Radio Loud

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Radio Loud
Virksomhedsinformation
Branche Radio
Grundlagt 2019
Hovedsæde Radio Diablo (Svendborg) samt Christianshavn (København)
Virksom i
Danmark
Nøglepersoner Anders Krab-Johansen, bestyrelsesformand. Lars Schmidt, adm. direktør. Ann Lykke Davidsen og Rasmus Mark Pedersen, direktører. Kim Lykke Pihl-Vester, programchef. Joachim Næshave Christensen, nyhedschef.
Slogan

Hele Danmarks tale- og kulturradio for unge

Din lyd
Organisation
Moderselskab Kulturradio Danmark A/S
Eksterne henvisninger
Webside
CVR-nummer 40780459 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/40780459 Rediger på Wikidata

Radio Loud (også kendt som Loud og LOUD) er en dansk digital public service-radiokanal beliggende i Svendborg og København drevet af en sammenslutning af lokalradioer og Berlingske Media gennem selskabet Kulturradio Danmark A/S. Loud gik i luften 1. april 2020 og udsendes over DAB til størstedelen af Danmark, men bl.a. ikke Bornholm og dele af Lolland-Falster[1]. Loud har erklæret deres målgruppe som den yngste halvdel af befolkningen[2] og unge i alderen 15-32 år[3].

Historie[redigér | redigér wikikode]

Radio Loud blev en realitet, da Kulturradio Danmark A/S vandt det statslige udbud af en DAB-kanal med fokus på kultur, som fra politisk side var åbnet med henblik på at give den daværende kanal Radio24syv en mulighed for fortsat at sende.[4]. Forinden havde 24syv mistet sin FM-sendetilladelse og statslige bevillinger til den nye R4dio, da VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti med medieforliget i 2018 vedtog kravet om hovedsæde vest for Storebælt for genudbuddet af FM-kanalen. I tiden op til 24syvs lukning opstod tiltagende politisk vilje til at bevare kanalen, hvorfor udbuddet af en i forvejen vedtaget DAB-kanal med fokus på kultur efter folketingsvalget 2019 blev ændret for at imødekomme 24syv som ansøger af den nyvalgte socialdemokratiske regering med kulturminister Joy Mogensen og dens støttepartier ved en genforhandling af medieforliget[5].

Med denne ændring af DAB-udbuddet øjnede vært og bestyrelsesformand for den sydfynske lokalradio Radio Diablo, Martin Brandt Larsen, muligheden for at realisere sin vision om en radiokanal henvendt unge[6]. Han allierede sig med konsulent og bestyrelsesmedlem i bl.a. R4dio Ole Mølgaard, der som udviklingschef bistod i udviklingen og udfærdigelsen af ansøgning med fokus på indgå aftaler med kanalens mange potentielle samarbejdspartnere. Til at skrive selve ansøgningen hyrede Ole Mølgaard yogalæreren Ann Lykke Davidsen[7], som tidligere havde haft forskellige mellemlederstillinger i DR, bl.a. som Ole Mølgaards underordnede, da han var musikchef og hun musikredaktør[8]. Ann Lykke Davidsen havde været ude af mediebranchen siden sin fritstilling fra jobbet som redaktionschef på DR Aktuelt med ansvar for Aftenshowet, men takkede ja til stillingen som direktør for Radio Loud[6]. Komiker Sebastian Dorset, som lavede programmet Tjenesten under Lykke Davidsen og Mølgaards tid på P3, gav desuden i dagene op til ansøgningsfristen telefonisk samtykke om at være kanalens satireredaktør, men måtte dog efter udbudssejren trække sig, da det viste sig uforeneligt med hans øvrige arbejde[9].

Loud endte med at vinde DAB-udbuddet 22. oktober 2019 med deres pris som den primære udslagsgivende faktor, idet kanalen ønskede at bruge 261 millioner kroner, mens Radio24syv ansøgte om de samlede midler til rådighed på i alt 280 millioner over den fireårige periode, DAB-licensen gjaldt[10]. Det af kulturministeriet nedsatte nævn for radio og tv med formand Caroline Heide-Jørgensen blev efterfølgende genstand for kritik grundet deres afgørelse og bedømmelser af de to kanaler Loud og 24syv, både fra eksperter, folk tilknyttet sidstnævnte kanal og politikere. Især medieordfører for Det Radikale Venstre, Jens Rohde, kritiserede afgørelsens saglighed og ønskede den omstødt[11], men også SF, Venstres Claus Hjort Frederiksen og Liberal Alliance fremsatte lignende argumenter[12]. Radio Loud fastholdt, at afgørelsen om sendetilladelsen i deres øjne var definitivt afgjort, hvilket også viste sig korrekt, idet kanalen har beholdt licensen trods adskillelige forsøg på protester[13].

Struktur og ledelse[redigér | redigér wikikode]

Radio Loud blev stiftet af en sammenslutning af ni lokalradioer: Radio Diablo, Radio Limfjord, Radio Max, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus, Classic Rock København og Din Radio Østjylland, hvor Martin Brandt Larsen fra Radio Diablo sad som bestyrelsesformand. Efter et forløb i efteråret 2020, hvor der fra politisk side blev rejst tvivl ved legitimiteten af, at Radio Loud for at anskaffe startkapital havde sat deres statstilskud i transport i forbindelse med et banklån[14], trådte Berlingske Media til med kapital og købte sig dermed ind i Kulturradio Danmark A/S med 40% ejerskab, mens Radio Diablo og de øvrige lokalradioer endte med hhv. 40% og 20% ejerskab og direktør i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, tiltrådte som ny bestyrelsesformand[15].

Loud havde fra start både en administrerende direktør og en direktør, hvor førstnævntes ansvarsområde er af økonomisk karakter, mens Ann Lykke Davidsen er ansat som direktør og ansvarshavende chefredaktør og dermed står for kanalens redaktionelle indhold. Den administrerende direktør var i kanalens første måneder Jens Panum Have[16], der dog før Louds præmiere blev erstattet af Finn Høffner, en tidligere ejer af to McDonalds-restauranter i hhv. Svendborg og Nyborg[17]. Ved Berlingske Medias indtræden i Kulturradio Danmark A/S 1. november 2020 blev Finn Høffner erstattet af tidligere økonomidirektør i Børsen, Lars Schmidt[15]. Efter en kort ansættelsesperiode som podcast-redaktør blev Rasmus Mark Pedersen ansat i stillingen som "digital direktør" med ansvar for promovering af kanalen[18].

Af øvrigt nøglepersonale er kanalens programchef Kim Lykke Pihl-Vester, der frem til sin fyring havde arbejdet på P3 i 13 år, senest som programredaktør[19]. Stillingen som nyhedschef var ved Louds præmiere tidligere redaktør på Go' Aften Danmark og Station 2, Linda Olsen, som dog sagde op efter tre måneders sendetid[20]. Derudover var ved præmieren ansat seks redaktører: Andrea Bøtker (debat), Chris Pedersen (kultur), Mikkel Bagger (musik), Jacob Jægesen Wilkens (aktualitet), Pola Rojan Bagger (udland) og Joachim Næshave Christensen (nyheder), hvor sidtnævnte i februar 2021 tiltrådte i stillingen som nyhedschef[21]. Chris Pedersen forlod Radio Loud til fordel for et redaktørjob på Børsen efter tre måneder i æteren[22], hvorefter en producer fra Go' Morgen P3, Toke With, fem måneder senere overtog posten[23]. Programredaktionen har til huse på Christianshavn, København, mens deres nyhedsredaktion ligger på loftet af en Flügger Farver-butik og ejeren Radio Diablos lokaler i Svendborg[24].

Desuden er Radio Loud finansieret gennem en for et public service-medie hidtil uset struktur[25], hvor kanalen indgår i en række samarbejder med såkaldte kulturpartnere i form af danske kulturinstitutioner, der producerer sponseret indhold til kanalen. Radio Louds kulturpartnere er ved stiftelsen Nationalmuseet, Roskilde Festival, spillestedet VEGA, Ungdomsbureauet, teater Mungo Park, kommunikationsmuseet Enigma, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, lex.dk og Danske Studerendes Fællesråd[26].

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Radio Louds præmiere 1. april 2020 faldt sammen med det verdensomspændende udbrud af virussen Covid-19, hvilket kanalen forklarede deres ufærdige hjemmeside og app med. Ligeledes blev størstedelen af kanalens sendeplan udgjort af én lang udsendelse under titlen Loud i undtagelsestilstand, som midlertidigt rummede begrænsede udgaver af de forskellige planlagte programmer[27].

