. maj 2017
  1. Element i nummereret liste