Diskussion:Republik nu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Folkeafstemningen om tronfølgeloven[redigér wikikode]

Ud over de 13%, der stemte imod eller blankt i folkeafstemningen om tronfølgeloven, var stemmeprocenten ca. 1% lavere end til Europa-Parlamentsvalget - og nogle af disse har været folk, som aktivt valgte at undlade at stemme. --Palnatoke 24. jun 2009, 09:07 (CEST)

Notabilitet[redigér wikikode]

Jeg kan ikke se, hvorfor der skulle være tvivl om notabiliteten af Danmarks største republikanske bevægelse, der er medlem af den pan-europæiske Alliance of European Republican Movements (AERM) med medlemmer i seks af Europas syv kongedømmer (republikanerne har ikke været organiserede i Belgien siden 2017). Selvom vi ikke har så mange organiserede republikanere i DK er det efter min opfattelse et relevant emne i ethvert moderne monarki. Alternativet er at lave en artikel om AERM og så henvise til den fra RN, men det synes jeg ikke er en god løsning. Den svenske Republikanska föreningen er ældre og større og klart notabel uanset om vi laver en AERM artikel.--Batmacumba (diskussion) 25. jan 2020, 14:05 (CET)

Nu siger du "vi"? Har du tilknytning til organisationen? Jeg mener heller ikke at foreningen er notabel per definition (det betyder ikke at den ikke er relevant, bare at den ikke er det pr. definition). Yderligere kan jeg ikke se hvad der gør den relevant i det skrevne lige nu. At en anden forening er relevant, gør ikke at denne er. Tøndemageren 25. jan 2020, 14:55 (CET)
Vi = vi danskere/os her i landet (det kollektive vi). En organisation der er det primære udtryk for en betydelig international tendens/bevægelse i DK er efter min mening notabel per definition (fx er DK's største nynazistisk organisation også relevant uanset medlemstal), så der er vi principielt uenige. Jeg er ikke klar over, hvad du mener med "Yderligere kan jeg ikke se hvad der gør den relevant i det skrevne lige nu". Teksten fortæller, at den er stiftet af et fremtrædende FT medlem, og at de har ført kampagner og fået presseomtale (mere kun tilføjes), og jeg har desuden tilføjet medlemsskabet af den europæiske organisation.--Batmacumba (diskussion) 25. jan 2020, 16:00 (CET)