Diskussion:P!nk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

P!nk / Pink[redigér wikikode]

Hvorfor kan jeg flytte artiklens navn til Pink? --Pelle Hansen 1. dec 2011, 14:28 (CET)

Det kan du ikke fordi der højst sandsynligt allerede findes en artikel ved det navn og det er en flertydighedsside. Desuden vil det ikke være korrekt at flytte denne artikel til "Pink" da det ikke er kunstnerens navn - det rigtige er der hvor artiklen er placeret nu. mvh Tøndemageren 1. dec 2011, 14:36 (CET)
Nej. På alle de andre Wikier er det Pink. Vi bør også flytte artiklen. --Pelle Hansen 1. dec 2011, 14:43 (CET)
For det første holder argumentet "Nej" ingen steder. For det andet er det nu engang hendes navn, lige gyldigt hvad resten af wiki'erne siger. Du kan jo eventuelt tage et kig på hendes cd-covers eller den officielle hjemmeside. mvh Tøndemageren 1. dec 2011, 18:15 (CET)
Jaja, fred være med dig. --Pelle Hansen 1. dec 2011, 19:15 (CET)
Jeg forholder mig nu til den engelske Pink side, du bør gøre det samme. (bare et godt råd).Pelle Hansen 1. dec 2011, 19:20 (CET)
Hvorfor bør jeg gøre det? Fordi én wiki navngiver på en måde, gør vi jo ikke nødvendigvis det samme på denne wiki. Og hvad der gør på en.wiki er ikke nødvendigvis den måde det gøres på da.wiki. mvh Tøndemageren 1. dec 2011, 20:01 (CET)
Man kan jo godt sige at begge navne er korrekte. Det nuværende P!ink er hendes egen stylisering, selve navnet, mens at Pink (sanger), som Pelle foreslog er det hun nok bedst kendes som i folkemunde. Derfor burde man måske tage en principiel diskussion om vi skal gå over til at bruge den engelske navngivningsform med enten, det musikerens bedst kendes som og som de fleste danskere nok ville stave det som samt søge under, eller musikerenes egne måder at stylisere/stave deres navne. Mvh. Trade 1. dec 2011, 20:37 (CET)
Ja begge hendes navn er jo korrekte. Grunden til jeg flyttede artiklen, er at jeg tror det vil gøre det noget lettere for læserne. --Pelle Hansen 2. dec 2011, 22:57 (CET)
Jeg forstår dog bare ikke helt, hvorfor du flyttede den til Pink (popsanger), når den engelske som du sagde du flyttede den efter, kun hedder Pink (sanger)? Mvh. Trade 2. dec 2011, 23:09 (CET)
Det skyldes at jeg ikke kunne flytte den til Pink (sanger). --Pelle Hansen 2. dec 2011, 23:33 (CET)
Hvis man opnår konsensus om at flytte artiklen, tror jeg at det ville være en god ide om at du fik en administrator til at sammenflette historikkerne, med den har artikel og Pink (sanger), så at den kan flyttet. Trade 26. dec 2011, 23:23 (CET)
Som det er lige nu, er der ikke konsensus for at flytte artiklen - der er faktisk det modsatte. Men ja, flyttes den, bør historikken flyttes med og derfor skal en eventuel flytning nok gøres af en administrator. mvh Tøndemageren 26. dec 2011, 23:42 (CET)
Jeg vil foreslå at nogen skriver artiklen Stylisering (hvis det er det, det hedder), så vi kan forholde os til dette begreb. Hvis sangerinden hedder Alecia og kalder sig noget andet, skal vi vel som udgangspunkt forholde os til disse to muligheder. Påstanden om at der "i folkemunde" benyttes et tredje navn, skal have en kilde på, hvis den skal være relevant. Bemærk at dette er en situation, som på en del punkter ligner Velux/VELUX og John "Faxe" Jensen, hvor vi i det ene tilfælde ser spørgsmålet om unødvendige store bogstaver, som firmaet selv foretrækker, og i det andet tilfælde har at gøre med et tilnavn, der (i modsætning til en del andre tilnavne) faktisk benyttes sammen med efternavnet. Hvad Pink eller P!nk angår, så er der vel ikke tvivl om at det udtales ganske som navnet på en lyserød nuance - men på den anden side, så redirecter vi jo heller ikke "almindelige" navne med "ualmindelige" stavninger til deres mere almindelige form. --Palnatoke 26. dec 2011, 23:51 (CET)