Spring til indhold

DTU Aqua

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

DTU Aqua – Institut for Akvatiske Ressourcer er et institutDanmarks Tekniske Universitet.

DTU Aqua arbejder med forskning, rådgivning, uddannelse og innovation inden for bæredygtig udnyttelse og forvaltning af akvatiske ressourcer. Instituttet forsker i akvatiske organismers biologi og populationsøkologi, fysiske og kemiske processer i vandmiljøet og økosystemers struktur og dynamik og inddrager alle relevante naturlige og menneskeskabte påvirkninger. Instituttet rådgiver Fiskeristyrelsen og andre offentlige myndigheder, fiskeri- og akvakulturerhvervene og internationale kommissioner.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Danmarks Fiskeriundersøgelser (det nuværende DTU Aqua) var indtil den 1. januar 2007 en sektorforskningsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. På denne dato blev de fusioneret med Danmarks Tekniske Universitet og 4 andre tidligere sektorforskningsinstitutioner som en del af den store universitetsfusion.[1]

Organisation[redigér | rediger kildetekst]

DTU Aqua har ca. 325 ansatte, hvoraf omkring en tredjedel er videnskabeligt personale. Instituttet består af ni faglige sektioner, som varetager forsknings-, undervisnings- og rådgivningsopgaver. Derudover har instituttet en række faglige og administrative støttefunktioner.

DTU Aquas aktiviteter er placeret flere steder i landet:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Forskningen styrkes på færre danske universiteter". Arkiveret fra originalen 9. juni 2007. Hentet 4. januar 2007.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel om lokaliteten DTU Aqua kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.