Mikael Bertelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Mikael Bertelsen
Fødselsnavn Mikael Simson Bertelsen
Født 5. oktober 1967 (48 år)
Ægtefælle Malou Aamund (g 1993)
Børn Tre
Hædersbevisninger Nat&Dag prisen (1999)
Kryger-prisen (2002)
Årets TV - Zulu Awards (2002)
Årets TV program - TV prisen (2003)
Dansklærernes Pris (2003)
Dan Turèll-prisen (2003)
Premios Ondas Radio Prize (2003)
Årets Bjørn (2004)
Journalisthøjskolens Pris (2007)
Polka Verner Legatet 2011
Årets Nyskabelse - TV prisen (2011)

Mikael Bertelsen (født Mikael Simson Bertelsen den 5. oktober 1967) er en dansk radio- og tv-personlighed. Han er sammen med Mads Brügger programchef på radiokanalen Radio24syv[1]. Han er tidligere kendt som vært i tv-programmerne Bertelsen – DR2´s Talkshow, 1999, De uaktuelle nyheder, 2002, den 11. time, 2007, "Bertelsen på Caminoen" og "Læsegruppen Sundholm".

Bertelsen var i to år leder af Ungdomsredaktionen på Danmarks Radio (1996-1998) og i tre år redaktør og medlem af Chefredaktionen på DR2 (2003-2006). I 1998 var han udsendt af Udenrigsministeriet i forbindelse med opbygning af to radiostationer i Thailand.

I august 2011 forlod Mikael Bertelsen Danmarks Radio for sammen med Mads Brügger at blive kanalchef på radiokanalen Radio24syv, der begyndte at sende fra 1. november 2011.

Privat er Mikael Bertelsen gift og har tre døtre med Malou Aamund, der er direktør i Microsoft. Mikael Bertelsen er søn af designer og syerske Kate Bertelsen og arkitekt M.A.A. Gunnar Bertelsen, der blandt andet var manden bag caféer og restauranter som Café Victor, Victors Garage og Café Dagmar i 1980'ernes København.

Bertelsen, der ikke har nogen formel uddannelse, begyndte sin medie-karriere i 1991 med at lave Børneradio, Det Elektriske Barometer og ungdomsprogrammet P4 på P1. Han har sidenhen lavet en række forskellige programmer i både radio og tv, heriblandt Bertelsen på P1, De uaktuelle nyheder, den 11. time, Quatraro Mysteriet.

Af Mikael Bertelsens omfattende radioproduktion kan nævnes "Skjoldhøj Arkivet" (sammen med Mads Brügger), "Helt Klassisk" på P2 og "P1 i Fængsel", en prisvindende radioserie om livet bag de lukkede døre i Statsfængslet Søbysøgaard på Fyn. Bertelsens sidste produktion på DR var en prisbelønnet radioserie, hvor han i fjorten dage flytter ind, og bor på, Danmarks største plejehjem Sølund [2].

I perioden 2003 til oktober 2006 fungerede Bertelsen som chef for kunst- og humor-programmerne på DR2. I sin tid som programchef stod Mikael Bertelsen bag tv-successer som Jul på Vesterbro, Drengene fra Angora, Musikprogrammet, Tal med Gud, Omar skal Giftes, Normalerweize, Wulffmorgenthaler, Dolph & Wulff, Stormslag, Clement Direkte, Jersild og spin, Danes for Bush og Det Røde Kapel.[3]

I tiden mellem sine egne tv- og radioprogrammer har Mikael Bertelsen udviklet, produceret og en lang række programmer og studieværter. Bl.a. Gramsespektrum og Banjo´s Likørstue.

Mikael Bertelsen har igennem årene modtaget en lang række priser og hædersbevisninger blandt andet den internationale radiopris Premios Ondas. [4]

I 2008 var Mikael Bertelsen vært ved European Film Awards i København. Showet blev produceret af ZDF og sendt til 42 europæiske lande. Ved uddelingen af Bodilprisen 2013, hvor han var vært, udtalte Mikael Bertelsen, at han selv har »skrevet sin side på Wikipedia op« med henvisning til visse skuespillere, som gennem tiderne har pyntet på deres sider. [Kilde mangler]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
Fjernsyn Stub
Denne artikel om en tv-personlighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Mikael Bertelsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.