Holland & Sherry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Holland & Sherry
Virksomhedsinformation
Branche Tekstil
Grundlagt 1836
Grundlægger Stephen George Holland og Frederick Sherry
Hovedsæde Savile Row, London, England
Eksterne henvisninger
www.hollandandsherry.com

Holland & Sherry er en klædemølle og tekstilfabrikant, der blev grundlagt i London i 1836 af Stephen George Holland og Frederick Sherry.[1] Stephen George Holland og Frederick Sherry begyndte deres virksomhed som uldkøbmænd i nummer 10 Old Bond Street, London, hvor de specialiserede sig i både uld- og silkestoffer. I 1886 flyttede Holland & Sherry til Golden Square, der på dette tidspunkt var epicenteret for uldhandel i England. I 1900 eksporterede virksomheden til mange lande, og det var omkring dette tidspunkt, at der blev åbnet et slagskontor i New York. I begyndelsen af 1900-tallet var Storbritannien, Europa, Nord- og Sydamerika store markeder for virksomheden. Der eksisterede bl.a. et Holland & Sherry-varehus i Sankt Petersborg i Rusland, der var et stort marked inden den russiske revolution.

I 1982 flyttede Holland & Sherry til Savile Row, hvor hovedkvarteret stadig ligger.[2] Holland & Sherry fremstiller tekstiler til skræddere og couture-designere over hele verden.[3] Individualized Apparel Group har ejet firmaet siden marts 2003.[4][5]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Storbritannien er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.