Diskussion:Nørreport Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning


Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Nørreport Station er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Stock post message.svg Huskeliste for Nørreport Station: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

S-tog.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt S-tog. Projektet forsøger at koordinere artiklerne, der omhandler Københavns S-togsnet. Hvis dette har din interesse, kan du begynde at udvide nærværende artikel, eller tjekke ind på ovenstående link for at se, hvad du ellers kan lave.

Är det verkligen 300.000 resenärer varav 240.000 på jernbane, som stiger på och av? Hur kan det bli det när det står 80.473 på och avstigande för S-tog ? Hur beräknas antalet resenärer? Det står "rejser over stationen", inkluderar det de som bara passerar? Följande länk [1] anger att totalt 74.205 rejste til eller fra Nørreport Station år 1997, 10.000 färre än Hovedbanegården.

Spörsmålet tas upp för att det står i artikeln om Stockholms centralstation på svenska WP att den är störst i Norden med 250.000 besökare (troligen inkl icke-resenärer). I Stockholm är det 110.000 på- och avstigande på pendeltågen (S-togen) plus de med fjärrtåg. -- BIL 6. jan 2008, 18:38 (CET)

Jeg antager, at "rejser over stationen" også inkluderer de passagerer, som passerer stationen i et tog uden at stige af eller på. Seneste tal, som er fra Østtællingen 2006, viste at 41.771 passagerer hver dag påbegynder sin rejse med S-tog fra Nørreport St., og 37.785 afslutter sin S-togsrejse på Nørreport St. Dvs. at 79.556 S-togspassagerer stiger på eller af på Nørreport. For fjerntog er de tilsvarende tal 13.030 påstigninger og 14.149 afstigninger, dvs. i alt 27.179 fjerntogspassagerer pr. dag.
Hertil skal lægges på- og afstigninger for metropassagerer, men metroen offentliggør ikke passagertal for enkelte stationer. Hele metroen har i alt ca. 120.000 påstigninger (og formentlig et tilsvarende antal afstigninger) om dagen, og da Nørreport formentlig er den travleste af stationerne, vil jeg vurdere at måske 20-30.000 personer om dagen stiger af (og et lignende antal stiger på metroen på Nørreport), dvs. ca. 50.000 metropassagerer pr. dag. Det samlede antal af- og påstigninger bliver da ca. 80.000 (S-tog) + ca. 27.000 (fjerntog) + ca. 50.000 (metro) = ca. 157.000 passagerer. (skrev Henrik Hansen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Lovende[redigér wikikode]

Nørreport Station er ikke bare Københavns, men Danmarks mest benyttede station. Den anvendte kilde var et dødt link - derfor har jeg sat "kilde mangler" på. Derudover mangler der nogle kilder til historieafsnittet.

Historieafsnittet har mange muligheder for at blive udvidet: Der har været problemer hver gang, stationen skulle udvides.

Metrostationen kan udvides med beskrivelse af f.eks. rulletrappernes logiske/ulogiske transportretning, samt problemerne med betonen i gangtunnelen efter vinteren 2009/2010. S-togsdelen kan udvides med beskrivelse af f.eks. kiosken og en mere udførlig beskrivelse af perronen. Regionaldelen kan tilsvarende beskrives med perronen.

Der er også rigeligt at skrive om luftgenenerne fra dieseltogene. Og hvordan går det med det nye Nørreport?

Man kunne desuden bruge nogle fotos af trappenedgangene fra de to kiosker. --|EPO| COM: 30. jul 2010, 22:21 (CEST)

Kræver opdateringer, kilder med mere[redigér wikikode]

Jeg ved ikke hvor jeg skal ende og begynde, men artiklen mangler i udpræget grad opdatering til aktuelle forhold, herunder fysiske. Påstande om passagertal er vagt formuleret, i det omfang de er der, mangler der kilder og det er ikke klart hvilke af de fire transportformer/-koncepter (metro, bus, s-tog, regional-/fjerntog) der er medregnet. Og kilder mangler. Er der nogen med viden, der kan gøre noget ved det?--Madglad (diskussion) 24. mar 2015, 04:42 (CET)

Jeg har skrevet et nyt afsnit om stationens udformning, nu hvor renoveringen er færdig. Desuden er de forskellige afsnit blevet samlet med enkelte rettelser og suppleringer. Aktuelle passagertal for stationer er desværre en generel mangel men er bestemt ønskelige. Også aktuelle billeder vil være på sin plads. --Dannebrog Spy (diskussion) 24. mar 2015, 16:22 (CET)