Diskussion:Maria af Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

ingen kilder[rediger kildetekst]

Der er ingen kilder hverken her eller på Wikidata eller i den tilsvarende meget korte italienske artikel. Bemærk også at der før er set forsøg på at oprette fake historiske dronninger mm. --Hjart (diskussion) 29. dec 2020, 15:01 (CET)

Det er i hvert fald påfaldende, at både forældre og dødssted er de samme som for Margrete af Danmark (1456-1486). Google har også kun et par resultater på en Maria af Danmark, som angiveligt var datter af Frederik 2., men som sandsynligvis også er opdigtet. -Dannebrog Spy (diskussion) 29. dec 2020, 15:10 (CET)
I den italienske artikel står denne prinsesses fulde navn angivet som "Maria Vitória Helena Margarida Isabel" - det er påfaldende, at Margrethe er et af navnene, det virker umiddelbart, kunne man forledes til at tænke, at der er sket en sammenblanding med den Margrethe, der blev dronning af Skotland, og som havde nogle lidt anderledes årstal, men samme angivne dødssted? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 29. dec 2020, 15:16 (CET)
Forskellige kombinationer af søgninger i Mediestream giver heller ikke umiddelbart noget resultat. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 29. dec 2020, 15:28 (CET)
Opslaget i Wikidata er lavet her d. 27. december 2020, men angiver ingen kilder eller referencer - den italienske artikel er ligesom den danske oprettet i dag d. 29. december. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 29. dec 2020, 15:33 (CET)
Ja, der må helt klart være tale om en sammenblanding med Margrete af Danmark. I den italienske artikel om Maria af Danmark, Maria di Danimarca, omtales begravelsesstedet som Abbazia di Stirling, og det fik mig til at søge på engelsk Wikipedia, om der mon var noget 'Abbey' nær Stirling, og ja, der var et enkelt, nemlig: Cambuskenneth Abbey, og i artiklen om dette kloster kan vi læse "In 1486 Margaret of Denmark died at Stirling Castle and was buried at the abbey.".
Jeg vil i morgen prøve at se, om det er muligt at konsultere Kønigsfeldt for at se, om han har andre børn stående i sit værk i relation til Christian 1., end dem vi allerede kender. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 29. dec 2020, 18:04 (CET)
J. P. F. Kønigsfeldt har ikke nogen datter Maria omtalt blandt Christian 1.'s børn, men han oplyser, at Arild Huitfeldt angiver fødselsåret for Margrete til 1457 i stedet for det korrekte 1456 (dog ikke d. 10. maj, men derimod den korrekte dato 23. juni). Kønigsfeldt har ingen referencer i forhold til året 1480, men angiver Margretes dødsår til 1487, hvor det nu accepterede vist er 1486. Jeg tvivler på, vi kommer meget videre end dette, og jeg vil på denne baggrund da godt anbefale, at vi indstiller denne kildeløse artikel til sletning. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 30. dec 2020, 15:09 (CET)

Sletningsforslag: Maria af Danmark

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Maria af Danmark oprettet i går uden kilder af en anonym bruger, findes ikke og er enten et crosswiki hoax eller en misforståelse. Se nærmere på Diskussion:Maria af Danmark.

Konklusion:
Det er tilsyneladende enten en misforståelse eller en hoax. Det behøver vi ikka at bruge lang tid på at diskutere. Findes der senere kilder på, at denne person rent faktisk har eksisteret, kan artiklen oprettes igen. --Pugilist (diskussion) 30. dec 2020, 15:52 (CET)