Jonas Risvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jonas Risvig

Jonas Risvig.jpg

Personlig information
Født 28. december 1993 Rediger på Wikidata
Silkeborg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Silkeborg Gymnasium Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filminstruktør, fotograf Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Zulu Awards (2016) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
https://jonasrisvig.com/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jonas Risvig (født 28. december 1993 i Silkeborg) er en dansk instruktør og fotograf, der bl.a. har instrueret de danske ungdomsserier Centrum og Stikker, og en række musikvideoer og dokumentarfilm om danske musikere og artister.

Priser og film[redigér | redigér wikikode]

I 2012 var han den yngste nogensinde, til at modtage kulturprisen i Silkeborg Kommune[1]. Efter at have færdiggjort gymnasiet i Silkeborg debuterede han i 2015DR3 med musikdokumentaren: Rolig Under Pres om århusianske DJ Static[2]. Kort efter udkom Da Danmark blev Suspekt[3], en dokumentarserie om rapgruppen Suspekt, som indbragte Risvig en Zulu Award i 2016 for Årets Originale Tv-program.[4] Derudover har Jonas Risvig instrueret en dokumentarserie om komiker Tobias Dybvad dokumentarfilmen Pigen, Der Glemte At Gå[5], der begge udkom på DR. I 2019 vandt Risvig publikumsprisen ved Ekko Shortlist Awards for kortfilmen Ingen forsvinder, men alle siger farvel[6]. Ved siden har Jonas Risvig løbende instrueret og produceret musikvideoer for artister som Suspekt, Christopher, Medina, Michael Falch, Søs Fenger, Scarlet Pleasure, Julias Moon, Dùné, Brandon Beal mfl. Senest har Risvig primært instrueret ungdomsserier, herunder bl.a. Stikker (skrevet af Christian Miller Gamst Harris) og Flokken (skrevet af Risvig selv i samarbejde med Cecilia Sardou), som begge er produceret i 2020 for DR Ultra.

I 2020 gjorde Jonas Risvig sig bemærket, da han via sin platform på Instagram opfordrede alle (i særdeleshed unge) til at følge regeringens retningslinjer i forbindelse med Coronaviruspandemien i 2019-2020 og blive hjemme. Det ledte til initiativet Digital + Social[7], hvor Risvig sendte live fra Instagram og mødtes virtuelt med en lang række danske kunstnere herunder bl.a. Orgi-E, Jada og Alex Høgh Andersen[8]. Det virtuelle møde blev til masterclasses, der havde til formål at inspirere unge til at være kreative derhjemme[9] og dermed følge regeringens retningslinjer om at minimere fysisk social kontakt. Senere hen blev listen over kendte danskere udvidet med flere politiske personligheden, bl.a tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

I foråret 2020 instruerede og skrev Jonas Risvig ungdomsserien Centrum[10] med ambitionen: »Den mest aktuelle ungdomsserie nogensinde«[11][12]. Serien blev produceret uden budget under Coronaviruspandemien i 2019-2020 og blev produceret i tråd med regeringens retningslinjer for at mindske smitten af COVID-19. Seriens koncept bygger på, at afsnittene optages ugentligt og udgives kort efter og er i denne forbindelse blevet sammenlignet med SKAM[13]. Unge i alderen 13-18 år blev inviteret til at skrive med på historien ved hjælp af afstemninger på YouTube[11]. Den blev gæstet af en lang række store skuespillere[14] som Alex Høgh Andersen, Mick Øgendahl, Marie Boda, Andreas Jessen mfl. Serien præsenterede også fire nye skuespildebutanter: Anemone Camphausen, Silje Schmidt, Erik Schmidt og Martha W. Hart-Hansen.

Instruktør[redigér | redigér wikikode]

  • Rolig Under Pres (dokumentarserie, 2015)
  • Da Danmark Blev Suspekt (dokumentarserie, 2015)
  • En Sidste Tour (webserie, 2016)
  • Dybvaaaaad - Også som dokumentarserie (dokumentarserie, 2017)
  • Pigen, Der Glemte At Gå (dokumentarfilm, 2019)
  • Ingen siger farvel, men alle forsvinder (kortfilm, 2019)
  • Stikker (ungdomsserie, 2020)
  • Centrum (ungdomsserie, 2020)
  • Flokken (ungdomsserie, 2020)
  • Grænser (ungdomsserie, 2021)

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi