L.A. Ring

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
L.A Ring
Knud Larsen - Portrait of Laurits Andersen Ring.jpg
Portræt malet Knud Larsen (1901)
Fødselsnavn Laurits Andersen
Fødselsdato 15. august 1854
Fødselsted Ring
Død 10. september 1933 (79 år)
Dødssted Skt. Jørgensbjerg
Nationalitet Danmark Dansk
Felt Maleri
Uddannelse Kunstmaler
Periode Symbolisme
Hovedværker Banevogteren. Landsbyen RingForår, I Høst, Sommerdag ved Roskilde Fjord, I havedøren. Kunstnerens hustru, Kalkemanden. Det gamle hus bliver pudset op og Forår i Hals
Beskyttere Heinrich Hirschsprung
Inspirerede Ole Ring
Udstilling Den Hirschsprungske Samling
ARoS
LA Ring signatur.jpg
L.A Rings signatur

Laurits Andersen Ring (født Laurits Andersen) (15. august 1854 i Ring10. september 1933 i Skt. Jørgensbjerg) var en tidlig dansk symbolistisk maler. Han koncentrerede sig siden med vennen H. A. Brendekilde om maleri af realistiske scener af husmænd og deres boliger. I 1881 tog han navn efter sin fødeby, landsbyen Ring syd for Næstved, og kendes siden som L.A. Ring.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Ring opvoksede under beskedne kår på et husmandssted og kom efter konfirmationen i lære som håndværksmaler i Præstø. I kort tid gik han på Kunstakademiet i København, men færdiggjorde aldrig uddannelsen. Han tilbragte kort tid på Kunstnernes Studieskole under skagensmaleren P.S. Krøyer.

Han boede en tid i Baldersbrønde ved Hedehusene i den gamle skolebygning, der senere blev beboet af en anden maler, Ludvig Find. Han har malet flere billeder med motiv fra disse byer og Fløng.

De fleste af hans malerier skildrer det sydsjællandske landsbyliv og landskabet fra Præstø til Næstved. Der findes eksempler på hans værker på stort set alle danske kunstmuseer, bl.a. Statens Museum og Den Hirschsprungske Samling i København.

Den 25. juli 1896 blev han gift med kunstmaleren Sigrid Kähler, der var datter af Næstved-keramikeren Herman Kähler. Deres søn Ole Ring malede til forveksling i faderens stil.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Se også et større udvalg Værker af L.A. Ring

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Peter Hertz, 'Maleren L. A. Ring', 1934
  • Peter Nørgaard Larsen, L.A. Ring – på kanten af verden, Statens Museum for Kunst og Randers Kunstmuseum, 2006. ISBN 87-90096-73-8.
  • Holger Jerrild, "Hos Maleren L.A. Ring", s. 163-172 i: Gads Danske Magasin, 1933.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Maler Stub
Denne malerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi