Tønder Festival

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tønder Festival
Eivør in Tønder 25 august 2006 0111.jpg
Eivør Pálsdóttir og Sebastian på festivalen i 2006.
Sted Tønder, Danmark
Aktive år 1974 - nu
Dato Sidste hele weekend i august
Genrer Folkemusik, jazz, blues, countrymusik
Billetpris Varierende fra 500-1390 kr
Scener Festivalpladsen og diverse spillesteder i Tønder by

Tønder Festival blev startet i 1974 og afholdes hvert år den sidste hele weekend i august. Festivalen har siden udviklet sig til en af de vigtigste europæiske festivaler indenfor traditionel og moderne folkemusik. Der er over 2000 frivillige medarbejdere tilknyttet festivalen.

Musikprogrammet er sammensat af internationale kunstnere fra især Irland, Skotland, Canada, USA, England og Skandinavien. Genrerne spænder fra irsk og skotsk folkemusik til folkrock, blues og jazz, fra sangskrivere til country, til moderne dansk, nordisk, baltisk folkemusik og viser.

Under festivalen præges hele Tønder by af musik og byens indbyggertal fordobles.

Festivalen foregår på 2 indendørs spillesteder i byen og på festivalpladsens små og store scener og telte. Der er siddepladser på alle spillesteder – dog undtaget enkelte koncerter, hvor der er en kombination af sidde og ståpladser. Tønder Festivalen regnes som en af de vigtigste festivaler indenfor moderne roots/folk musik i Europa[kilde mangler] – og som en af de hyggeligste og fredeligste festivaler i Danmark[kilde mangler]

Festivalen har en kapacitet på 10.000 gæster.

Blandt de musikere som har besøgt festivalen er blandt andet Emmylou Harris, Steve Earle, Pete Seeger, The Lone Bellow, The Stray Birds, John Fullbright, Hans Theessink, Arlo Guthrie, Runrig, Great Big Sea, Uncle Tupelo, Chieftains, Altan, Jerry Douglas & Peter Rowan, Ruthie Foster, Eivør, Sebastian, Cornelis Vreeswijk, Jo-Ann Kelly, Ramblin' Jack Elliott, Donovan, Natalie MacMaster, Wolfstone, Mary Black, Capercaillie, Karan Casey, Hedningarne, Väsen, og Leon Gieco.

Ud over Tønder Festivalen omfatter aktiviteterne for Tønder Festival Fond og Forening også spillestedet HAGGES MUSIK PUB i Tønder.

I 2013 kom det frem, at Tønder Festival havde så store økonomiske problemer, at den var i fare for at ophøre. Efter et økonomisk bidrag fra Tønder Kommune med "strenge krav"[1] var der stadig tvivl om, hvorvidt festivalen ville fortsætte i 2014. Ved udgangen af 2014 så festivalens ledelse dog lyst på fremtiden med et overskud på mindst 2,5 mio. DKK, og de første navne til Tønder Festival 2015 blev offentliggjort.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 54°54′N 8°54′Ø / 54.9°N 8.9°Ø / 54.9; 8.9