Camilla af Rosenborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Camilla af Rosenborg
Født 29. oktober 1972Rediger på Wikidata
Frederikssund KommuneRediger på Wikidata
Far Christian af RosenborgRediger på Wikidata
Mor Anne-Dorthe af RosenborgRediger på Wikidata
Søskende Josephine af Rosenborg,
Feodora af RosenborgRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Camilla Alexandrine Kristine af Rosenborg (født 29. oktober 1972 i Frederikssund som Camilla Alexandrine Kristine komtesse af Rosenborg) tidligere dansk komtesse. Hun er oldebarn af Kong Christian X, grandniece til Dronning Margrethe og grandkusine til Kronprins Frederik og Prins Joachim.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Forældre[redigér | redigér wikikode]

Camilla af Rosenborg er den mellemste datter af Grev Christian og Grevinde Anne Dorte af Rosenborg. Hun er tvilling til sin storesøster, Josephine af Rosenborg, og hendes lillesøster er Feodora af Rosenborg.

Parforhold, børn og rang[redigér | redigér wikikode]

Den 20. maj 1995 blev Camilla af Rosenborg gift med direktør Mikael John Rosanes (født 8. februar 1952) i Søllerød Kirke. Ved samme lejlighed mistede hun rent formelt sin komtessetitel (skønt hun i medierne regelmæssigt stadig benævnes "komtesse"). Camilla beholder sin titlen "af Rosenborg" som borgerligt efternavn, idet hun ikke har kunnet antage sin mands efternavn ("Rosanes"). Parret bor i Birkerød med deres fire børn:

  • Anastasia Caroline Amalie af Rosenborg (født 1997)
  • Ludwig Christian Mikael af Rosenborg (født 2000)
  • Leopold Christian Ingolf af Rosenborg (født 2005)
  • Theodor Christian Emanuel af Rosenborg (født 2008)

Mikael Rosanes er borgerlig og har ingen adelstitel – og derfor har parrets børn ingen adelstitler, da sådanne titler kun kan videregives gennem mænd (såkaldt agnatisk primogenitur).

Indtil hun blev gift, havde Camilla af Rosenborg (som komtesse af Rosenborg) plads i rangklasse II, nr. 2 i den danske rangfølge.[1] Efter sit ægteskab har hun ikke længere nogen plads i rangfølgen.

I august 2016 meddeltes det, at de to skulle skilles, hvilket de også blev. I foråret 2017 kom det frem, at Camilla af Rosenborg nu danner par med kokken Ivan Ottesen, samt at de to mødtes vha. dating-app'en Tinder.

Uddannelse, arbejde og hverv[redigér | redigér wikikode]

Camilla af Rosenborg er handelsuddannet (kontorassistent) og driver den kreative virksomhed "IdéFabrikken", som bl.a. udlejer & forhandler Segway lignende køretøjer i Nyhavn42 Kbh . Z-Way.dk. Hun har siden 2008 været protektor for foreningen Familier med kræftramte børn.

Arveret[redigér | redigér wikikode]

Camilla af Rosenborgs far grev Christian mistede sin arveret til den danske trone, da han giftede sig i 1971, hvorfor hun ikke selv er arveberettiget dertil.Fra 1947 til 1953 var Prins Christian nummer 3 i den Danske arvefølge efter sin storebror Ingolf og faderen Prins Knud som sammen med Prinsesse Caroline Mathilde var landets tronfølgerpar i samme periode.

Gennem sin farmor Arveprinsesse Caroline-Mathilde (1912-1995) nedstammer Camilla af Rosenborg fra kong Georg 2. af Storbritannien. Derfor har hun og hendes efterkommere en meget fjern arveret til den britiske trone.

Anetavle[redigér | redigér wikikode]

Hun deler anetavle med sine søskende, Josephine af Rosenborg og Feodora af Rosenborg:


Camilla af Rosenborgs anetavle i to generationer
P I II

Proband:
Camilla af Rosenborg

Far:
Christian af Rosenborg

Farfar:
Arveprins Knud
Farmor:
Arveprinsesse Caroline-Mathilde
Mor:
Anne Dorte af Rosenborg
Morfar:
Villy Maltoft-Nielsen
Mormor:
Bodil Maltoft-Nielsen

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi