Kim Kardashian

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kim Kardashian

President Trump Meets with Sentencing Commutation Recipients (49624188912) (cropped).jpg

4. marts 2020
Personlig information
Andre navne Kim Kardashian West
Født Kimberly Noel Kardashian
21. oktober 1980 (42 år)
Los Angeles, Californien, USA
Nationalitet Amerikansk
Bopæl Calabasas, Los Angeles Rediger på Wikidata
Højde 1,57 cm
Vægt 58-65 kg
Religion Kristendom
Politisk parti Demokratiske parti Rediger på Wikidata
Far Robert Kardashian
Mor Kris Jenner
Søskende Kendall Jenner,
Kylie Jenner,
Khloé Kardashian,
Rob Kardashian,
Kourtney Kardashian Rediger på Wikidata
Ægtefæller Damon Thomas (2000–04)
Kris Humphries (2011–13)
Kanye West (2014-21)
Partner Pete Davidson
Børn North West (f. 2013)
Saint West (f. 2015)
Chicago West (f. 2018)
Psalm West (f. 2019)
Familie Kourtney Kardashian (søster)
Khloé Kardashian (søster)
Rob Kardashian (bror)
Kendall Jenner (halv-søster)
Kylie Jenner (halv-søster)
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Marymount High School
Beskæftigelse Iværksætter, sanger, kendis, stemmeskuespiller, skuespiller, modeskaber, model, prominent person, tv-producer, blogger Rediger på Wikidata
Fagområde Kendis Rediger på Wikidata
Aktive år 2007–nu
Kendt for Keeping Up with the Kardashians
Genre Popmusik Rediger på Wikidata
Nettoformue 1,8 milliarder amerikanske dollar
Nomineringer og priser
Udmærkelser Golden Raspberry Award for værste kvindelige birolle (2013) Rediger på Wikidata
Signatur
Kim Kardashian signature.svg
Eksterne henvisninger
Kim Kardashians hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kimberly Noel Kardashian (tidligere West; født 21. oktober 1980 i Los Angeles) er en amerikansk tv-personlighed, forretningskvinde, model og skuespillerinde. Hun er datter af den afdøde advokat Robert Kardashian (som var en af O.J. Simpsons forsvarsadvokater) og Kris Jenner, og er af armensk afstamming. Hun er blandt andet blevet kendt for en sexvideo med sin tidligere kæreste Ray J og for sin families realityshow Keeping Up with the Kardashians. Hun er nummer to i rækken af fire søskende. Hun begyndte som stylist for forskellige kendte personer, blandt andre Ray J og Paris Hilton. Hun har udgivet flere parfumer, og var medejer af forretningen DASH, som hun driver sammen med sine søstre Kourtney og Khloé Kardashian. Hun har deltaget i tv-serien Dancing with the Stars og har en voksdukke af sig selv i New York-afdelingen af Madame Tussauds. Hun blev i 2011 gift med Kris Humphries, og selve brylluppet er en del hendes realityshow. Kim blev i år 2014 gift med rapperen, musikeren og produceren Kanye West. Sammen har de døtrene North West og Chicago West og sønnerne Saint West og Psalm West.

Barndom og opvækst[redigér | rediger kildetekst]

Kim Kardashian blev født i Los Angeles i Californien. Hun er datter af advokat Robert George Kardashian og Kristen Mary Jenner (født Houghton).

Kim Kardashian har fire søstre, Kourtney, Khloé, Kendall og Kylie og en bror, Rob. Hun har endvidere stedbrødrene Burt, Brandon og Brody Jenner, stedsøsteren Casey og halvsøstrene Kylie Jenner og Kendall Jenner.

Hun gik på pigeskolen Marymount High School.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Kim Kardashian blev kendt i februar 2007, da en sexvideo med hende og hendes daværende kæreste Ray J blev offentliggjort. I oktober 2007 havde realityshowet, der følger Kim Kardashian og hendes to søstre, bror, mor, halvsøstre og stedfar premiere. Fra oktober 2011 har der været vist 69 afsnit over seks sæsoner.

Kim Kardashians første skuespillerjob var i tv-serien Beyond the Break. I 2008 spillede hun en af hovedrollerne (Lisa) i filmen Disaster Movie. Hun har også haft gæsteoptrædender i How I Met Your Mother, 90210, America's Next Top Model og CSI:NY.

Kim Kardashian var en af de tretten deltagere i den 7. sæson af Dancing with the Stars. Hendes partner var den professionelle danser, Mark Ballas. Hun var den tredje deltager, der blev stemt ud af showet, den 30. september 2008.

Sammen med sine søstre, Kourtney og Khloé, ejede Kim Kardashian tøjkæden D-A-S-H.

Den 9. april 2009 udgav Kim Kardashian en workout-DVD-serie, Fit in Your Jeans by Friday, med trænerne Jennifer Galardi og Patrick Goudeau. I september 2009 lancerede Fusion Beauty og Seven Bar Foundation Kiss Away Powerty (kys fattigdom væk) med Kardashian som ansigt for kampagnen. For hver solgte LipFusion Lipgloss går en dollar til fonden for kvindelige iværksættere i USA. Bageriet Famous Cupcakes i Los Angeles lavede et vanilje-cupcake-mix til Kim Kardashian. Cupcake-smagen har fået navnet Va-Va-Va-Nilla.

