De uaktuelle nyheder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra De Uaktuelle Nyheder)
De Uaktuelle Nyheder
Information
Genre Satire
Skabt af Mikael Bertelsen
Oliver Zahle
Medvirkende Mikael Bertelsen
Oliver Zahle
Spilletid ca. 28 minutter
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 18
Produktion
Produktionsselskab Danmarks Radio
Produktionsår 2002
Produktionsland Danmark
Udsendt
Oprindelig kanal DR2
Først sendt 2002
Sidst sendt 2002

De Uaktuelle Nyheder var et dansk satireprogram, der kørte i to sæsoner i 2002DR2, ledet af Mikael Bertelsen og Oliver Zahle. Programmet tog primært fat om ubetydelige nyheder, og forsøgte at blæse dem op til noget stort.

Programmet, som ifølge Mikael Bertelsen "går bag om nyhederne", blev en gang imellem afbrudt af zapning, tit med noget om ræve. Her kan nævnes en zapning, hvor man så TV 2s program Hvem vil være millionær, hvor der blev stillet spørgsmålet: Hvor gammel bliver en ræv?. Udover dette kom programmer fra Animal World (parodi på Animal Planet) ind, med Krokodillejægeren Steve (parodi på Steve Irwin), der blev spillet af Zahle, som var på jagt efter mennesker af forskellige arter.

Zahle var reporter ved store Choking News i De Uaktuelle Nyheder. Deriblandt var nyheden om bladene der faldt af træerne i Fælledparken, nyheden om det nye kammer i Keops-pyramiden og så videre. Udover dette har Zahle også lavet diverse reklamer, som af og til, i modsætning til de rigtige nyhedsudsendelser, afbryder De uaktuelle nyheder. Blandt disse reklamer kan nævnes reklamen for fodsvamp.

I foråret 2018 blev programmet optaget i Dagbladet Informations humorkanon[1] sammen med programmer som Casper & Mandrilaftalen[2] og Den Korte Radioavis.[3]

I 2002 modtog De uaktuelle nyheder TV Prisen i kategorien Årets Bedste TV-program samt Zulu Awardss i kategorien Årets Bedste TV-Program.

Stjernereportere[redigér | rediger kildetekst]

I første sæson havde Mikael Bertelsen et hold kendte gæstereportere, der hver uge skulle fortælle den nyhed, som de syntes var den vigtigste netop på daværende tidspunkt. Gæstereportere var:

DVD'en[redigér | rediger kildetekst]

DVD'en indeholder 34 indslag, der er blevet vist igennem programmets levetid og det er således en slags "Best of". Der er bl.a. interview med Morten Messerschmidt[kilde mangler], der mener at Danmarks Radio er for venstreorienteret, Ulla Tørnæs, der mener at de unge er historieløse og Anders Fogh Rasmussen der sender skjulte budskaber i sine taler.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Bennike, Christian (2018-01-24). "'Hvad går kritiske licensbetalere ud på, dit højreorienterede svin?'". Dagbladet Information. Arkiveret fra originalen 20. april 2018. Hentet 13. maj 2019.
  2. ^ Christensen, Ralf (2018-01-25). "'Casper & Mandrilaftalen' burde ikke kunne lade sig gøre. Men det gjorde det". Information.dk. Arkiveret fra originalen 20. april 2018. Hentet 13. maj 2019.
  3. ^ Elmelund, Rasmus (2018-02-03). "Den Korte Radioavis gør intelligent grin med vores selvgodhed og hykleri. Det gør ondt". Dagbladet Information. Arkiveret fra originalen 20. april 2018. Hentet 13. maj 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]