Højbane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Højbanen på Oberbaumbrücke i Berlin

Højbane er en jernbanestrækning der er anlagt over niveau, hvor anden trafik kan krydse under uden at skulle stoppe for toget.

En højbane kan være anbragt enten på en stålkonstruktion eller piller (ligesom Københavns Metro i Ørestad), på en massiv bygningskonstruktion (ligesom højbanen på Nørrebro ved Nørrebro Station eller højbanen ved Nordhavn Station) eller på en jordvold.

Formålet med højbaner er typisk at undgå (eller formindske) jernbanens barrierevirkning i bymiljøet, da man kan føre anden trafik under, uden at den skal krydse banen i niveau. Dette kan også opnås med en undergrundsbane, som imidlertid ofte er væsentligt dyrere. Ulemper ved højbanen er at den er meget synlig i bymiljøet og at støjen fra den kan nå langt omkring. Trapper kan desuden være et problem for dårligt gående, så det kan være nødvendigt med elevatorer.

Højbane i Hamburg

Højbaner er eller har været en væsentlig del af metrosystemer mange steder i udlandet. Store og kendte metroer som i f.eks. New York, Chicago, Paris, Hamburg og Berlin har mange højbanestrækninger. De fleste af dem er bygget som stålkonstruktioner, f.eks. langs (over) større gader. Hamburgs U-Bahn (metro) hedder oprindeligt Hamburger Hochbahn – da en stor del af den var anlagt som højbaner.

Metrohøjbane i Chicago

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]