Spring til indhold

Kartoffelkage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kartoffelkager

Kartoffelkagen er en gammel dansk flødekage, som skal forestille en kartoffel med jord på. Kartoffelkager består af en bund af vandbakkelse med et lag flødeskum på. Dette dækkes af marcipan, som drysses med kakaopulver.

Kartoffelkagen fik sit store gennembrud i 1947 ved 100-året for kartoffelpestens hærgen i Europa. Kartoffelkagen blev udbredt fra København, og flere forskellige versioner er siden opstået. Af de mest almindelige versioner findes den oprindelige kage med vandbakkelsesbund og marcipantop og den senere opståede version med lagkagebund og marcipantop. Lagkagebunden formodes opstået i forbindelse med lanceringen af den populære flødekage gåsebryst og benyttes i dag af mange bagere for at forlænge kagernes levetid i butiksvinduet.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad og drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel om mad eller drikke kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.