Langelandsfestivalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
'Poppen' på Langelandsfestivalen

Langelandsfestival er en musikfestival, der afholdes hvert år i uge 30 på en række marker ved Rudkøbing og ud mod Det Sydfynske Øhav. Langelandsfestival blev grundlagt i 1991 af Troels Hersom[1], der solgte festivalen til Allan K. Pedersen i 2006, efter festivalen var løbet ind økonomiske problemer[2].

Slogans[redigér | redigér wikikode]

Langelandsfestival har i årenes løb benyttet forskellige slogans i sin markedsføring, hvoraf "Danmarks største havefest" og "Danmarks største familiefestival" nok vækker størst genklang. I 2018 har festivalen brugt sloganet: "Festival for alle" for at illustrere, at man mener at kunne tilbyde festivaloplevelser til mange forskellige slags mennesker[3].

Musik & scener[redigér | redigér wikikode]

De to hovedscener på Langelandsfestival hedder Store Scene og Møllers. Der er også mindre scener i Bodegaen og Skibaren. Musikprofilen for festivalen har varieret gennem årene, da der har været udenlandske kunstnere som Lisa Ekdahl og Michael Bolton - mens man i 2018 har valgt at satse på danske kunstnere, der kan levere et stærkt live-show[4]. Musikchef Juri Carlsson har således udtalt i forbindelse med præsentationen af DJ-en Kongsted:

”Vi er særligt glade for at præsentere Kongsted som artist på Langelandsfestival 2018, da vi med årets musikstrategi har særligt fokus på, at de artister vi booker, skal kunne levere et stærkt liveshow, og Kongsted er garant for netop det!

Det, at vi troede på ham da folk ikke kendte ham, er i god tråd med en anden del af vores musikalske koncept, som drejer sig om at skabe et godt forhold til danske artister, og være med fra de er helt grønne, til de blomstrer som store stjerner. Kongsted er nu en af Danmarks bedste DJ’s og bliver en stærk tilføjelse til vores musikprogram, der begynder at stå frem som en blanding af etablerede og nye navne fra den danske LIVE-scene!”[4]

De enkelte år[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]