Europabevægelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Den Danske Europabevægelse eller blot Europabevægelsen er en tværpolitisk organisation, der arbejder for et tæt og forpligtende europæisk samarbejde i et forenet EU. Dermed også for en afskaffelse af Danmarks undtagelser fra det europæiske samarbejde.

Organisationen spænder fra SF til Venstre/Konservative og har mange forskellige samarbejdspartnere – f.eks. interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner.

Europabevægelsen arbejder aktivt for at styrke EU-debatten i Danmark og sikre en folkelig forankring af det europæiske i Danmark. Målet er at bidrage med nye ideer og initiativer og hele tiden sætte fokus på EU-debatten i Danmark. Den Danske Europabevægelse laver derfor debatarrangementer, udgiver publikationer og holder oplysningskampagner om EU. Bl.a. i form af hjemmesider om de danske EU-undtagelser og europapolitik. Desuden driver Europabevægelsen tænketanken Ja til Europa, hvor bl.a. Lone Dybkjær (R), Uffe Ellemann-Jensen (V), erhvervsmand Asger Aamund og udenrigsjournalist Annegrethe Rasmussen er medlemmer.

Hvert år kårer Europabevægelsen Årets Europæer for at belønne et særligt engagement i det europæiske fællesskab. I 2007 blev den tidligere tyske udenrigsminister, Joschka Fischer, belønnet med prisen.

Foreningen har eksisteret i snart 60 år og der er Europabevægelser i 41 af de europæiske lande. I Danmark er foreningen lokalt forankret i ti regioner.

Indtil 26. april 2015 var Anne E. Jensen formand for Europabevægelsen, hun blev valgt den 6. april 2013. Hun afløste Ellen Trane Nørby der var konstitueret fra december 2012, da forgængeren Erik Boel valgte at træde tilbage.[1] Erik Boel afløste i 2002 Jørgen Schleimann som landsformand.[2]

Formand[redigér | redigér wikikode]

26. april 2015 blev erhvervskvinden Stine Bosse valgt som ny formand i Europabevægelsen.[3]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. dr.dk/Nyheder, 6. april 2013: Anne E. Jensen ny formand for Europabevægelsen Hentet 6. april 2013.
  2. Europabevægelsen - Nyheder, 18. dec. 2012: Erik Boel stopper som landsformand i Europabevægelsen Hentet 6. april 2013.
  3. Europabevægelsen - Nyheder 26. april 2015: http://eubev.dk/pressemeddelelse-stine-bosse-ny-formand-i-europabevaegelsen/

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]