Fløng

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fløng
Overblik
Land Danmark Danmark
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid)Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 27 mRediger på Wikidata

Fløng er en by i det nordøstlige Sjælland. Den er den nordlige del af Hedehusenes byområde imellem Taastrup og Roskilde. Fløng Sogn hører til i Høje-Taastrup Kommune.

I halvfjerdserne blev der bygget flere parcelhuskvarterer syd og øst for den gamle landsby. Skolen blev udbygget med sportshal og svømmebassin. Svømmebassinet er senere blevet til en svømmehal, der kan bruges hele året. Der er et supermarked i Fløng og flere frisører og håndværkere, men mange indkøb foregår i Hedehusene. Området serviceres af buslinjerne 115 og 116.

Det offentlige bibliotek blev slået sammen med folkeskolens bibliotek.

Efter flere år med et faldende foreningsliv blev Landsbylauget-Fløng Sogn oprettet i 2010 som konsekvens af, at beboerne oplevede, at flere beslutninger fra kommunens side blev taget hen over hovedet på dem, og at de havde svært ved at råbe politikerne op. Landsbylauget arbejder for en bæredygtig byudvikling[1].

I 2014 begyndte det at plante Fløngskoven nord for ringvejen rundt om Fløng, hvor der før var mark. Den bliver kaldt den første folkeskov på Sjælland.[2].

Fløng Kirke er opført omkring år 1150 og er en af de ældste i Danmark. Kirkeskibets langmure er en del af den oprindelig bygning, mens resten kom til senere. Tårnet blev bygget i begyndelsen af 1200 tallet.[3] Maleren L.A. Ring har malet kirken flere gange.

Byfesten i Fløng er nu en årlig begivenhed, der finder sted på "Den Blåplads" ved gadekæret.[4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Høje-Taastrup StationStub
Denne artikel om geografi i Høje-Taastrup Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi
Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Fløng kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.