Dansk Socialistisk Parti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk Socialistisk Parti (DSP) var et dansk politisk parti, der blev stiftet i 1932 under navnet National Socialistisk Parti.[1] Lederen af partiet var den tidligere leder af DNSAPs afdeling i København, Wilfred Petersen.

Partiet gennemførte i sin levetid en lang række politiske provokationer og voldelige angreb på modstandere, hvilket i nogle tilfælde førte til fængselsdomme over partiets medlemmer. Partiet stod bl.a. bag et bombeattentat den 20. maj 1937 mod den socialdemokratiske forsvarsminister Alsing Andersens villa på Grøndalsvænge Allé i Vanløse.[1][2] Partiet samarbejdede med besættelsesmagten under den tyske besættelse af Danmark fra 1940 og leverede blandt andet efterretninger til tyskerne om DNSAP.[1]

Wilfred Petersen tog i 1941 initiativ til etableringen af Dansk Folkeparti,[1] der blev stiftet ved en sammenslutning af en række mindre partier og grupperinger og DSP ophørte herefter.

Refencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Politisk partiSpire
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.