Jack G. Westergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jack G. Westergaard
Født 1908 Rediger på Wikidata
Død 1975 Rediger på Wikidata
Politisk parti Nationalt Samvirke, Dansk Samling, Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti, Det Konservative Folkeparti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Konservativ Ungdom Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Forretningsdrivende, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jack Gøtzsche Westergaard (19081975) var en dansk konservativ politiker og forretningsmand.

Westergaard studerede nationaløkonomi og blev cand. polit. i 1932. Han var formand for KU fra 1932 til 1936. Under hans lederskab orienterede KU sig mod den europæiske fascisme, som var brudt frem med Mussolini i Italien og Hitler i Tyskland.

Det var i denne periode, at KU marcherede i gaderne i et uniformslignende antræk med skrårem og sloges med socialdemokrater og kommunister, en periode, som Lise Nørgaard skildrede i serien Matador. I 1935 var KU vokset til omkring 30.000 medlemmer.

Der var modstand internt imod de antidemokratiske strømninger, og i 1936 blev Westergaard væltet som formand af John Christmas Møller og brødrene Poul Møller og Aksel Møller.

Westergaard gik efter et mislykket kupforsøg ind i den konservative politiker Victor Pürschels nationalistiske genrejserparti Nationalt Samvirke [1] og fulgte ham siden ind i Dansk Samling efter sammenlægningen af Dansk Samling og Nationalt Samvirke i 1939. Herefter gik Jack G. Westergaard ud af politik.

Westergaard var i en årrække aktiv i Højres Fond og støttede her det borgerlige protestparti De Uafhængige.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Om Westergaards exit fra de Konsevative i Brødrene Møller: historien om et konservativt dynasti af Nikolaj Bøgh, på books.google.dk