Kim Kardashian

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kimberly Kardashian

Kimberly Noel "Kim" Kardashian West (født 21. oktober 1980 i Los Angeles) er en amerikansk tv-personlighed, forretningskvinde, model og skuespillerinde.

Hun er datter af den afdøde advokat Robert Kardashian (som var en af O.J. Simpsons forsvarsadvokater) og Kris Jenner og er af armensk afstamming. Hun er bl.a. blevet kendt for en sexvideo med sin tidligere kæreste Ray J, og for sin families reality-serie Keeping up with the Kardashians. Hun er nummer to i rækken af fire søskende. Hun startede som stylist for forskellige kendte mennesker bl.a. Ray J og Paris Hilton. Hun har udgivet flere parfumer, og er medejer af forretningen D-A-S-H, som hun driver sammen med sine søstre Kourtney og Khloé Kardashian. Hun har deltaget i tv-serien Dancing with the stars og har en voksdukke af sig selv i New York-afdelingen af Madame Tussauds. Hun blev i 2011 gift med Kris Humphries og selve brylluppet er en del hendes realityshow.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Kim Kardashian er født i Los Angeles i Californien, hun er datter af advokat Robert George Kardashian og Kristen Mary Jenner (født Houghton).

Kim Kardashian har to søstre, Kourtney og Khloé, og en bror, Rob. Hun har endvidere stedbrødrene Burt, Brandon og Brody Jenner, stedsøsteren Casey og halvsøstrene Kylie Jenner og Kendall Jenner.

Hun gik på pigeskolen Marymount High School.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

2007 – i dag: Reality-TV[redigér | redigér wikikode]

Kim Kardashian blev kendt i februar 2007, da en sexvideo med hende og hendes daværende kæreste Ray J blev offentliggjort. I oktober 2007 havde reality-programmet, der følger Kim Kardashian og hendes to søstre, bror, mor, halvsøstre og stedfar premiere. Fra oktober 2011 har der været vist 69 afsnit over 6 sæsoner.

Kim Kardashians første skuespillerjob var i TV-serien Beyond the break. I 2008 spillede hun en af hovedrollerne (Lisa) i filmen Disaster movie. Hun har også haft gæsteoptrædender i How I Met Your Mother, 90210, America's Next Top Model og CSI:NY.

Kim Kardashian var en af de 13 deltagere i den 7. sæson af Dancing with the stars. Hendes partner var den professionelle danser, Mark Ballas. Hun var den tredje deltager til at blive stemt ud af showet den 30. september, 2008.

2007 – 2010: Modelkarriere og detailhandel[redigér | redigér wikikode]

Med sine søstre Kourtney og Khloé ejer Kim Kardashian tøjforretning D-A-S-H.

Den 9. april 2009, udgav Kim Kardashian en workout-DVD-serie, Fit in your jeans by friday, med trænerne Jennifer Galardi og Patrick Goudeau. I september 2009 lancerede Fusion Beauty og Seven Bar Foundation "Kiss away powerty" med Kardashian som ansigt for kampagnen. For hver solgte LipFusion Lipgloss går 1 dollar til fonden for kvindelige entrepenører i USA. Bageriet Famous Cupcakes i Los Angeles lavede et vanilje-cupcake-mix til Kim Kardashian. Cupcake-smagen har fået navnet Va-Va-Va-Nilla.

I 2010 designede Kim Kardashian endvidere sammen med Kourtney og Khloé også også smykker for smykkefirmaet Virgins, saints and angels. Med sine søstre har hun også udgivet flere tøjkollektioner; En af disse hedder K-Dash og i 2010 kunne den købes over QVC. Samme år designede Kardashian-søstrene også en kollektion for Bebe. I august 2011 kunne man købe deres seneste kollektion, Kardashian kollection, i Sears.

Første Juli 2010 blev en Kim Kardashian-voksdukke udstillet i New York-afdelingen af Madame Tussauds og samme år udgav hun sin egen parfume.

2010 – i dag[redigér | redigér wikikode]

Kim, Kourtney og Khloé Kardashian skrev i 2010 selvbiografien Kardashian konfidential. Bogen udkom 23. november s.å.

I december 2010 filmede Kim Kardashian en musikvideo for sangen Jam (Turn it up). Nummeret blev produceret af The-Dream og Tricky Stewart. Kim Kardashian udtalte, at hun var blevet "tvunget" til at indspille sangen af venner som Ciara, Kanye West og sangens producer, The-Dream. Da hun blev spurgt, om der var et album på vej, svarede Kardashian: "Der er ikke noget album på vej eller noget andet – kun en enkelt sang, som vi indspillede for Kourtney and Kim take New York, og en musikvideo. Halvdelen af indtægterne går til en kræftfond, fordi både en fra The-Dream og en af mine forældre er døde af kræft. Det var bare at have det sjovt – med en god sag".

Kim Kardashians indtjening i 2010 var på 6 millioner dollars, den højeste indtægt blandt reality-stjerner i Hollywood.

Privat[redigér | redigér wikikode]

I 2000 blev Kim Kardashian gift med musikproducer Damon Thomas. Ægteskabet varede indtil 2004, hvor de blev skilt. Efterfølgende datede hun R&B-sangeren Ray J og amerikansk fodbold-spillerne Reggie Bush og Miles Austin. Der gik også rygter om, at hun datede model Gabriel Aubry, men det er aldrig blevet bekræftet. Kim Kardashian begyndte at date basketball-spilleren Kris Humphries i slutningen af 2010. De blev gift 20. august 2011 i Montecito i Californien. Kim Kardashian og Kris Humphries tjente 17.9 millioner dollars på brylluppet. Den 31. oktober 2011 meddelte flere medier, at Kardashian og Humphries skulle skilles efter 72 dages ægteskab.[1][2]

I juni 2013 fødte hun en pige fem uger for tidligt. Selvom Kanye West angiveligt havde udtalt, at han ikke ville være der til fødslen, var han med alligevel. De har det alle godt efter fødslen, oplyser en hospitalskilde[3] Dette er hendes og kæresten, Kanye West, første barn. Barnet hedder North West. Kim og Kanye blev gift i Maj 2014 i Italien.

Sexvideo[redigér | redigér wikikode]

I februar 2007 blev en pornografisk hjemmevideo, som Kim Kardashian lavede med sin kæreste Ray J, offentliggjort. Vivid Entertainment købte rettighederne til videoen for 1 million dollars og udgav filmen Kim Kardashian: Superstar den 21. februar. Kim Kardashian sagsøgte Vivid Entertainment for ejerskab af videoen. I slutningen af april 2007 trak hun sin anmeldelse tilbage, efter Vivid betalte hende 5 millioner dollars for at beholde den.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

  • 2007 – i dag: Keeping up with the kardashians (tv-serie)
  • 2008: Dancing with the stars (tv-serie)
  • 2008: Disaster movie
  • 2009: CSI:NY as Debbie Fallon (tv-serie, 1 episode)
  • 2009: Deep in the Valley
  • 2009: How I Met Your Mother (tv-serie, 1 episode)
  • 2009: Beyond the break (tv-serie, 4 episoder)

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]