Kanalen udkom til udpræget negative anmeldelser med bedømmelser på mellem 1 og 3 stjerner. Et gennemgående kritikpunkt var satire-satsningen PutyPie, opkaldt efter kanalens bagmænds bestræbelse på at stave til den svenske YouTube-stjerne PewDiePie i deres ansøgnignsmateriale, som af Information blev kaldt "komisk dårlig" og ligeledes fremhævedes negativt af Ekstrabladet[28]. Kanalens generelle niveau, der bl.a. blev beskrevet som "en halvlunken udgave af en hvilken som helst anden morgenflade" af Berlingske Tidende, kritiseredes også at flertallet af anmeldere[29]. På den positive side betonede flere anmeldere kanalens potentiale for positiv udvikling med tiden, heriblandt Information og Filmmagasinet Ekko[30].

I befolkningen blev Radio Loud altovervejende modtaget med manglende interesse. Således var analyseinstituttet Gallup ude af stand til at måle Radio Louds lyttertal i de første to uger, idet så få lyttere kunne observeres, at de ikke udgjorde et statistisk sikkert grundlag[31]. Direktør Ann Lykke Davidsen afviste både de dårlige anmeldelser og lave lyttertal som utroværdige grundet hhv. anmeldernes habilitet[32] og målemetoderne for lyttere[33].

Siden præmieren har Radio Loud fortsat sendt til overvejende dårlige anmeldelser[34]. Programmet Spejlet, hvor en person ser sig selv i spejlet og taler i en time, er dog blevet rost i flere medier[35].

Kontroverser[redigér | redigér wikikode]

Både i det halve år efter udbudssejren frem til præmieredatoen og i tiden som aktiv radiokanal har Radio Loud været genstand for en del kritik.

Sponseret indhold[redigér | redigér wikikode]

Forretningsmodellen, hvor Loud er afhængig af indhold produceret af deres samarbejdspartnere, har været kritiseret fra flere kanter. Grundet kanalens status som public service-medie har andre og konkurrerende kulturelle institutioner end dem, der indgår som partnere i Radio Loud, rejst kritik af samarbejdet som en statsfinansieret skævvridning af kulturmarkedet, heriblandt Bremen Teater og Train[36]. Eksempelvis skulle Roskilde Festival og VEGA efter planen producere udsendelser om deres forestående besøgende artister. Ligeledes er der fra journalistisk side sået tvivl om Radio Louds habilitet som objektivt medie i portrætteringen af de forskellige samarbejdspartnere og de eventuelle negative sager, der i fremtiden måtte opstå om disse. Radio Loud har gennem deres direktør Ann Lykke Davidsen afvist denne kritik og fastholdt kanalens samarbejder som uproblematiske[25].

På Radio Louds hjemmeside svarer kanalen selv på spørgsmålet om, hvorvidt radiostationen bliver en "reklamesøjle for kulturpartnere" med "Absolut ikke!" og understreger som Ann Lykke Davidsen, at alle programplaner og redaktionelle beslutninger træffes uafhængigt af disse og dermed udelukkende af Radio Louds redaktion[37].

Ansættelsesforhold[redigér | redigér wikikode]

Da Radio Loud begyndte at søge ansatte til stationen, kom nogle forhold omkring deres ansættelsesforhold i medierne og politikernes søgelys. Således betaler Loud deres natværter via ungdomsmagasinet Sein med et "symbolsk beløb"[38], der løber op i 1.500 kroner om måneden pr vært, hvilket blev forsvaret af stationen bl.a. med at arbejdet er ufaglært[39].

Metoden blev kritiseret af Dansk Journalistforbund for at "slå bunden ud af arbejdsmarkedet" ved at anvende frivillig arbejdskraft fremfor journalister[40]. Ligeledes modtog Loud kritik fra regeringspartiet Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen for deres dårlige løn- og arbejdsvilkår[41], som også senere betonede public service-mediers forpligtelse til ikke at benytte sig af underbetaling. Direktør Ann Lykke Davidsen afviste kritikken af aflønningsmetoden og kaldte den derimod "fin løn til ufaglærte unge"[42].

Et andet aspekt af Radio Louds ansættelsesforhold, som tidligt blev udsat for kritik, var, at de fleste menige ansatte blev ansat på tidsbegrænsede kontrakter på 1-2 år, fremfor fastansættelser, som Dansk Journalistforbund ellers angiver som overenskomstmæssigt. Radio Loud forsvarede kritikken om manglende jobsikkerhed for deres unge ansatte med retslig hjemmel og fremhævede modsat metodens fleksibilitet som en positiv effektiv[43].

Censur af parodi-sider[redigér | redigér wikikode]

Efter Radio Louds sejr i DAB-udbuddet blev den vordende kanal genstand for en del morskab grundet sine mange stave- og sprogfejl, generøse bud på værtstyper samt programkoncepter, der ifølge kritikkerne hverken lød gode eller som henvendt det proklameret unge publikum. Et vidne herom er Facebook-kontoen @RealRadioLoud, som fra denne periode og i tiden op til Louds præmiere udgav parodier på kanalens ansøgning. Radio Loud valgte at anmelde og dermed forårsage sletningen af den satirisk parodi på dem selv, som kanalen mente, forbrød sig på deres varemærke. Dette til trods for at profilen var tydeligt deklareret som satire og præsenterede sig med et markant anderledes logo end den faktiske Radio Loud, hvilket efterfølgende også ledte til, at Facebook anerkendte fejlen og genåbnede siden[44]. Direktør Ann Lykke Davidsen fastholdt efter denne afgørelse, at kanalen havde ageret rigtigt ved at anmelde siden, da man ønskede at undgå forvirring om, hvilken side, der var den rigtige Radio Louds, og dermed lade Facebook være dommer over denne og andre falske Radio Loud-siders berettigelse[45].

En parodiside på Instagram skabt i protest mod Radio Louds ageren i førnævnte sag kaldet radioloudmigirøven.dk måtte efter halvanden måneds aktivitet ligeledes se sig anmeldt af Radio Loud og som resultat heraf deaktiveret med anklager om at have udgivet sig for at være Radio Loud. Direktør Ann Lykke Davidsen, der betegner sig selv som "stor fortaler for satire"[46], anerkendte i denne sammenhæng, at folk formentligt ikke tager fejl af satiresiden som værende Radio Loud, men at man af hensyn til beskyttelsen af sit brand ikke ønskede, at siden dukkede op, når folk søger efter Radio Loud på Instagram[47].

Løbende er Radio Louds meget konsekvente håndtering af tilfælde, hvor andre har benyttet sig af deres varemære, blev sammenstillet med kanalens manglende vilje til at imødekomme en københavnsk DJ ved navn Loud. Siden offentliggørelsen af Radio Loud som vinder af DAB-udbuddet forsøgte DJ Karsten Thorhauge således at komme i kontakt med stationen, da han i mange år havde optrådt under kunstnernavnet Loud og i ugerne op til kanalens præmiere blev hans anmodning afvist af Radio Louds advokater[48].

Lyttertal[redigér | redigér wikikode]

Radio Loud havde i deres første måned i æteren bemærkelsesværdigt få og gamle lyttere.[49] Dette førte til, at det blev et politisk spørgsmål, hvorvidt kanalen, såfremt tendensen fortsætter, stadig har sin eksistensberettigelse. Således udtrykte medieordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti bekymring for de "alarmerende lave lyttertal",[50] ligesom Socialdemokratiets medieordfører reagerede med udtalelse om, at regeringen og støttepartierne i sidste ende er ansvarlige for kanalen, men "at få [..] lyttere, det er kanalens ansvar. Og med det ret store budget, de har, må de også formå at leve op til det"[51]. Alle parter var dog enige om, at det var meget tidligt at afsige dom over kanalens succes.

Idet lyttertallene i løbet af 2020 ikke blev højere, blev Radio Louds indhold og eksistensberettigelse et fast tema i dækningen af danske medier[52]. Flere af de store kulturinstitutioner, der havde leveret programmer til kanalen udtrykte bekymring over, at indholdet ikke nåede ud til lytterne.[53]. Der er ingen formelle krav til lyttere i Radio Louds aftale med staten, men professor i medieret Sten Schaumburg-Müller har vurderet, at dette forhold potentielt godt kan resultere i en fratagelse af kanalens sendetilladelse grundet brud på grundlæggende forudsætninger[54].

