Berlingske Media

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Det Berlingske Officin)
Gå til: navigation, søg
Berlingske Media
Berlingske Media.JPG
Berlingske Media A/S i Pilestræde 34, København
Virksomhedsinformation
Selskabsform Koncern
Branche Medier
Grundlagt 1950
Hovedsæde København, Danmark
Virksom i
Danmark
Nøglepersoner Frits Campagne (Konstitueret CEO)
Produkter Landsdækkende aviser, radio, internetmedier og nettjenester [1]
Regnskab
Omsætning Nettoomsætning 2016: 1,2 mia. kr.
Resultat Driftsresultat (EBITDA) 2016: 96,7 mio. kr.
Organisation
Antal ansatte
Ca. 1.023 medarbejdere, heraf 737 fastansatte (2017)
Ejer De Persgroep
Eksterne henvisninger
http://berlingskemedia.dk/
CVR-nummer 29207313Rediger på Wikidata

Berlingske Media (tidligere Det Berlingske Officin) er en dansk mediekoncern, der helt eller delvist ejer et stort antal danske aviser, radiostationer og internetmedier.

Virksomheden blev grundlagt i 1950 som moderselskab i Berlingske-koncernen. Siden 2000 har virksomheden været ejet af skiftende udenlandske koncerner; siden 30. juni 2014 har det belgiske De Persgroep været ejer.

1. juni 2017 meddelte bestyrelsen, at Mette Maix havde valgt at opsige sin stilling som administrerende direktør for at tiltræde som administrerende direktør for selskabet bag butikskæden Tiger pr. 1. august 2017. Anders Krab-Johansen, administrerende direktør for Dagbladet Børsen, afløser hende, så snart han er blevet frigjort fra sin nuværende kontrakt. Indtil da er Frits Campagne, tidligere CEO for De Persgroep i Holland, konstitueret administrerende direktør.

I starten af 2011 bød Berlingske Media sammen med PeopleGroup og vandt retten til at starte en ny public service radiokanal på FM4. Kanalen der har fået navnet Radio24Syv havde premiere 1. november 2011.[2][3]

I 1995 erhvervede officinet 22% af Kristeligt Dagblad som led i en økonomisk redningsaktion for avisen. Aktierne blev afhændet til de øvrige storaktionærer i juni 2008.

Ejerforhold[redigér | redigér wikikode]

En stor del af aktierne i Berlingske Media var i en årrække ejet af A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg og Danske Bank. De tre selskaber satte deres aktier til salg i 2000.

Den norske Orkla-koncern, der hidtil havde ejet en mindre del af aktierne købte dem og opnåede dermed en aktiemajoritet på 87 %.

I 2006 blev Orklas medieaktiviteter overtaget af den britiske kapitalfond Mecom Group, der er noteret på London Stock Exchange. Mecom solgte 30. juni 2014 Berlingske Media samt det hollandske Wegener til den belgiske koncern De Persgroep. Salget er dog betinget af, at Mecoms aktionærer godkender det, samt at de hollandske konkurrencemyndigheder godkender salget. Handlen forventes at gå endeligt på plads omkring årsskiftet 2014-15.[4]

Efter De Persgroeps overtagelse af Berlingske Media har koncernen valgt at fokusere på de tre hovedaviser Berlingske, BT og Weekendavisen, og har derfor frasolgt en række aktiviteter, bl.a. Netdoktor, mv.

Underselskaber[redigér | redigér wikikode]

Udvalgte medier og andre selskaber ejet af Berlingske Media med datterselskaber såsom De Bergske Blade. Ved delejerskab er Berlingske Medias ejerandel angivet i parentes.

Landsdækkende medier[redigér | redigér wikikode]

Ejerskab gennem Bornholms Tidende[redigér | redigér wikikode]

Berlingske Media ejer 25 procent af Bornholms Tidende. 69 procent ejes af Bornholms Tidendes Fond, mens de resterende 6 procent ejes af diverse småaktionærer.[5]

Andre selskaber[redigér | redigér wikikode]

Frasolgte medier

Lukkede medier

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.