Endor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Endor (også kendt som skovmånen Endor) er en måne i Star Wars-universet. Månen er i kredsløb om gasgigantplaneten Endor, og den er den måne, der er længst fra selve gas-giganten. "En fortryllet verden", Endor var mest genkendelig for at være Ewoks oprindelsessted, og for at være stedet for "the Battle of Endor", hvilket resulterede i et nederlag for Imperiet og den første død af Emperor Palpatine. Skovmånen af Endor er med i Return of the Jedi, og at dømme ud fra den film minder Endor på mange måder om Jorden med skovområder.

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Månens kappe består hovedsageligt af Diorit og Feldspar, og Skovmånen har været en vulkansk aktiv måne med mange hotspots.

Terrain og Klima[redigér | redigér wikikode]

Månens terrain er hovedsageligt dækket af store, tætknyttede gran- og vandgranskove. Selvom, at skovmånen også har store ødemarker, både ørken og hav. Månens lave axe og dens regulære kredsløb om dens gasgigant hjalp hovedsageligt på månens klima. Skovmånen har tempereret og mildt klima, med poler, der regulere vandstanden. Flora liv kan inkludere cambylictus træer, og andre store planter, der trives med mange typer frugt, som Grava bærene. Skovmånen er den anden måne af to om Gasgiganten Endor.

Star WarsSpire
Denne Star Wars-artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.