I Louds første år, 2020, valgte kanalen som det eneste public service-medie ikke at oplyse offentligheden om deres ugentlige podcasttal via tjenesten Podcast-indexet[55], men i stedet lejlighedsvist selv oplyse deres samlede tal for downloads og streams af deres programmer. I løbet af de første tre måneders sendetid havde Radio Loud lidt under 3.500 podcast-lytninger om ugen[56]. I oktober 2020 var tallet ifølge kanalen 11.000 om ugen[57], hvoraf Nationalmuseets podcasts Den Yderste Grænse og Sexhundredetallet udgjorde omkring en tredjedel af det samlede antal podcasts[58].

I 2021 valgte Radio Loud at tilslutte sig Podcast-indexets serieliste, hvilket ved offentliggørelsen i Uge 1 viste et samlet antal igangsatte podcast-lytninger på lidt over 40.000 fordelt på 70 titler[59]. Heraf var størstedelen af lytningerne med ca. 23.000 dog fordelt på eksklusive podcast-titler, der ikke bliver sendt ud i æteren og dermed ikke ville indgå i Gallups lyttermålinger[60].

Ledelse af satire[redigér | redigér wikikode]

Satiren på Radio Loud har med jævne mellemrum siden offentliggørelsen af kanalens ansøgning været genstand for kritik. Valget af den midaldrende komiker Sebastian Dorset som redaktør på radiosatire henvendt de 15 til 32-årige gik igen i mange nyhedsmediers dækning af Louds udbudssejr og mødte udpræget kritik på sociale medier, hvilket blev forstærket af Radio- og TV-nævnets vurdering af Louds vision for satire som værende på niveau med Radio 24syv, der havde markeret sig på dette område med en række populære og roste programmer, mest prominent Den Korte Radioavis[20].

Da Sebastian Dorset forlod projektet før præmieren, blev tidligere P3-vært Jonas Vesterbøg, der senest havde dækket folketingsvalget i 2019 i en podcast med Louds programchef Kim Pihl Vester og deres respektive sønner[61], ansat til at overtage ledelsen af Radio Louds satiriske programmer[56]. Jonas Vesterbøgs ansættelse har vakt kritik politisk og i medierne[62], fordi der har været sået tvivl om, hvorvidt han lever op til kravet om at "satiren på kanalen vil blive udviklet, skrevet og produceret under ledelse af en erfaren satiriker med mangeårige erfaring og kompetencer inden for radiosatire"[63]. Hans aktiviteter på Instagram, hvor han som et led i sin komik havde delt nøgenbilleder af ældre danske kvinder[64], har ligeledes været under kritik i medierne[65].

Udvalgte programmer[redigér | redigér wikikode]

