Jack G. Westergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Jack Gøtzsche Westergaard (19081975) var en dansk konservativ politiker og forretningsmand.

Westergaard studerede nationaløkonomi og blev cand. polit. i 1932. Han var formand for KU fra 1932 til 1936. Under hans lederskab orienterede KU sig mod den europæiske fascisme, som var brudt frem med Mussolini i Italien og Hitler i Tyskland.

Det var i denne periode, at KU marcherede i gaderne i et uniformslignende antræk med skrårem og sloges med socialdemokrater og kommunister, en periode, som Lise Nørgaard skildrede i serien Matador. I 1935 var KU vokset til omkring 30.000 medlemmer.

Der var modstand internt imod de antidemokratiske strømninger, og i 1936 blev Westergaard væltet som formand af John Christmas Møller og brødrene Poul Møller og Aksel Møller.

Westergaard gik efter et mislykket kupforsøg ind i den konservative politiker Victor Pürschels nationalistiske genrejserparti Nationalt Samvirke [1] og fulgte ham siden ind i Dansk Samling efter sammenlægningen af Dansk Samling og Nationalt Samvirke i 1939. Herefter gik Jack G. Westergaard ud af politik.

Westergaard var i en årrække aktiv i Højres Fond og støttede her det borgerlige protestparti De Uafhængige.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Om Westergaards exit fra de Konsevative i Brødrene Møller: historien om et konservativt dynasti af Nikolaj Bøgh, på books.google.dk