Povl Heinrich Riis-Knudsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Povl Heinrich Riis-Knudsen
Født 1949Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Povl Heinrich Riis-Knudsen (født 1949) er en tidligere fremtrædende dansk nynazistisk leder. Uddannet cand. mag. med hovedfag i tysk fra Aarhus Universitet og i mange år VUC-lærer i Nørresundby.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Riis-Knudsen voksede op under fattige kår, efter at hans farfar havde bortødet en større formue og en herregård i Vendsyssel. Han var allerede i studietiden fascineret af det tredje rige og aktiv nazist. Han var hovedmanden bag genrejsningen af den nazistiske bevægelse i Danmark i begyndelsen af 1970'erne, da han i 1970 stiftede DNSB som afløser for Sven Salicaths hensygnende DNSAP.

Riis-Knudsen trådte frem på den internationale scene, da amerikaneren Matt Koehl overtog ledelsen af The World Union of National Socialists (WUNS) og udså sig Riis-Knudsen som sin europæiske kontakt. Riis-Knudsen blev generalsekretær for WUNS. Efter kort tid mistede Riis-Knudsen dog sin position, da han var modstander af Koehls ambition om at skabe en religion baseret på nazismen. Riis-Knudsen koncentrerede sig derefter om sit forfatterskab og ledelsen af DNSB.

Riis Knudsen var med til at give den nationalsocialistiske bevægelse i Danmark et teoretisk fundament med bogen "Nationalsocialisme: Det biologiske menneskesyn" fra 1987. Riis Knudsen blev smidt ud af DNSB i 1992, efter at han havde forelsket sig i en af sine kursister; en kristen palæstinensisk kvinde. Han forsvarede sig med, at hun var "en hvid araber", men mistede også sine tillidsposter i den internationale nazibevægelse og måtte afgive magten over de danske nazister til murerarbejdsmanden Jonni Hansen.

Riis Knudsen driver i dag forlaget Nordland Verlag fra Aalborg. Forlaget har udgivet en serie med holocaustbenægtende bøger.

Dansk Stub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker