Christian Arhoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Christian Hansen Arhoff f. Hansen Jensen (26. januar 1893 i Horsens9. august 1973 i Hillerød[1]) var en dansk skuespiller.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Christian Arhoff var søn af slagter Lars Hansen Jensen og Anna Andrea Petersen. Parret var ugift, og han var derfor en af tidens såkaldte uægte børn. Arhoff voksede op hos sin tante Thoria Arhoff på Frederiksberg.

Arhoff medvirkede allerede som barn i skolekomedier på Birkerød Kostskole, hvorfra han tog sin studentereksamen i 1913 og begyndte efter at have opgivet et jurastudium som elev på Dagmarteatret hvor han var fra 1914 til 1917. Han debuterede i 1916 i "Støvlet Kathrine". Efter 1 års provinsturné kom han til Odense Folketeater i 1918 og arbejdede der til 1922. Fra 1922 til 1926 var han ved Bonbonnieren. Senere fik han engagement ved Tivoli Sommerteater og medvirkede her i adskillige folkelige forestillinger. Dette førte til et samarbejde med Robert Storm Petersen – et samarbejde, der under betegnelsen Storm og Stille, kom til at vare i næsten fem år. Fra 1925 var han en af de første medvirkende i Co-Optimisternes forestillinger, som var et showbegreb i tiden. Derefter tilknyttedes han som revyskuespiller i 1930'erne og begyndelsen af 1940'erne til Apollo Teatret, hvor han blandt andre spillede sammen med Liva Weel og Marguerite Viby.

I 1941 meldte Arhoff sig ind i DNSAP, det danske naziparti, d. 14. februar 1941, side 11 i Københavner versionen (https://www.bovrupkartoteket.dk/). Han står opført i det såkaldte Bovrup-Kartotek.

Efter krigens afslutning blev det afsløret, at Arhoff havde næret sympati for nazismen, og han faldt i unåde en del år. I 1947 fik han dog én af sine største teatersucceser, nemlig i rollen som Charleys tante, spillet over 1000 gange på Nygade Teatret.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Blandt de film han medvirkede i kan nævnes:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]