Portaldiskussion:Cykling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Cykling Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Cykling, et forsøg på at koordinere oprettelsen af cyklingrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Lad os få portalen igang igen[rediger kildetekst]

Portalen her har været død i rigtig lang tid. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, og artiklerne om cykelsport er i mange tilfælde også outdatede - jeg synes derfor at vi skal prøve at arbejde med at få artiklerne op til den standard, de havde for et par år siden. Jeg ved også godt at selve sportsportalen er død, men min interesse og viden ligger inden for cykelverdenen, og jeg føler derfor ikke, at jeg har så meget at bidrage med på selve sportsportalen. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre fra andre, der har lyst til at være med til dette projekt - at rejse da.wiki's artikler om cykelsport til det tidligere høje niveau. Mvh Chrras (diskussion) 25. jul 2015, 17:55 (CEST)

Apropos projekt: WikiProjekt Cykling. TherasTaneel (diskussion) 25. jul 2015, 18:08 (CEST)
Ser jo fint nok ud, men projektet har været inaktivt i tre år - jeg mener derfor at vi må få stablet et nyt projekt på banen. Mange af de dengang involverede er nok engagerede andetsteds i dag, og ved at opstarte et nyt projekt kan vi få sat fokus på portalen og markant forbedret kvaliteten af cykelsportsartiklerne. - Chrras (diskussion) 25. jul 2015, 18:53 (CEST)
Der er vel ingen grund til at lave et ny projekt hver gang et går dødt, skal bare have hjertemassage - lige som portalen. TherasTaneel (diskussion) 25. jul 2015, 19:09 (CEST)
Det kan du jo sådan set have ret i. I første omgang tror jeg nu også det er vigtigt at få samlet et par personer til, hvis projektet skal have den hjertemassage, jeg efterspørger ;) - Chrras (diskussion) 25. jul 2015, 19:40 (CEST)
Jeg har først nu set at der er en cykelportal, vil meget gerne hjælpe til med at vedligeholde den. Sigvaldason (diskussion) 10. jun 2018, 15:24 (CEST)

(English) Skabelon:ProCyclingStats[rediger kildetekst]

Hi everybody. I adapt from fr:Modèle:ProCyclingStats a new template, to centralise this data from Wikidata. See example on Tom Boonen. The property to use is P1663. In a few month, this template will be adapted for teams seasons and for races. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (diskussion) 14. sep 2015, 17:57 (CEST)

I am not quite sure what you are trying to do - I understand that you're working with Wikidata, but not much more. What is the use of this, if I may ask? :) --Chrras (diskussion) 17. sep 2015, 12:57 (CEST)

Photos European Track Cycling Championships[rediger kildetekst]

Commons:Category:2015 UEC Track Elite European Championships --Nicola (diskussion) 23. okt 2015, 18:14 (CEST)

Modul:Cycling race opdateret[rediger kildetekst]

Til orientering: Jeg har de sidste 3 dage arbejdet med at optimere Modul:Cycling race, så artikler som bruger modulet kan indlæses hurtigere og ikke – som i nogle tilfælde tidligere – giver skriptfejl på grund af for stort brug af systemresurser (tid, hukommelse eller "dyre" parserfunktioner). Det nye modul er taget i brug i dag, og holdlister og alle klassificeringslister kan nu laves væsentlig hurtigere end før. Andre funktioner, herunder etapelister, mangler endnu at blive optimeret. En større omskrivning som her kan altid medføre at der kommer fejl. Giv mig venligst et {{ping}} hvis I oplever problemer eller fejl. Mvh. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. jul 2018, 23:55 (CEST)

Tusind tak @Dipsacus fullonum: det fungerer langt bedre og hurtigere nu, det er helt sikkert :-) Jeg opdagede lige at flagene og holdnavnene i holdlisterne mangler et enkelt mellemrum i mellem sig, tænker det er noget du lige lynhurtigt kan fikse i forhold til mig (se her) :-) --Hejsa (diskussion) 16. jul 2018, 02:44 (CEST)
Ja, Yes check.svg Gjort --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2018, 07:08 (CEST)
Mange tak @Dipsacus fullonum:, rigtig godt arbejde med modulet :-)
Jeg er stødt på et andet problem med modulet, da en bruger er begyndt at tilføje årstal til alle cykelløbene, med property "tidspunkt", men der er allerede "starttidspunkt" og "sluttidspunkt" på Wikidata. Se fx. Tour de France 2018 på Wikipedia, der står der "30. november 2017" i infoboksen, selvom året 2018 er tilføjet på Wikidata. Er det noget du kan rette, så det ikke kommer frem? "Tidspunkt" bruges normalt kun til endagsløbene. --Hejsa (diskussion) 16. jul 2018, 12:25 (CEST)
Infoboksen antager – uden at teste det – at P585 angiver en præcis dato, men det indsatte tidspunkt er kun et årstal. Når måned og dag ikke angivet, står de internt på Wikidata med værdierne "0", men ved formatteringen bliver det fejlagtigt opfattet som én måned og én dag før 1. januar 2018. Det er derfor at "2018-00-00" med præcision år angives som "30. november 2017" i infoboksen. Jeg laver lige en hurtig rettelse så tidspunkt ikke angives hvis der er også er start- og slutdatoer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2018, 13:05 (CEST)
Yes check.svg Gjort --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2018, 13:19 (CEST)
Tusind tak @Dipsacus fullonum:! :-) Der er lige et andet sted mere hvor det også driller, fx. under Team Movistar#Sejre, der er start- og slutdatoerne for etapeløbene forsvundet, er det noget du også vil fikse?
Jeg har også et lille andet problem, der har været der i et stykke tid efterhånden. De forskellige førertrøjer i resultatlisterne under fx. Tour de France 2018#Resultater har fransk tekst når man holder musen hen over, lige bortset fra den ved "bjergkonkurrencen", som har dansk tekst som den eneste. De forskellige oversættelser til trøjerne ligger her Tusind tak for hjælpen indtil videre :-)
De manglende datoer for Team Moviestars sejre i etapeløb skyldes også User:&beer&loves tilføjelser af årstallet. Koden kigger først efter P585 og opdager denne gang at måned og dato mangler, så disse skrives ikke. Men så kigges der ikke videre efter angivelserne af start- og slutdato. Trøjenavnene skyldes der ikke kigges efter label på Wikidata i visse tilfælde. Jeg vil rette begge ting. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2018, 13:55 (CEST)
Begge dele Yes check.svg Gjort. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2018, 17:45 (CEST)
Tak @Dipsacus fullonum:! Jeg opdagede lige at på løb kørt før 2018, fx. på Kroatien_Rundt_2017#1._etape, her mangler der hold ud for visse ryttere, umiddelbart på ryttere der har skiftet hold til 2018-sæsonen. Mistænker igen tilføjelserne af årstal på Wikidata.
Opdagede også at startdatoer mangler for løb på UCI Women's World Tour 2018, her er der kun slutdatoer. --Hejsa (diskussion) 16. jul 2018, 22:41 (CEST)
Ved holdskifte som f.eks. for Sacha Modolo (d:Q929045#P54) tror jeg at det er en ændring jeg har lavet. Problemet er at slutdatoer af koden nu opfattes som "til og ikke med", i stedet for "til og med". Det betyder at Sacha Modolo opfattes som ikke at være på et hold i 2017. Jeg tror at begge fortolkninger er i brug på Wikidata især for præcise datoer, men for årstal alene skal det nok rettes til at inkludere slutåret. De manglende slutdatoer på løbslisten skyldes de forstyrrende årstal indsat af User:&beer&love. Jeg kigger på begge dele i morgen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2018, 23:22 (CEST)
Yes check.svg Gjort Manglende hold, manglende startdato i løbsliste, og at der nogle gange kun blev vist én af trøjerne for ryttere med flere trøjer er rettet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jul 2018, 11:39 (CEST)
Tusind tak Kartebolle, nu kan jeg ikke finde på mere der skal rettes lige pt. ;-) --Hejsa (diskussion) 17. jul 2018, 18:41 (CEST)

Artikelsammendrag[rediger kildetekst]

Må jeg foreslå, at der lægges et artikelsammendrag med billede på forsiden både for månedens artikel og andre promoverede artikler. Rmir2 (diskussion) 16. jul 2018, 17:57 (CEST)

Jeg kigger lige på det --Hejsa (diskussion) 16. jul 2018, 22:42 (CEST)
Langt bedre nu. Hvorfor er denne portal ikke på forsiden i stedet for "Børn og Unge", som ingen har redigeret på i over ti år? Rmir2 (diskussion) 17. jul 2018, 11:47 (CEST)

Track World Cup Berlin[rediger kildetekst]

Hi, I made some photos in Berlin. Some more of the podiums will follow, but I do find them not really satisfying. --Nicola (talk) 09:41, 8 December 2018 (UTC)

EK Baan Apeldoorn[rediger kildetekst]

Commons:Category:2019 UEC Track Elite European Championships --Nicola (diskussion) 24. okt 2019, 12:12 (CEST)

Overrule Wikidata i skabeloner[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan ikke se hvordan man selv kan indsætte oplysninger i alle de skabeloner kopieret fra fransk. Kunne være rart at man selv kunne bestemme, og ikke var 100% afhængig af Wikidata, og hvad en eller anden franskmand syntes der skal være af oplysninger. F.eks. ved TdF21 blev de danske byers link ændret til kommunen, fordi franskmændene ikke har sider om nogle af de danske byer. Man kan heller ikke se det i historikken, og skal så opdage deres fejlagtige ændringer ved et tilfælde. --Vandcykel (diskussion) 13. mar 2020, 21:19 (CET)

Kan man “mute” eller fjerne en person?[rediger kildetekst]

Hej. Ved ikke om dette er det rigtige sted at spørge. Men kan man “mute” eller fjerne en person fra “venteliste” her? Har fået et ubehageligt bekendtskab som kalder sig Tøndemageren. Ved ikke hvem det er, men hans agenda bryder jeg mig ikke om. Han stiller mig i miskredit og spreder falske oplysninger om Nadia Nadim. (Fodboldspiller). Prøvede at forklare personen at han og B.T. var helt galt på den, og henviste til tv-program og egen samtale med Nadia. Men han fortsatte “opkald” til mig, og indsatte falske oplysninger på side om Nadia. Ikke derfor jeg bruger tid på Wikipedia. Men sådanne personer kan hurtigt få mig væk fra dette sted, hvis jeg oplever det igen. Hilsen --Vandcykel (diskussion) 29. mar 2020, 10:22 (CEST)

For at forsøge at svare på dine spørgsmål: Bruger:Tøndemageren er administrator på dansk wikipedia og har dermed nogle særlige rettigheder i forhold til at slette artikler, blokere brugere mv. Man kan ikke "mute" andre brugere. Mener man, at en administrator har optrådt forkert, kan man bl.a. henvende sig her og bede andre administratorer om at vurdere sagen. Jeg vil dog opfordre dig til at tage sagen mere afslappet og ikke gøre mere ud af den. Det er mit indtryk, at du har ret i redigeringerne om Nadia Nadim, og det er også din version af sagen, som nu står i artiklen - det må være det vigtigste. Selvom man finder andres redigeringer forkerte og irriterende, er det vigtigt på dansk wikipedia, at man forsøger at bevare en god tone og ikke skælder andre brugere ud. De allerfleste, og ikke mindst administratorerne, er her for at forsøge at gøre tingene bedst muligt, men sommetider går man fejl af hinanden, og det kan give nogle konflikter. Det hjælper dog sjældent nogen at gøre mere ud af disse konflikter end højst nødvendigt. Jeg synes i øvrigt, at du laver mange gode redigeringer på wikipedia, og håber, at du vil fortsætte med det. Økonom (diskussion) 29. mar 2020, 10:38 (CEST)

Løb fra Wikidata i bunden?[rediger kildetekst]

Hej. Kan man indsætte Portal:Cykling/UCI World Tour, Portal:Cykling/UCI Women's World Tour og Portal:Cykling/UCI ProSeries i bunden af siden, og så gøre at de fylder begge kolonner? For nu er de meget sammenpresset, og det bliver nok ikke bedre når der kommer vindere på. Så kan de også se sådan her ud. I forvejen er der løbskalenderen øverst, hvor alle løbene også er. Hilsen fra --Vandcykel (diskussion) 25. dec 2020, 22:44 (CET)

@Vandcykel: Det har jeg nu lavet et udkast til. --Hejsa (diskussion) 25. dec 2020, 22:59 (CET)
Shit du er hurtig og god. :-) Jeg sad lige og kiggede. Kan man fjerne “klasse”. For den er jo lidt ligegyldig, for det er i bund og grund bare en kode for én- og flerdagesløb, hvilket man jo kan se på datoerne. Ellers syntes jeg det ser godt ud. Har en idé til artikel i februar. Det kunne være Asgreen, da det der er ét år siden han vandt KBK. Hilsen --Vandcykel (diskussion) 25. dec 2020, 23:10 (CET)
@Vandcykel: Jeg har nu fjernet "klasse" alle steder. God idé med Asgreen, du giver den bare gas med portalen, det er dejligt med noget liv i den igen :-)
Der har tidligere også været en boks med "ugens rytter" her: Portal:Cykling/Cykelrytter. Den er dog ikke blevet holdt ved lige længe, så jeg har skjult den indtil videre. Man kan måske vælge at kalde den for "månedens rytter", så man både har månedens artikel og månedens rytter. Du må også meget gerne skrive dig på som en af de portalansvarlige her :-) --Hejsa (diskussion) 25. dec 2020, 23:23 (CET)


Hvad skete der egentligt med den infoboks og de store bogstaver i titel og ikonet med cykelrytteren. Se Vårgårda West Sweden 2021 - holdtidskørsel. Det er stadigvæk en meget stor tekst. --Vandcykel (diskussion) 25. dec 2020, 23:43 (CET)

@Vandcykel: Jeg har spurgt Dipsacus fullonum (Kartebolle) på min diskussionsside, om han vil ændre det når han har tid, da han er meget bedre til kodning end mig --Hejsa (diskussion) 25. dec 2020, 23:54 (CET)