Gustaaf Adolf van den Bergh van Eysinga

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gustaaf Adolf van den Bergh van Eysinga

Personlig information
Født 27. juni 1874 Rediger på Wikidata
Haag, Holland Rediger på Wikidata
Død 26. maj 1957 (82 år) Rediger på Wikidata
Bloemendaal, Holland, Haarlem, Holland Rediger på Wikidata
Nationalitet Nederlandene Nederlandsk
Søskende Henri W.PH.E. van den Bergh van Eysinga Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Universiteit Leiden Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Professor, teolog, universitetsunderviser, historiker Rediger på Wikidata
Fagområde Teologi Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Amsterdam Universitet (1935-1936, 1936-1944), Utrecht Universitet (1924-1957) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Gustaaf Adolf van den Bergh van Eysinga (født 27. juni 1874 i Haag, død 26. maj 1957 i Haarlem) var en hollandsk teolog, som bl.a. virkede som præst i den reformerte kirke. Han var professor ved universitetet i Amsterdam fra 1935 til 1944 og udgav en lang række artikler og bøger om tidlig kristen litteratur. Van den Bergh van Eysinga tilhørte en radikal kreds af hollandsk teologer og filosofer som i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet havde den opfattelse at ingen af Paulus' breve i Det nye testamente er autentiske[1].

Van den Bergh van Eysinga var sandsynligvis den første bibelforsker som indså betydningen af Alexandria og de filosofiske og gnostiske bevægelser som eksisterede der. Han mente at kristendommen ikke havde sit udspring i et menneske af kød og blod (Jesus), men i en antik frelsermyte. I de meste af hans arbejde forsøgte han at forklare hvordan denne mytiske frelser var blevet omtolket til en historisk person.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Klaus Schilling, A survey: G.A. van den Bergh van Eysinga Arkiveret 17. juli 2011 hos Wayback Machine, 2003. Se også C.W. Mönnich, «In memoriam G.A. van den Bergh van Eysinga», Nederlands Theologisch Tijdschrift XII (1957-1958), 313-316
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

ReligionSpire
Denne religionsrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
NederlandskSpire
Denne biografi om en nederlænder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Person