Dissing+Weitling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DISSING+WEITLING
Storebæltsbroen close.jpg
Storebæltsbroen tegnet af DISSING+WEITLING
Virksomhedsinformation
Selskabsform Arkitektfirma
Grundlagt 1971
Grundlægger Hans Dissing og Otto Weitling
Hovedsæde

Artillerivej 86

2300 København S
Nøglepersoner Steen S. Trojaborg, Partner
Daniel V. Hayden, Partner
Poul Ove Jensen, Leder af broafdelingen
Eksterne henvisninger
www.dw.dk


Dissing+Weitling er et dansk arkitektfirma, der er grundlagt 1971 af arkitekterne Hans Dissing og Otto Weitling. Tegnestuen, der er kendt for sin nordiske og minimalistiske æstetik, er en videreførelse af Arne Jacobsens tegnestue. Tegnestue har dermed en unik firmahistorie og specialviden om Arne Jacobsens bygninger, designs og metoder. I virksomhedens første år fuldførte Dissing+Weitling de mange projekter startet under Arne Jacobsen. Med opførelsen af rådhuset i Mainz, feriecenteret på Femern og Den Danske Ambassade i London fortsatte Dissing+Weitling med at arbejde internationalt, og allerede i 1972 vandt tegnestuen de første internationale konkurrencer i eget navn: IBM-center i Hamburgs City Nord og Kunstsammlung Nordhrein-Westfalen i Düsseldorf.

I dag arbejder tegnestuen fortsat internationalt og har projekter i mere end 40 lande. Ekspertisen omfatter både nybyg, renovering, og bro- og mobiltetsprojekter. Porteføljen omfatter ikoniske byggerier som Nationalbanken, Storebæltsbroen og Cykelslangen.

Tegnestuen har vundet mange priser for arkitektur og design i ind- og udland. AIR-titanium-brillen fra 1985 udført for Lindberg Optik er et eksempel på et prisbelønnet design.

Hans Dissing døde i 1998, og Otto Weitling trådte ud af firmaet i 2002. Fra 2002 til 2009 har partnerne været Pouli H. Møller (f. 1954), Daniel V. Hayden (f. 1961), Stig Mikkelsen (f. 1956) og Steen S. Trojaborg (f. 1952). I 2009 udtrådte Pouli H. Møller som partner og direktør, i 2012 udtrådte Stig Mikkelsen som partner, og i dag fungerer Steen S. Trojaborg som den administrerende direktør i samarbejde med Daniel V. Hayden.

Siden tegnestuen gik ind i brodesign i slutningen af 80'erne har de tegnet nogle af de største kendetegn i Danmark: Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Tegnestuen var også skarpt med i konkurrencen om Femernbroen. Dissing+Weitling er i slutningen af 00'erne begyndt at interessere sig for bæredygtigt design og har bl.a. tegnet Crowne Plaza Copenhagen Towers, som senere har vundet den internationale Ecotourism Award for verdens grønneste hotel.

Værker[redigér | rediger kildetekst]

Af Hans Dissing og Otto Weitling (indtil 1971 sammen med Arne Jacobsen)[redigér | rediger kildetekst]

Projekter[redigér | rediger kildetekst]

Konkurrencer i øvrigt[redigér | rediger kildetekst]

Industrielt design[redigér | rediger kildetekst]

  • Diagnoseudstyr for Novo Dianostic System A/S (1980, tildelt ID Prisen 1981)
  • Skiltesystemet Signline (1984)
  • Air-Titanium brillesystem (1985, tildelt ID Prisen 1989)

Større projekter efter Weitlings udtræden 2002[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]