Spring til indhold

Hans Peter Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hans Peter Jensen
Født11. juni 1943 (81 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedKøbenhavns Universitet Rediger på Wikidata
BeskæftigelseKemiker Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverDanmarks Tekniske Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Peter Jensen (født 11. juni 1943[1] i København) er en dansk kemiker, der har været rektor for Danmarks Tekniske Universitet i årene 1986 til 2001.

Jensen er uddannet cand.scient. fra Københavns Universitet og uddannet på University of Oregon og Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, hvor han blev fil.dr. 1981 på afhandlingen Polarized Light. Its history and contemporary use in coordination chemistry. Han er Kommandør af Dannebrogordenen.[2]

I hans rektortid ændrede institutionen navn fra Danmarks Tekniske Højskole til Danmarks Tekniske Universitet. I slutningen af sin karriere indførte Hans Peter Jensen desuden DTU's selveje-model, der siden blev modellen for Universitetsloven af 2003 med ansatte ledere på alle niveauer af organisationen.

Han var efterfølgende forskningsdirektør på sektorforskningsinstitutionen Danmarks Fødevareforskning (DFVF) og institutleder på Institut for Natur og Systemer på Roskilde Universitet. I dag er Hans Peter Jensen eforEgmont H. Petersens Kollegium, i daglig tale Egmont Kollegiet.[3]

Han har desuden været formand for Rektorkollegiet 19932000 og formand for det nordiske universitetsarbejde 1995−2001.[2] Hans Peter Jensen har to æresdoktorater fra USA samt et æresdoktorat fra Finland. Siden 1987 har han været medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

  1. ^ Hans Peter Jensen | Gyldendal - Den Store Danske
  2. ^ a b Jensen, Hans Peter
  3. ^ "Hans Peter Jensen - DTU's historie". Arkiveret fra originalen 24. september 2015. Hentet 29. september 2013.
NaturvidenskabSpire
Denne naturvidenskabelige biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi