Max Arildskov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Max Johannes Arildskov (17. februar 1896, Overgård, Havndal, Hadsund1986) var en dansk nazist, der i en periode var medlem af DNSAP.

Max Arildskov blev født på godset Overgård i Havndal ved Hadsund, hvor hans far Martin Sofus Arildskov var forvalter.

Arildskov var en af den danske nazismes pionerer. I 1919 meldte han sig sammen med sin far til den estiske frihedskamp, hvor han avancerede til løjtnant. I 1932 traf han Frits Clausen og meldte sig ind i DNSAP. Max Arildskov var op gennem trediverne både distriktsleder, sysselleder, medlem af partistaben og folketingskandidat for DNSAP på trods af, at han som militærmand ikke havde flair for det politiske arbejde. Efter valgnederlaget i 1943 begyndte han at bebrejde Frits Clausen dennes svigt. Derfor bliver han den 4. juni 1943 udstødt af DNSAP.

Den 5. maj 1943 dannede han partigruppen "Det Nye Danmark". I oktober 1943 var han medstifter af Folkeværnet under Schalburgkorpset. Han medvirkede til oprettelsen af Landstormen, som han den 9. januar 1944 blev chef for. Han deltog i afviklingen af Schalburgkorpset sammen med korpsets administrator Jens Peter Krandrup. Herefter fortsatte Landstormen som en selvstændig enhed med Max Johannes Arildskov som chef.

Efter krigen blev han idømt 8 års fængsel, men blev benådet den 9. maj 1948.

Max Arildskov døde i 1986.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Danskere i Tysk Tjeneste – Max Johannes Arildskov

Militær Stub
Denne militærrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi