Niels Olsen (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Niels Olsen
Personlig information
Født 8. marts 1960 (58 år)
Aarhus, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Joy-Maria Frederiksen (g. 1992)
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1987–i dag
Roller "Niller" i Den eneste ene
Khamel Ull-Zuut i Ørkenens Sønner
Robertpriser
Bedste mandlige hovedrolle (2000) for Den eneste ene

Niels Olsen (født 8. marts 1960 i Aarhus) er en dansk skuespiller og tidligere håndboldspiller. Han har medvirket i adskillige film- og tv-produktioner samt teater og musicals. Han er måske mest kendt som medlem af Ørkenens Sønner og for sin rolle som Niels i Den eneste ene fra 2000, som han fik en Robert for som bedste mandlige hovedrolle.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Niels Olsen blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1987. Årene efter var han mest kendt som satire-skuespiller i tv's Den gode, den onde og den virk'li sjove samt TV-ansjosen.

Fra midt i 1980'erne indledte han et samarbejde med kollegaen Thomas Mørk i duoen i forestillingen Cirkus Montebello. Siden fik Niels Olsen engagement ved Aalborg Teater og blev ansat på flere københavnske teatre.

Mange har nydt godt af hans komiske talent i Cirkusrevyen og hans bizarre roller i Ørkenens Sønner, som han laver sammen med Søren Pilmark, Henrik Koefoed og Asger Reher. Derudover udgør han 1/5 af holdet bag den improviserende teatergruppe, som har lavet Så hatten passer, Hatten Rundt og Hatten I Skyggen. Det er også de fem, der har lavet Andersens julehemmelighed. I 2014 og igen i 2016 medvirkede Olsen i revyen Tam Tam i Glassalen; Olsen har også skrevet flere tekster til forestillinger.

Ud over sit arbejde med de komiske roller har han også spillet i filmene Det store flip og Susanne Biers Den eneste ene, som blev hans kunstneriske gennembrud: 1 mio. danskere så filmen og hørte "Niller" tale om køkkener. Han modtog i 2000 en Robert for bedste mandlige hovedrolle. I 2005 stod han på scenen i Forum som "Niller" igen i Den Eneste Ene – The Musical, der fik en Reumert for Årets Bedste Musical.

Han har også medvirket til ny-indspilningerne af Far til fire-filmene samt anden generation af Min søsters børn optaget fra 2001-2004, hvoraf den først fik Robert for årets børne- og familiefilm i 2002.

Han har medvirket i flere tv-serier heriblandt Rejseholdet, Krøniken samt julekalenderne Andersens julehemmelighed og Alletiders jul og Nissernes Ø.

I år 2013 startede Niels Olsen på sin anden musical ved navn Shrek The Musical. Hvor han spiller Shrek.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Siden 1992 har Niels Olsen været gift med skuespillerinden Joy-Maria Frederiksen.[1] Sammen har de datteren Rosa.[1]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Møller, Louise (17. februar 2012). "Sådan mødte skuespiller Niels Olsen og Joy-Maria hinanden". Billedbladet (Billedbladet). Hentet 12. marts 2014. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Priser
Foregående:
Ulrich Thomsen
for Festen
Robert for årets mandlige hovedrolle
2000
for Den eneste ene
Efterfølgende:
Jesper Christensen
for Bænken
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Niels Olsen (skuespiller) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.