 • ALL CAPS, program om internetfænomener produceret af Enigma.
 • Boblen, program der formidler og kritiserer økonomiske teorier, der senere er overgået til at omhandle skønlitteratur.
 • Den Brogede Vej, portrætprogram om karrierevalg.
 • FEEDET, del af kanalens daglige morgensendeflade.
 • FORSTÆRKET, ugentligt portrætprogram af Roskilde Festival.
 • FREKVENS, dagligt musikprogram.
 • GameBoys, dagligt program om videospil.
 • Klub, dagligt kulturprogram.
 • Kollegiekøkkenet, knap to timers udsendelse fra forskellige danske kollegiekøkkener, hvor beboerne har samtaler om en række emner, de modtager fra Radio Loud.
 • Kontur, musikprogram, der hver uge beskæftiger sig med en kunstner, der skal spille koncert i Danmark. Produceret af VEGA.
 • Langt Til Ligestilling, feministisk program om ligestilling.
 • Limboskalaen, program hvor tre kvinder bedømmer diverse fænomener på en skala med 100 trin, som går fra "Fucked" til "Lige som det skal være".
 • Live Feed, ugentligt musikprogram, der anbefaler koncerter i Danmark. Produceret af VEGA.
 • Nattely, samtaleprogram.
 • Pitten, musikprogram der sætter fokus på en koncert-aktuel kunstner i Danmark gennem vedkommendes fans. Produceret af VEGA.
 • PutyPie, startede ud som et fiktionsunivers, men har udviklet sig til traditionel, daglig, humoristisk nyhedsformidling, som man kender det fra P3.
 • SEIN Talent: Kulturkabalen, program om ungdoms- og populærkulturelle fænomener.
 • Snoozeren, del af kanalens daglige morgensendeflade.
 • Spejlet, portrætprogram hvor mennesker ser sig i spejlet i en time og taler om sig selv.
 • Touché, dagligt debatprogram om typisk ungdomskulturelle emner.
 • Udråb, dagligt debatprogram, hvor en person får en time til at fremlægge sine holdninger.
 • Vi Er Data, ugentligt teknologimagasin.
 • Vokseværk, program om dilemmaer blandt unge.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Louds DAB-kanal dækker ikke Bornholm og dele af Lolland-Falster - FINANS
 2. ^ Sådan kommer Danmarks nye radiokanal til at lyde – ifølge sig selv
 3. ^ Fynbo bag ny radio: - Vi har talenterne til at skabe nye job på Fyn | TV 2 Fyn
 4. ^ https://www.dr.dk/nyheder/politik/thulesen-dahl-om-kattelem-til-radio24syv-det-har-aldrig-vaeret-en-diskussion-eller
 5. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 15. august 2019. Hentet 11. maj 2020. 
 6. ^ a b Radio4 sendte 1.000 sider til Kulturstyrelsen. Loud nåede aldrig at korrekturlæse sin ansøgning. Her er historien om tilblivelsen af Danmarks to nye radiokanaler
 7. ^ Efter flere ugers tavshed taler Radio Louds førstedame: »Jeg har også dage, hvor jeg har tudet, sparket og råbt og skreget«
 8. ^ http://radionytarkiv.dk/artikel/default.asp?id=16672
 9. ^ Sebastian Dorset stopper på Radio Loud
 10. ^ Derfor tabte de: Radio24syv var alt for dyre - politiken.dk
 11. ^ https://www.dr.dk/nyheder/indland/radikale-vil-have-dab-udbuddet-til-gaa-om
 12. ^ Claus Hjort Frederiksen om radiolukning: 'Det er helt uforståeligt' | BT Politik - www.bt.dk
 13. ^ https://www.dr.dk/nyheder/politik/loud-undrer-sig-over-politisk-modstand-vi-er-i-fuld-gang-med-lave-en-radiokanal
 14. ^ Morten Messerschmidt om Radio Louds pantsætning af sit tilskud på 60 millioner kroner om året : Ministeren skal øjeblikkeligt på banen – Journalista
 15. ^ a b https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/loud-byder-berlingske-velkommen?publisherId=13559867&releaseId=13603493
 16. ^ Loud er nu en officiel fætter-kusine-fest : Bestyrelsesformandens fætter ansat i chefstilling – på skatteydernes regning – Journalista
 17. ^ Navnlig | faa.dk
 18. ^ https://mediawatch.dk/Medienyt/Radio/article12713081.ece
 19. ^ Værtsudskiftning, coronadiagnose og kilder, der melder afbud. Så er Radio Loud i luften. »Det kan ikke blive mere punk, end det er nu«
 20. ^ a b Ideen med Radio Loud var dødfødt. Det erkender selv direktøren. Her er historien om at løse en nærmest umulig opgave
 21. ^ https://twitter.com/rasmusmp/status/1356666181382508549
 22. ^ https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/chris-pedersen-rykker-fra-radio-loud-til-borsen?publisherId=13559867&releaseId=13595976
 23. ^ Radio Loud udpeger kulturredaktør med P3-baggrund
 24. ^ Radio LOUD - hele Danmarks tale- og kulturradio for unge
 25. ^ a b https://www.information.dk/kultur/2019/10/radio-loud-direktoer-interessekonflikt-proev-hoere-folk-maa-opfatte
