Knud Nielsen (nazist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Knud Nielsen (født 26. marts 1925) er en dansk forhenværende nazistisk ungdomspolitiker.

Han blev født som uægte barn og voksede op hos sine bedsteforældre i HjembækVestsjælland. Moderen var pige i huset hos en bankdirektør og blev gravid med en mand, som hun havde mødt til et tiøresbal. Som tiårig døde hans bedstefader, og han kom hjem til moderen i Dannebrogsgade på Vesterbro, hvor han var mælkedreng.

Han blev i 1942 medlem af Nationalsocialistisk Ungdom (NSU) og blev i 1943 forfremmet til storhirdfører (med 30 mand under sig). I 1943 var han i træningslejr hos Hitlerjugend i Kärnten. Under opholdet i Østrig meldte han sig i sommeren 1943 til SS for at komme til fronten. Dette ønske blev dog afvist af Storbanner-ledelsen i NSU, som fandt, at bevægelsen allerede havde mistet for mange ledere. Knud Nielsen fulgte ledelsens henstilling.

Under befrielsen skjulte han sig hos en onkel i Holbæk. Efter krigen blev han i retsopgøret i 1946 idømt halvandet års fængsel.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • Liv Høybye: "»Goddag, du taler med Knud Nielsen. Jeg hører, at du eftersøger en gammel nazist. Du taler med én«", Jyllands-Posten, 4. maj 2014.