I 2010 designede Kim Kardashian sammen med Kourtney og Khloé også smykker for smykkefirmaet Virgins, Saints and Angels.

Med sine søstre har hun også udgivet flere tøjkollektioner. En af disse hedder K-Dash og i 2010 kunne den købes over QVC. Samme år designede Kardashian-søstrene også en kollektion for Bebe. I august 2011 kunne man købe deres seneste kollektion, Kardashian Kollection, i varehuset Sears.

I juli 2010 blev en Kim Kardashian-voksdukke udstillet i New York-afdelingen af Madame Tussauds, og samme år udgav hun sin egen parfume.

Kim, Kourtney og Khloé Kardashian skrev i 2010 selvbiografien Kardashian Konfidential. Bogen udkom 23. november s.å.

I december 2010 filmede Kim Kardashian en musikvideo til sangen "Jam (Turn It Up)". Nummeret blev produceret af The-Dream og Tricky Stewart. Kim Kardashian udtalte, at hun var blevet "tvunget" til at indspille sangen af venner som Ciara, Kanye West og sangens producer, The-Dream. Da hun blev spurgt om der var et album på vej, svarede Kardashian: "Der er ikke noget album på vej eller noget andet – kun en enkelt sang, som vi indspillede til Kourtney and Kim Take New York, og en musikvideo. Halvdelen af indtægterne går til en kræftfond, fordi både en fra The-Dream og en af mine forældre er døde af kræft. Det var bare at have det sjovt – med en god sag".

Kim Kardashians indtjening i 2010 var på seks millioner dollars, den højeste indtægt blandt realitystjerner i Hollywood.

Kardashian udgav i maj 2015 bogen Selfish, der består af 352 selfies af hende selv, som hun selv havde taget i løbet af ni år.

Selvstændige forretninger og ansættelsesforhold[redigér | rediger kildetekst]

 • Keeping Up with the Kardashians (realityshow på tv)
 • DASH (tøjmærke)
 • KKW Beauty (skønheds- og makeupmærke)
 • KKW Fragrance (duftlinje)
 • Kim Kardashian Game (app)
 • SKIMS shapewear (tøjmærke)

Privat[redigér | rediger kildetekst]

I 2000 blev Kim Kardashian gift med musikproducer Damon Thomas. Ægteskabet varede indtil 2004, hvor de blev skilt. Efterfølgende datede hun R&B-sangeren Ray J og amerikansk fodbold-spillerne Reggie Bush og Miles Austin. Der gik også rygter om, at hun datede modellen Gabriel Aubry, men det er aldrig blevet bekræftet. Kim Kardashian begyndte at date basketballspilleren Kris Humphries i slutningen af 2010. De blev gift den 20. august 2011 i Montecito i Californien. Kim Kardashian og Kris Humphries tjente 17,9 millioner dollars på brylluppet. Den 31. oktober 2011 meddelte flere medier, at Kardashian og Humphries skulle skilles efter 72 dages ægteskab.[1][2] Pr. den 19. april 2013 var parret officielt skilt. Humphries prøvede at få 7 millioner dollars fra sin ekskone, men fik ingen penge. Begge parter betalte selv for deres egne omkostninger.

Kanye West annoncerede under en koncert den 30. december 2012, at parret skulle have et barn sammen. Den 15. juni 2013 fik de datteren North West. De havde det alle godt efter fødslen, oplyste en hospitalskilde.[3]

Kim og Kanye blev gift i maj 2014 i Italien. Parret fik d. 5. december 2015, deres andet barn. Barnet blev en dreng, og fik navnet Saint West. Hendes anden graviditet blev afsløret af Kim Kardashian i realityshowet Keeping Up with the Kardashians og på hendes Instagram-profil.

Sexvideo[redigér | rediger kildetekst]

I februar 2007 blev en pornografisk hjemmevideo, som Kim Kardashian havde optaget med sin kæreste Ray J, offentliggjort. Vivid Entertainment købte rettighederne til videoen for en million dollars og udgav filmen Kim Kardashian: Superstar den 21. februar 2007. Kim Kardashian sagsøgte Vivid Entertainment for ejerskab af videoen. I slutningen af april 2007 trak hun sin anmeldelse tilbage, efter Vivid betalte hende fem millioner dollars for at beholde den.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

 • Keeping Up with the Kardashians (siden 2007, tv-serie)
 • Dancing with the Stars (2008, tv-serie)
 • Disaster Movie
 • CSI:NY (tv-serie, et afsnit som Debbie Fallon)
 • Deep in the Valley
 • How I Met Your Mother (tv-serie, et afsnit)
 • Beyond the Break (tv-serie, fire afsnit)

Noter[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Kim Kardashian files for divorce from Kris Humphries - hellomagazine.com
 2. ^ Kim Kardashian files for divorce from Kris Humphries - NBA News | FOX Sports on MSN
 3. ^ Hansen, Stine (2013-06-15). "Blev pludselig syg: Kim Kardashian har født fem uger før tid". BT. Hentet 2016-06-16.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]