Dennis Nørmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Dennis Nørmark
Født 2. april 1978 (44 år) Rediger på Wikidata
Hadsten, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Liberal Alliance Rediger på Wikidata
Ægtefælle Mia Amalie Holstein Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Litteraturkritiker, antropolog Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dennis Nørmark (født 2. april 1978 i Hadsten)[1] er en dansk antropolog, forfatter, foredragsholder og kommentator. Tidligere partner og konceptualiserende chef i konsulentvirksomheden Living Institute og i dag tilknyttet Voluntās som senior advisor.

Nørmark er uddannet cand.mag. i antropologi fra Aarhus Universitet,[1] hvor han fra 2006 til 2011 var ekstern lektor. Desuden var han i en årrække anmelder af videnskabs- og samfundslitteratur på Jyllands-Posten. I dag er Nørmark fast klummeskribent ved Politiken.

Dennis Nørmark forlod i 2014 Living Institute, hvor han havde arbejdet med at kulturtræne virksomheder og organisationer. I forbindelse med dette arbejde udgav Nørmark i 2011 bogen Kulturforståelse for Stenalderhjerner der både samler hans erfaring fra eget arbejde og forbinder det til forskning i kulturforståelse og de mest udbredte kulturforskelle. Bogen udkom tillige på engelsk i 2013. I 2018 udgav han bogen Pseudoarbejde - hvordan vi fik travlt med at lave ingenting.

Nørmark er tidligere medlem af Radikal Ungdom og Det Radikale Venstre, men forlod i 2007 partiet til fordel for det dengang nystiftede Ny Alliance. I januar 2009 var han blandt medstifterne af Borgerligt Centrum. Sammen med Simon Emil Ammitzbøll fulgte han i med over i Liberal Alliance, hvor han i dag repræsenterer partiet i Danmarks Radio's bestyrelse, fra 2019 tillige som næstformand for bestyrelsen. Fra august 2008 til 2011 var han talsmand for Humanistisk Samfund som han også er medstifter af. Dennis Nørmark har også en højskolebaggrund og har været tilknyttet adskillige folkehøjskoler i landet. I dag koncentrerer han sig om Egå Ungdoms-Højskole ved Aarhus, hvor han er bestyrelsesformand.

Nørmark optræder ofte i både radio og tv som kommentator og ekspert.

Privat er Dennis Nørmark gift, bosat i Kongens Lyngby og har fire børn.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

  • Det Virkelige Menneske – sjælens og kulturens naturhistorie, People's Press (med Lars Andreassen, 2007)
  • Friheden Flyver – en debatbog om mangfoldighed, CEPOS (2010)
  • Kulturforståelse for Stenalderhjerner, Det Andersenske Forlag (2011) (genudgivet på Gyldendal i 2013)
  • Cultural Intelligence for Stone-Age Brains, Gyldendal Business (2013)
  • Humanistens Guide til det Private Erhvervsliv (2016)
  • Pseudoarbejde (med Anders Fogh Jensen 2018)
  • Tilbage til arbejdet (2021)

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Dennis Nørmark". Altinget.dk. Arkiveret fra originalen den 18. november 2019. Hentet 18. november 2019.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Uegnet url (link).
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Dennis Nørmark kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.