Tattersall (tekstil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tattersall i sort og blå tern.

Tattersall beskriver en type stof, der er vævet i tern eller skotsktern. Mønstret består af tynde streger med ensartet afstand på kryds og tværs, således at der dannes kvadrater.

Striberne er normalt i to forskellige farver og typisk på en lysere baggrund.[1] Stoffet har navn fra Tattersalls' hestemarked, der blev etableret i London i 1766.[2] I løbet af 1700-tallet blev der solgt tæpper med dette mønster til hestene på Tattersalls-markedet.[1]

I dag er det et almindeligt mønster, er ofte væves i bomuld, særligt i flannel,[3] som bruges til skjorter og veste. Tattersall-skjorter med gingham, bliver ofte båret som en del af britisk landbeklædning, eksempelvis samen med jakkesæt i tweed. Traditionelle veste i dette stof bruges af ryttere som en del af formel rideuniform og plastron.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b The Museum at FIT, Fashion Institute of Technology (2006). "The Tailor's Art, Menswear Fabrics – a Glossary, 'Tattersall'". Hentet 2017-08-14. {{cite web}}: Ekstern henvisning i |last= (hjælp); Tjek |first= (hjælp)
  2. ^ Flusser, Alan (1985). Clothes and the Man: the Principles of Fine Men's Dress. New York City: Villard Books. s. 204. ISBN 0-394-54623-7. OCLC 12053083.
  3. ^ Viyella-skjorter og tattersall-skjorter. Denvelklædtemand.dk. Hentet 28/10-2020
TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.