 26. ^ "#14 QAnon, Twitterhack, Kanye2020 og ulovlige nøgenfotos på Reddit - Radio Loud". Arkiveret fra originalen 22. februar 2021. Hentet 11. maj 2020. 
 27. ^ Loud lægger ud med undtagelsestilstand og uden flere partner-bidrag
 28. ^ Radio Loud får hård kritik af anmeldere – Ekstra Bladet
 29. ^ Radio Loud i luften: Sables ned af anmelderne - TV 2
 30. ^ Radio Loud - Filmmagasinet Ekko
 31. ^ Journalisten » Loud har for få lyttere til at være med i lyttermåling: ”Det er brandærgerligt”
 32. ^ Hun står i spidsen for Danmarks nye radio: »Det er, som om livet lige har været sat i stå – og nu er jeg på den anden side« - politiken.dk
 33. ^ Ann Lykke Davidsen i Berlingske Tidende 15. april 2020: "Det er ret sindssygt at sætte de her ting på formel. Hvad er en lytter? Er det 118.000 via Gallup, eller er det også dem, der har brugt vores app eller henter vores podcast, eller som kender os. Der er mange tal, der definerer Loud. Hvem ved, om vi har flere lyttere, der bare ikke er medregnet i Gallups tal, der fokuserer på 1.400 konkrete mennesker." https://www.berlingske.dk/aok/radio-loud-har-saa-faa-lyttere-at-det-ikke-kan-maales-vi-har-ingen-planer-om
 34. ^ https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2020/09/nogen-lytter-loud-goer
 35. ^ Udskældt radiokanal har født en perle - politiken.dk
 36. ^ Spillesteder retter skarp kritik mod radiokanal for valg af samarbejdspartnere: “Forstyrrer det eksisterende kulturmarked” - Kulturmonitor
 37. ^ "#14 QAnon, Twitterhack, Kanye2020 og ulovlige nøgenfotos på Reddit - Radio Loud". Arkiveret fra originalen 22. februar 2021. Hentet 11. maj 2020. 
 38. ^ Journalisten » Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejde
 39. ^ Kendte værter rystede over løn på 1.500 kroner
 40. ^ Journalisten » DJ i skarp kritik af lav løn til unge natværter: Slår bunden ud af vores arbejdsmarked
 41. ^ Journalisten » Socialdemokratiet i brev til Loud: Lav løn til unge værter bekymrer os
 42. ^ Socialdemokratiet fastholder kritik af løn til unge Loud-værter
 43. ^ Loud ansætter i tidsbegrænsede stillinger: Det må ikke blive en parkeringsplads
 44. ^ Journalisten » Facebook erkender fejl – genåbner satireside om Loud
 45. ^ Journalisten » Facebook lukker satireprofil om Radio Loud
 46. ^ Radio Loud: All Caps, 23. april 2020
 47. ^ Radio Loud sætter foden ned over for satireside - politiken.dk
 48. ^ Dj kræver, at Radio Loud ændrer navn og logo: »Det tager noget streetcred fra mig, som jeg har brugt rigtig mange år på at bygge op« - politiken.dk
 49. ^ Journalisten » Nu kan Louds lyttertal måles – så mange hører radioen
 50. ^ Journalisten » Politikere bag Loud: Alarmerende lave lyttertal
 51. ^ Journalisten » Socialdemokratiet: Danskerne skal have gavn af Loud, ellers er det spild af ressourcer
 52. ^ Ingen lytter med: Hvor er vildskaben, oprøret og de markante værter, Radio Loud? - politiken.dk
 53. ^ Radio Loud har stadig nul lyttere. Nu vokser bekymringerne internt. Berlingske. Hentet 19/10-2020
 54. ^ Deadline 12. SEP 2020, DR2
 55. ^ https://indblik.net/2020/09/21/loud-kan-have-brudt-sendetilladelse-paa-flere-punkter/
 56. ^ a b Journalisten » Loud-chef:”Jeg bliver rasende indvendigt over, at fakta fylder så lidt i den debat”
 57. ^ Journalisten » ”Det er en champagnedag i dag. Selvfølgelig er det det”
 58. ^ Nationalmuseets programmer til Radio Loud hitter som podcast: "Vi vil gøre folk klogere på nutiden ved at bringe kulturhistorien i spil" - Kulturmonitor
 59. ^ https://journalisten.dk/loud-direktoer-om-podcast-tal-vi-rammer-maalgruppen-men-har-stadig-for-faa-lyttere/
 60. ^ Uge 2021-1: https://www.podcastindex.dk/
 61. ^ Fætter-kusine-festen fortsætter på Loud : Programchefens kammerat ansat som redaktør – på trods af begrænset erfaring – Journalista
 62. ^ Kulturudvalget - 27-05-2020 : Åbent samråd om forløbet omkring udbuddet af en ny digital public service-radiokanal / Folketinget
 63. ^ https://slks.dk/fileadmin/user_upload/SLKS/Omraader/Medier/Radio/Landsdaekkende_radio/DAB_udbud_2019/Programtilladelse_til_DAB-kanal_med_fokus_paa_kultur.pdf
 64. ^ Mens Loud advarer mod hævnporno – så deler satireredaktøren nøgenbilleder af navngivne danske kvinder – Journalista
 65. ^ 14.08.20 'Det, vi taler om': Radio Louds satireredaktør deler fremmede kvinders private nøgenbilleder på Instagram | BT Det vi taler om - www.bt.dk