Knud Vilby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Knud Vilby
Født 19. januar 1942 (81 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Columbus-Prisen (1995),
Drassows Legat (1996) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Knud Vilby (født 19. januar 1942 i Gevninge ved Roskilde) er dansk journalist og debattør på venstrefløjen. Han har særligt beskæftiget sig med Afrika, miljøspørgsmål og udviklingsbistand samt sociale forhold.

Vilby er uddannet journalist, blev ansat på Dagbladet Information 1967 og var 1972-79 en del af chefredaktionen på avisen. Han har siden 1985 arbejdet freelance som forfatter, journalist, foredragsholder og underviser. 1970 modtog han Kristian Dahls Mindelegat og han har desuden bl.a. modtaget Columbus-Prisen, PH-prisen og Carsten Nielsen legatet.

Vilby har været formand for Den Danske UNESCO's Nationalkommission, for Mellemfolkeligt Samvirke (1991-97) og for Dansk Forfatterforening (1998-2004). Fra 2010 til 2013 sad han i Folkekirkens Nødhjælps styrelse. Han er har været medlem af bestyrelsen for Det Økologiske Råd, af støtteforeningen til Jørgen Dragsdahl og formand for Socialpolitisk Forening. Han er medstifter af og i bestyrelsen for FairFishing, Somaliland-Danmark, og han er formand for Jyderup Højskole og for Plums fond for Fred, Økologi og Bæredygtighed.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi